Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Minek csinálták az árfigyelő...

Minek csinálták az árfigyelő weboldalt, ha Romániában fele annyiba kerül banán is mint itthon?

Figyelt kérdés

Romániában 1kg banán 4 lei, 310 ft: [link]

Idehaza 600 Ft alatt nem nagyon találni 1 kg banánt:

[link]

Jóformán ugyan azok a hiperek és multik vannak Romániában is mint itthon!

Mi a faranc van idehaza?

2023. aug. 21. 14:16
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
26%

#17. "Amihez nem csak a gyors román fejlődés, hanem a mi egy helyben toporgásunk is kellett."

Meg például a románok lételemeként jelentkező hitelbe' zabálás. Mi Orbánék alatt jellemzően úgy növekedtünk, hogy mellette csökkent a GDP-arányos államadósságunk, nem is keveset. A románok úgy tudták velünk "tartani a lépést", hogy náluk meg rendre nőtt. Ezt nyilván a Telex444 az életben nem fogja megírni.

#18. Ahogy azt sem fogja megírni a FOS, hogy az egy főre jutó GDP akkor tud a leggyorsabban nőni, ha tömegével menekülnek el az emberek a hazájukból...ekkor még csökkenhet is a GDP, ha kisebb lesz az osztó, akkor hirtelen minden statisztika sokkal szebbnek fog tűnni. Egészen véletlenül Romániában épp ez történik, a Telex meg már tapsol is, hogy mindjárt bukik a Zorbán...aztán akinek van kedve, megnézheti, hogy mennyi autópálya van Romániában, hányan élnek a helyi minimálbérből és csakis abból (a másik ballib legenda a minimálbért összevetni és abból következtetni a gazdasági fejlettségre és életszínvonalra), meg hogy hány háztartásba nem sikerült még angol WC-t beüzemelni.

Egyébként félreértés ne essék, én nem győzködni akarok bárkit is, ez egyszerűen rangon aluli vita...én simán csak kinevetem ezt a bezzegromániás ellenzéki agyrohadást.

2023. aug. 21. 15:01
 22/32 anonim ***** válasza:

“ Egyébként félreértés ne essék, én nem győzködni akarok bárkit is, ez egyszerűen rangon aluli vita...én simán csak kinevetem ezt a bezzegromániás ellenzéki agyrohadást.”

Sajnos a magyarok 1/3..-a meg a kárörvendő csőlátású 2:3.-os narancsos komcsik miatt szív, bár nagyrészük is szint alatt van, de legalább az Orbán van nem a Feri aki “Soros embere” (szerintetek) inkább maradjon így minden🥹🥹🥹

2023. aug. 21. 15:12
 23/32 anonim ***** válasza:
94%
#21: Az utóbbi időben a mi államadósságunk is nőtt, mindemellett még mindig jóval magasabb a román államadósságnál. Az államháztartási hiányról nem is beszélve.
2023. aug. 21. 15:21
 24/32 anonim ***** válasza:
0%
#23. És megtennéd, hogy megnézed 2020 előtt is? Akkortól van ugyanis rendhagyó helyzet, előtte meg "rendes" működés. A román államadósságot meg valószínűleg nem tudod, hogy miért volt náluk korábban meglepően alacsony.
2023. aug. 21. 15:40
 25/32 anonim ***** válasza:

A hiperek és multik szerintem simán megcsinálhassák, hogy olcsóbban vagy drágábban árulnak egy-egy országban valamit.

A gyógyszergyártók pl simán adhatnak valamit drágábban, amit más országban olcsóbban (amit az adott ország vagy elfogad, vagy gyógyszer nélkül marad). Leginkább a darabszám az egész függvénye.

Ha meg az élelmiszerláncok is így csinálnak, akkor szerinted hol valószínűbb, hogy hajlandó olcsóbban adni valamit? Ott ahol keveset vesznek meg belőle, vagy ott ahol kétszer annyit vesznek meg belőle, mert kétszer annyian élnek?

2023. aug. 21. 15:46
 26/32 anonim ***** válasza:
41%

#24: De, tudom, Ceausescu elmebaja miatt.

Vigasztalhatod magad azzal, hogy azért fejlődnek gyorsabban, mert náluk jobban nő az államadósság, ami ma már nem is állja meg a helyét, de attól még a szomorú tény az, hogy Románia behozta a lemaradást. Ez van.

2023. aug. 21. 15:54
 27/32 anonim ***** válasza:
Már több mint egy éve nem vettem gyümölcsöt. Magyarország jobban teljesít.
2023. aug. 21. 16:09
 28/32 anonim ***** válasza:
Az árfigyelő az ostobák (fideszesek) vakítása. Ha nem az lenne, nem csak a gooooonoooosz kűfőődiiii múúútiiiik-nak kéne jelenteni rajta, hanem a nemzethy mélyősmagyar láncoknak is, mint cba, coop, prima, stb... De nem, a nemzethy láncok kivételek most is.
2023. aug. 21. 16:47
 29/32 anonim ***** válasza:

Megalkottak egy olyat ami nincs:

Extraprofit adó - szerintetek a végén ki fizeti meg?

2023. aug. 21. 17:38
 30/32 anonim ***** válasza:
#29 ugyanaz, aki a kiskereskedelmi különadót is: mi (ideértve a fidesz szavazókat is)
2023. aug. 21. 17:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!