Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországnak mikor lesz...

Magyarországnak mikor lesz végre olyan vezetője akinek az elsődelges célja a Magyar Gyarmatbirodalom helyreállítása?

Figyelt kérdés

Ugye volt a Magyar Gyarmatbirodalom, ami Madagaszkárból, a Ferenc József-földből és a Tiencsini koncessziós zónából állt. Ezeket a területeket sajnos elvesztettük, viszont Orbán Viktor szerencsére el kezdett közeledni Ororszország és Kína felé, így reménykedtem hogy ezért cserébe a két ország vezetése visszaadja az álltaluk bitorolt magyar földet, de Orbán nem tesz lépéseket ez ügyben ezért csalódtam benne. Meg Madagaszkárt is könnyen vissza tudnán folálni egy kis rákészüléssel, a Magyar Honvédség könnyen le tudná győzni a madagaszkári hadsereget! Szóval itt lenne az ideje, egy végre egy olyan vezetője legyen Magyarországnak, aki visszaszerzi nekünk az elkobzott tengerentúli országrészeket !

Meg a Magyar Gyarmatibirodalom helyreállításával miénk lenne a Ferenc József-föld kőolaj és földgáz készletei, amivel sok bevételre tehetnén szert, ahogy a tiencsini kereskedelemből is. Ennek segítségével meg megnőne Magyarország tekintélye annyira, hogy vissza tudjuk majd szerezni (akár katonai, akár diplomáciai úton) Erdélyt, Kárpátalját, Felvidéket, Délvidéket és Őrvidéket! Ezért is lenne fontos a gyarmatok vosszaszerzése!

Szóval szerintetek lesz valahára olyan vezetője Magyarországnak egyszer aki elég karizmatikus hogy visszaszerezze a Hazának elvesztett tengerenúli részeit? Ismertek esetleg ilyen politikust? Vagy a Magyar Birodalom helyreállítása sosem fog megtörténni?

2023. aug. 18. 18:52
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

#10 Örülök neki hogy neked is szívügyed az elvesztett magyar területek visszaszerzése, és hogy nem vagy a Magyarországot tönkretevő de van néhány dolog amit kifogásolok az írásodban:

,,Ezek nem magyar, hanem Habsburg gyarmatok voltak"

A Ferenc József-föld és az a tiencsini városrész nem Habsburg gyarmat volt, hanem egyszerre osztrák és magyar is. Amikor ezeket a területeket megszereztük akkor már megtörtént a kiegyezés, és Ausztria és Magyarország egyenrangú volt egymással a birodalomon belü, ezért ezek a gyarmatok ugyannyira voltak a miénk mint az osztrákoké! Az utóbbi miatt kéne minél gyorsabban cselekedni, nehogy a labancok szerezzék vissza előúbb azokat a területeket. De szerencsére Magyarország jobb viszonyban van Kínával és Ororszországgal mint Ausztria, ezért jobb poziciónól indulunk mint ők.

,,Madagaszkár magyarságáról nem tudok sokat, de nem vagyok híve a gyarmatosításnak, épp annyi közünk van hozzájuk mint a franciáknak, semmi."

Magyarországnak igenis van köze Madagaszkárhoz, ráadásul több mint a fraciáknak! Madagaszkár első királya egy magyar nemes Benyovszky Móric volt, aki Magyarországnak akarta adni a szigetet, csak a gaz franciák miatt ez nem sikerült. Már csak Benyovszky emléke miatt is fontos lenne visszaszerezni Madagaszkárt ami az első gyarmatunk volt! Másrészt az országok dicsősége is fontos, éás Magyarországnak hatalmas dicsőséget jelentene ha miénk lenne a világ negyedik legnagyobb szigete. Merjünk nagyok lenni! Másrészt a gyarmatosításnak az volt az eredeti célja, hogy a barabár trópúsi és egyéb népeket civilizája, csak a dölyfös nyugati hatalmak elvesztették az eszüket, és sok helyen szörnyű vérengzésbe és kizsákmányolásba ment ez át, ezért sajnos a kevésbé civilizált népek elvesztették a bizalmukat az európaiakkal szembe. Viszont ha Magyarországé lenne Madagaszkár, akkor egy igazi minta gyarmatot tudnánk ott létrehozni, ahol európai életszínvonalat adnánk a lakkoságnak. Idővel a madagaszkáriak is belátnák hogy milyen jó a magyar uralom alatt élni. Ha ezt már most felismernék akkor nem lenne szükség a sziget megszállására, de mivel a csigaevő franciák miatt elvesztették a bizalmukat az európaikba, ezért szükséges az invázió, mivel a cél szentesíti az eszközt.

,,Az meg hogy behozzuk őket az anyaországba az a legnagyobb baromság, akkor már a migránsokat is beengedhetnénk."

De a migránsok azok nagyrészt beilleszkedésre képtelen muszlimok, viszont a madagaszkáriak nem azok, ők már egy jóval könnyeben kezelhető nép, akiket könnyeben lehetne asszimilálni, ezzel megoldva az anyaország demográfiai problémáit.

2. Ahogy azt már előttem egy páran írták, nincs olyan ország ami önként engedne át területeket, szerintem túlbecsülöd a magyar külpolitika eredményeit. Persze örülök, hogy viszonylagos jó viszony van köztünk és egyes nagyhatalmak között, de elhiheted hogy nem fognak nekünk semmit se adni ingyen, főleg nem egy hiperfejlett város részét.

2. Ahogy azt már előttem egy páran írták, nincs olyan ország ami önként engedne át területeket, szerintem túlbecsülöd a magyar külpolitika eredményeit. Persze örülök, hogy viszonylagos jó viszony van köztünk és egyes nagyhatalmak között, de elhiheted hogy nem fognak nekünk semmit se adni ingyen, főleg nem egy hiperfejlett város részét.

,,2. Ahogy azt már előttem egy páran írták, nincs olyan ország ami önként engedne át területeket, szerintem túlbecsülöd a magyar külpolitika eredményeit. Persze örülök, hogy viszonylagos jó viszony van köztünk és egyes nagyhatalmak között, de elhiheted hogy nem fognak nekünk semmit se adni ingyen, főleg nem egy hiperfejlett város részét."

Szerintem meg te becsülöd alá a magyar küpolitikai eredményeit. Magyarország ugyan az EU és a NATO tagja, viszont a politikájával bomlasztja ezt a két szövetséget, amivel nagy szolgálatot tesz Kínának és Ororszországnak, akik az EU és a NATO nagy ellenségei! Ezért biztos vagyok benne, hogy a kínaiak és az oroszok hálások annyira ezért hogy önként visszaadják nekünk az álltalakuk bitorolt magyar földeket, mivel a hatalmas értéket jelentünk számukra! Másrész Ororszország és Kína is hatalmas ország, szóval nem jelent majd nagy problémát nekik az országuk egy kicsi részét átadják majd nekünk.

Szóval szerintem a Magyar gyarmatbirodalom visszaállítása igenis egy szükséges lépés ahhoz, hogy visszaállítsúk az 1918 előtti Magyarország területi egységét. Mert ha a Ferenc József-föld, az egykori tiencsini gyarmat és Madagaszkár is visszakerül Magyarországhoz, akkor hamarosan az európai magyar területeket vissza tudnánk szerezni, így a Magas-Tátrától a horvát tengerpartig, az Őrvidéktől Székelyföldig ismét helyreállna a magyar uralom, és hamar visszamagyarosodnának az ott élő osztrákok, románok, szlovákok, szerbek, ukránok, szlovénok (a horvátok nem, de ők is Magyarország részei lennének autonómiával mint 1918 előtt). Viszont a jelenlegi állaptok melett sajnos csak Kárpátalja visszaszerzésére van esély, ahogy te is írtad.

2023. aug. 25. 20:12
 12/25 anonim ***** válasza:
44%
Magyarországnak sosem volt gyarmata. Sőt ő maga is Ausztria gyarmata volt. Bár a kiegyezéskor némi önállóságot kapunk, Ferenc József császárnak így is nagyon komoly befolyása és jogköre maradt a magyar politika befolyásolására. A császár semmilyen önállósodási mozgalmat nem engedett hatalomra jutnia, illetve még vétó joggal is rendelkezett a magyar törvények felett.
2023. aug. 26. 06:55
 13/25 anonim ***** válasza:
75%
Orbán még az ujgur és hanti-manysi testvéreinkért sem ejt egy szót se, nehogy a kínai és az orosz vezetés megorroljon ránk. Teljes kushadás és opportunizmus jellemzi sajnos a magyar külpolitikát keleti irányban.
2023. aug. 26. 15:59
 14/25 A kérdező kommentje:
#12 De igenis volt magyar gyarmatbirodalom! Előbb már leírtam, hogy miért.
2023. aug. 27. 08:55
 15/25 anonim ***** válasza:
93%

A Ferenc József-föld birtoklásából pontosan milyen gazdasági haszon is származna? A terület 90 %-át jég borítja, túl van a 80-ik szélességi fokon, és ott nincs se gáz, se kőolaj, de ha lenne is, teljesen gazdaságtalan lenne a kitermelése. Azon felül: Putyin levitézlett hadserege annyira azért még nem gyenge, hogy ne tudna minket röhögve elintézni.

Madagaszkáron szerintem nem csípnék az ötletet, hogy magyar gyarmat legyenek. Továbbá, mint már valaki rámutatott: 8000 km-re van. És nem akarok rosszmájú lenni, de ha ott megjelenne a magyar honvédség, hát ők is ronggyá vernének minket.

Tiencsinről inkább nem is beszélek. A világ második legnagyobb gazdaságával akarsz izmozni? Mondjuk, lehet, hogy elérnénk némi részsikert, ha Micimackó elvtárs halálra röhögné magát.

Szóval, kérdező: ha a kérdésed nem sima trollkodás, akkor nagyon súlyos problémáid vannak a valóságérzékeléssel. Javaslok egy pszichológust.

2023. szept. 3. 14:41
 16/25 anonim ***** válasza:
95%

“Madagaszkáton európai életszínvonalat adnánk a lakkoságnak. “

Hacsak ott nem. Mert itt Magyarországon ez egyre kevésbé sikerül, a magyar háztarartások fogyasztása (AIC) a második meg alacsonyabb az egész EU-ban, csak a bolgár háztartások szegényebbek a magyarnál.

2023. szept. 3. 15:17
 17/25 anonim ***** válasza:
93%
* a második legalacsonyabb
2023. szept. 3. 15:18
 18/25 anonim ***** válasza:
Ja a már-már 2 milliós roma populáció alaposan leviszi a statisztikákat, ezért alacsony az AIC.
2023. nov. 29. 14:01
 19/25 anonim ***** válasza:

18:

Ha tényleg a cigányságon múlik Mo. helyezése, akkor hogy lehet, hogy az a Szlovákia és Románia is előttünk van az egy főre eső tényleges fogyasztási (AIC) rangsorban, ahol arányát tekintve a magyarországinál is több cigány él?

2023. nov. 30. 00:34
 20/25 anonim ***** válasza:

19-es! Honnan veszed, hogy arányaiban a szlovákoknál és románoknál több cigány él mint Magyarországon? Ők sikeresen exportálják őket nyugatra, kihasználva az EU szabad mozgási elvét..

Szerintem nagyon el vagy tévedve.

2023. nov. 30. 10:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!