Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ezen az oldalon rengeteg...

Ezen az oldalon rengeteg LMBTQ kritizáló kérdést törölnek. Ez végül is Cancel Culturenek számít (Eltörléskultúra)?

Figyelt kérdés

„Az eltörléskultúra a kiközösítés modern formája, amikor valakit kiszorítanak a társadalmi vagy szakmai körökből – legyen szó akár online, akár közösségi médiáról, akár személyesen –, mert szerintük bántó vagy vállalhatatlan dolgot tett vagy mondott.”

Ez is főleg nyugaton divatos kifejezés.

Szerény véleményem szerint nem kellene túlzásba vinni a cenzúrát. Normális keretek között se lehet már kritikát megfogalmazni?

2023. aug. 26. 14:08
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
19%
Igen, annak számít.
2023. aug. 26. 16:05
 22/29 anonim ***** válasza:
69%
Hazudsz. A honlapot széljobberek moderálnák, halálos fenyegetéseket sem törölnek tőletek. De ha valaki le meri írni, hogy hazudtok, már törlik is a választ.
2023. aug. 26. 17:28
 23/29 anonim ***** válasza:
90%

És mégegyszer: hazudik a kérdező. Az előző kérdése hetekig kinn volt, mindenkivel veszekedett, pedofilozta a melegeket. Gondolom szokásához híven halálosan kezdte a válaszolókat fenyegetni, és nagy nehezen törölték a kérdést.

Emellett a kérdező saját bevallása szerint támogatja a gyermekek öngyilkosságát, inkább minthogy LMBTQ emberek legyenek. Ilyen jó ember a kedves kérdező.

2023. aug. 26. 17:32
 24/29 A kérdező kommentje:

#23 Meleg != pedofil.

Senkinek az öngyilkosságát nem támogatom, főleg a gyerekekét nem.

Publikussá teszem a nevem, és láthatod, hogy nem én irkáltam ilyeneket.

Nem vagyok oda az lmbtq-ért, de ennyire radikális azért nem vagyok.

2023. aug. 26. 17:40
 25/29 anonim ***** válasza:
95%
A fogalom leírása alapján igen, viszont nem látok problémát, abban ha eltörölnek valamit, ami bántó vagy vállalhatatlan. Bárminek a fejlődéséről van szó törlünk el dolgokat. Egy gyerek is felhagy a régi szokásaival, mivel felnőttként vállalhatatlan lenne. A történelemben is van sok dolog, amivel felhagytunk (helytől függően) mivel vállalhatatlan és értelmetlen, mint például a boszorkány üldözés. Elég nehéz lenne egy országnak fejlődnie ha minden második embert felakasztanak "mert lehet hogy boszorkány" valójában pedig csak nem volt szimpatikus a szomszédjának. Persze nyilván lényeges hogy az adott dolog, amit eltöröltek tényleg valami sértő és primitív dolog, amiből senkinek nem származik jó vagy valami olyasmi amiből értelmes vita bontakozhat ki. Itt a gyakori kérdéseken, viszont a legtöbb kérdés amit láttam direkt provokatívan volt megfogalmazva és a kérdés írója azok után is csak vitatkozott hogy már sokan leírták a választ a kérdésére.
2023. aug. 26. 19:18
 26/29 anonim ***** válasza:
95%
Kritika és gyűlölködés, becsmérlése, sértegetése, esetekben fenyegetése (több kérdés alatt olvasható, hogy “halomra kéne őket lőni”) között lényeges különbség van.
2023. aug. 26. 21:39
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

Konkrétan mára a politika mint olyan szimpla troll viadallá vált. Oda süllyedt a társadalmi diskurzus hogy az elmúlt 7-8 évben "politizálni" annyit jelent: "Jól oda mondom a véleményem hogy idegesítsem a másikat >:) hogy én micsoda kópé vagyok >:D". Nem csoda hogy itt tart a világ ahol, mikor atommal rendelkező nagyhatalmak vezetői (Biden is és Trump is. Mindenki ludas) Instacelebként viselkednek, a köznép meg azon játszik fallosz méregető versenyt hogy milyen színű paddal lehet jobban felcseszni valaki mást.

Hidd el én örülnék a legjobban ha rendes, kultúrált vitát tudnánk folytatni egy olyan témáról mint az LMBTQ, de mint látod akárhol is, nem tudsz érdemben és értelmesen vitázni valamiről ami picit is bonyolultabb a halászlé receptjénél, ha az egész politikai diskurzus abból áll hogy ki tud nagyobbat fingani a másik orra alá. Vagy milyen vitát szeretnél a témáról mikor a kultúrált kritika kb annyit tesz hogy azt mondja valaki "szerintem nem szabadna léteznie" (itt egy emberi lényről beszélünk) ahelyett hogy "ezt a x@rt be kéne títani mint a jó régi időkbe b@zzm3gg!!!". Attól hogy más a retorika, ha a mondanivaló ugyanúgy szimpla köpködés, azzal nem lehet érdemben vitázni.

2023. aug. 27. 02:46
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
Hát, ha azon kérdések színvonalát nézzük, akkor nem lehet cancel culturenak hívni
2023. aug. 27. 15:03
 29/29 anonim ***** válasza:
62%
Nincs cancal culture, azt csak a homofób antiszemita nácik találták ki, hogy hergeljenek az lmbtq ellen
2023. aug. 28. 10:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!