Van remény arra, hogy belátható időn belül a mostani Magyarországból egy élhető, minimális korrupcióval rendelkező, urambátyám jobbágymentalitás és gyűlölködés mentes ország legyen, ahol nem kell mindenütt erőszakos kormánypropagandával találkozni?
Jövőre leszek 40 éves, gyakorlatilag beleszülettem a rendszerváltásba és az utánna lévő káoszba. Emlékszem, hogy kb a 90es évek vége óta az volt kormányfüggetlenül, hogy mindjá utol érjük Ausztriát, mindjá megvan... egy kicsit tartsunk ki és jobb lesz, csak egy kicsi kell, jó az irány, már majdnem ott vagyunk. Gyerekkorom óta ezt hallgatom az összes magyar politikustól, kivétel nélkül.
Közben meg egyre jobban épült le az ország, annyira, hogy ma ott vagyunk, ahol gyerekkoromban a románok voltak. Nincs oktatás, nincs egészségügy, nincs normális államszféra, viszont van egy önkényesen működő magánszektor, amibe vagy beletalálsz, vagy nem. Én vagyok matematikus, közgazdász sem jövőbelátó, de azt tudom, hogy egy életem van és nem akarom az örök igéret földjén elpazarolni azt. Én sajnos ezt tanultam a 40 évem alatt itthon. Itt nincs sok remény.
"Én vagyok matematikus, közgazdász sem jövőbelátó, de azt tudom, hogy egy életem van és nem akarom az örök igéret földjén elpazarolni azt. Én sajnos ezt tanultam a 40 évem alatt itthon. Itt nincs sok remény."
kimaradt a NEM, tehát én NEM vagyok
1 - Nincs korrupció. A nyugati statisztika mást mutat. A világhírű magyar korrupció. Egy újabb olyan terület, amelyben csak itthon van "világhírünk". A Világbank vállalati felmérései ezt ugyanis semmilyen szinten nem támasztják alá. [link]
2 - Nincs gyűlülködés. A nyugaton viszont van náci CENZÚRA. iNkább ott kéne kopogtatni
Neked rossz a hozzáállásod. Magadat kellene megjavítani.
A magyar vállalatoknak mindössze 2,1 százaléka tapasztalt korrupcióra utaló kéréseket. Ez az érték kevesebb mint fele a szlovák vállalatoknál mért 4,4 százaléknak, körülbelül ötöde bezzeg románia 9,8 százalékának vagy Olaszország 11,8 százalékának, és nagyjából huszadrésze a háború előtti Ukrajnának.
👩⚖️ Hogy ezen adatok mennyire korrelálnak a jogállamisági eljárások számával, annak eldöntését rád bízom. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!