Az előrejelzések szerint 2100-ra 6.86 millió ember fog élni az országban. Ennek hány százaléka lesz cigány szerinted?
A Debreceni Egyetem egy pár évvel ezelőtti demográfiai tanulmánya értelmében Magyarországon az évente megszülető gyerekek legalább 33%-a cigány, holott 30 évvel ezelőtt ez az arány még 10% körül volt.
A Debreceni Egyetem ugyanezen demográfiai tanulmányának előrejelzése szerint legkésőbb 2050-re már 50% fölött lesz a Magyarországon évente megszülető gyerekek közül a cigányok aránya.
Cigányság részaránya az adott évben Magyarországon születő gyerekek között:
1991: 10%
2021: 33%
2050: 51% (előrejelzés)
2070: 60% (előrejelzés)
Tehát egy kevert fehér-barna, "brazil" társadalom leszünk (ugye Brazília lakosságának durván a fele fehér, a fele keverék, színes).
# 3
IDÉZLEK: "Mert nagyon nem mindegy hogy a 2010 előtti folyamatosan romló gyermekvállalási adatokkal számol az az előrejelzés vagy ami azóta volt némi javulás azzal."
Balogh Zoltán volt emberi erőforrások minisztere szerint a Magyarországon évente születő gyermekek legalább egyharmada cigány, és az 1,52-es (2022-ben) teljes termékenységi arányszám úgy jön ki, hogy a fehér magyaroké csak 1,0-1,1-es, és a cigányság nagy népszaporulata húzza fel 1,52-re. Nyomatékosítom, ezt Balogh Zoltán nyilatkozta.
Vagyis ha a cigányság nélkül nézzük a magyarországi fehér magyarság teljes termékenységi arányszámát, akkor az csak 1,0-1,1-re jön ki, amely az egyik legrosszabb adat Európában.
Tehát csakis a cigányság nagy népszaporulata az, ami miatt nem a legrosszabbak között van Magyarország demográfiai helyzete Európában.
PÉLDA:
Lengyelország teljes termékenységi arányszáma 2023-ban 1,46, csakhogy a lengyel lakosság közel 100%-a fehér.
Magyarország teljes termékenységi arányszáma ugyan 1,52; ami papíron jobb, mint a lengyel, de ha csak a magyarországi fehér magyarokat nézzük, akkor már csak 1,0-1,1; ami összehasonlíthatatlanul rosszabb, mint a fehér lengyelek 1,46-os teljes termékenységi arányszáma.
"Milyen előrejelzés szerint?"
Neked az nem elég előrejelzés, hogy a gazdád uralma alatt 3-400 ezerrel lett kevesebb ember az országban? Ha ez nem tűnt fel akkor sajnálom, nincs agyad.
# 13
Magyarország népessége már 1980 óta fogy, ez a folyamat tehát nem most kezdődött.
Teljesen egyetértek az utolsóval.
Heves megyében élek, cigány vagyok. Ügyintéző vagyok egy cégnél, ahol az irodán 2 cigány kivételével mindenki magyar. Konkrétan a nem cigány munkatársaim "nagyobb cigányok", mint a másik cigány kollégám és én. Undorítóan beszélnek, minden második szavuk "more", "dikk", "márola". Különösen az utolsó szó, ha valami nem tetszik a kollégáknak egyből azzal kezdik a mondatot, hogy márola. Viccesnek vicces, de egyben szomorú is, hogy elméletben egy menő cégnél ilyen emberek dolgoznak neves munkakörben. Az ember pont azt hinné, hogy miattam és a cigány származású kollégám miatt terjedtek el a cigány szavak az irodán, holott pont fordítva van. 2 éve dolgozok itt, és egyre többször használom akaratlanul a fenti szavakat. Ugyanez igaz a cigány származású kollégámra is, ő fél éve van itt. Mondom ezt úgy, hogy alapjáraton szeretem a munkahelyem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!