Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fidesz szavazói miért...

A Fidesz szavazói miért imádják a Fideszt?

Figyelt kérdés
Nem látják hogy a Fidesz csak tönkre teszi a gazdaságot, meg Magyarságot de annyira hogy lassan már szégyenkeznünk kell amiatt hogy Magyarok vagyunk.

2023. aug. 10. 16:17
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
33%

#20 "Ez mind szép és jó, de azt is nézd meg, hogy ha újonnan megnyitsz egy böngészőt, akkor melyik portált nyomják a képedbe. "

Nekem ezeket. neked?

"Nem azt mondom, hogy nem létezik, hanem azt hogy utánuk kell keresni."

nem kell. Bármi hírre keresek rá, azonnal a telex, index, hvg, 24.hu, portfolió jön be elsőképpen. Nálam ritkán jön fel demokrata, magyar nemzet vagy hasonló és kifejezetten keresnem kell ha a Hír tv vagy a Hit rádió műsorára vagyok kíváncsi, mert az utóbbi időben ezeket már úgy sem dobja fel a kereső, hogy ezeket gyakran nézem/hallgatom.

"Lehet nekünk ez egy átlagos dolog, de gondolkodj egy falusi átlagember eszével. Nem érdekli az internet, ha mégis, akkor csak minimálisan, tehát csak az elől lévő cikkeket kapja."

Ez egy ostoba sztereotípia.

Akit nem érdekel az internet az élhet bárhol, Budapesten is, nem fog internetezni, facebook-ozni. Akit meg érdekel, az pont ugyanazt kapja vidéken, mint Budapesten. A budapesti rokonaim között éppen úgy van aki soha nem használja az internetet, meg a vidéki, kis településen élő ismerőseim között is van aki facebook-on éli az életét.

Amúgy az infó rádió már neten is elérhető:

[link]

"Egyébként csak nézd meg, hogy mennyien pontoztak le téged. Ezeket a lepontozásokat, nem a mumus hozta, hanem ezek azok a vidéki emberek, akiket sért a te lealacsonyító hozzáállásod. "

Akik lepontoznak - már akkor is amikor csak egy kérdést teszek fel minden egyéb megjegyzés nélkül, akkor is amikor tényekkel, adatokkal mutatom meg a helyes választ vagy egy linket adok meg amin pont az van amit a kérdező kért - azok a ballibek.

de persze jó hogy te tudod látatlanban egy anonim oldal lepontozóiról, hogy azok honnan származnak, kicsodák. Külön érdekes, hogy szerinted én nézem le a vidékieket - vidékiként - azzal, hogy leírom semmi nem igaz abból amit írtok negatívumokat a vidékiekről és buta általánosítások. nem azt minősíted negatívan, aki szerint vidéken ostoba, buta, megvezethető, alulinformált emberek élnek, akiket nem is érdekelnek a hírek. Azt aki leírja, hogy ez nem igaz. Értem.

2023. aug. 11. 11:51
 22/34 anonim ***** válasza:
81%
17: a blikk és az index már fideszes körök kezén van, a ripost meg a kormány bulvárlapja, direkt ezért hozták létre. Hogy lennének ezek ellenzékiek?
2023. aug. 11. 12:03
 23/34 bazaltkaroly ***** válasza:
60%

"Nekem ezeket. neked?"

"nem kell. Bármi hírre keresek rá, azonnal a telex, index, hvg, 24.hu, portfolió jön be elsőképpen. Nálam ritkán jön fel demokrata, magyar nemzet vagy hasonló és kifejezetten keresnem kell ha a Hír tv vagy a Hit rádió műsorára vagyok kíváncsi, mert az utóbbi időben ezeket már úgy sem dobja fel a kereső, hogy ezeket gyakran nézem/hallgatom."

Az utolsó mondatodban rejlik az igaz.

Azért hozza fel, mert ezeket nézed. A sütik, a és a célzott hirdetések azt dobják fel neked, amire keresel gyakran. Próbáld meg ezt egy "tiszta" géppel megkeresni. Másokat dob fel.

"Akit nem érdekel az internet az élhet bárhol, Budapesten is, nem fog internetezni, facebook-ozni. "

No de az is számít, hogy kik veszik körül. ha egy ember nem olvas az interneten, de a körülötte lévő tíz olvas, akkor azok továbbadják, felvilágosítva az illetőt. Ha ugyan ez az ember, olyanokkal van körülvéve, akik nem tájékozódnak a neten, azok a propagandaforrásokból merített dolgokat fogják átadni. Facebook meg alapból nem jó hírforrás.

"Amúgy az infó rádió már neten is elérhető:"

Igen, de még az alap ember a kocsiban, hagyományos rádión hallgatja az adást. Így egy vonal megszakad felé.

"de persze jó hogy te tudod látatlanban egy anonim oldal lepontozóiról, hogy azok honnan származnak, kicsodák"

Logikusan ki lehet saccolni, ha kikövetkezteted, és kizárod az embereket, akik ezt az oldalt jellemzően nézik. Utána már csak az ember pszichológiájára kell alapozni.

"Külön érdekes, hogy szerinted én nézem le a vidékieket - vidékiként - azzal, hogy leírom semmi nem igaz abból amit írtok negatívumokat a vidékiekről és buta általánosítások. nem azt minősíted negatívan, aki szerint vidéken ostoba, buta, megvezethető, alulinformált emberek élnek, akiket nem is érdekelnek a hírek. Azt aki leírja, hogy ez nem igaz. Értem."

Ezeket a mondatokat kicsit nehezen tudom értelmezni, tehát bocsáss meg, ha a válaszom nem releváns.

Nem tudom, hogy hol védted a vidékieket, de nekem az esett le végig, hogy arról beszélt, hogy a vidéki embereket szándékosan nem kutakodnak a témában (egyébként ilyen is biztos van, de nem hiszem, hogy egy ember direkt akarna buta maradni, aki meg annyira magasról tesz rá, azt a politika sem érdekli.).

Egyébként az utóbbi időben gyakori ez a vidék lealacsonyítás - vidékiek terén is. Azt vettem észre, hogy azért, mert az ember szégyenkezik, hogy olyan országban él, ahol egy ilyen kormány ismét trónra kerülhet, és ezzel próbálja eltávolítani magától ezeket az embereket. Úgy gondolják, ez különbözteti meg őket, "tőlük". tudom, mert ne olyan rég, én is ilyen voltam, de már rájöttem, hogy a világ nem ilyen fekete-fehér, és - bár nevetséges, az amit itt politikának hívnak - nem kell szégyenkezni, mert ilyen egy társadalom. Sok minden múlik sok mindenen, de ezért nem kell elítélni bárkit is. Nem tudhatod elsőre a teljes hatterét a dolgoknak, embereknek. Attól vagyok különb, hogy másként látom a dolgokat, mást pártolok, így másként cselekszem, és nem azért, mert gyűlölőm, és lealacsonyítom a többit. Sajnos ilyen a világ, ilyen az ember.

Valószínűleg én is tévesen következtettem arra, hogy pesti vagy, amiért elnézést kérek, ha megsértett. Általában ez a fajta lenézés pesti emberek szájából jön, de utólag belegondolva, én is általánosítottam ezen téren, amivel igazolom, hogy az ember ilyen természetű, de utólag mindig ki lehet álli a sorból és kétszer meggondolni, hogy kiről mit feltételezek.

2023. aug. 11. 12:50
 24/34 anonim ***** válasza:
0%

#23 Azt hiszem itt lett értelmetlen ezt folytatni.

leírom, hogy nekem AZT hozza be amiket felsoroltam és NEM AZT AMIKET NÉZNI SZOKTAM, erre válaszolod, hoyg azért azokat hozza be nekem amiket felsoroltam mert a böngésző azt hozza be amiket nézek.

Vagyis egy szót sem értettél meg az egészből.

Odáig már eljutottunk hogy megértetted, hogy vidéken is ugyanazt lehet olvasni, nézni, hallgatni amit Budapesten. Ne keress újabb kibúvókat.

Azt értsd meg, hogy ugyanazokat a hírforrásokat, híreket azok is ismerik akik a fideszre szavaznak. Ahogy te mindezek ismeretében másképpen döntesz, ők meg így. Itt nem az információ hiányzik, nem a tudás hiányzik, nem a környezet számít. Egyszerűen az emberek többségének nem az kell ami neked. Pont. Ezt hívják szabad választásnak, demokráciának, hogy mindenki maga dönt és az is elfogadja az eredményt aki kisebbségben maradt utána.

te miért nem tudod elfogadni?

De mindegy, nem is kell. Amíg nem értitek meg miért történik, hogy mindig vesztetek, amíg azt hiszitek, hogy azért nyer a fidesz mert a vidékiek buták, addig nyerni is fog.

nekem jó így is.

2023. aug. 11. 16:24
 25/34 bazaltkaroly ***** válasza:
81%

#24 Nem írtad, hogy nem nézed, csak hogy a másikat is szoktad. Nem feltétlen kell pont azt a forrást nézned, amit feldob a böngésző, elég ha egy hasonló témát olvasol. Ugyan így működik például a Youtube. ha rákeresel egy rajzfilmre, akkor onnantól más rajzfilmeket is fel fog dobni, hiába csak az egyiket adja be. De ez már informatika.

"Egyszerűen az emberek többségének nem az kell ami neked."

De ez azért van, mert nem tudják, hogy mi a másik lehetőség. Csak azt látják, hogy az ellenzék, és az EU tönkre akarják tenni az országot, de arra már nem képesek, hogy elolvassak az ellenzék programját, utána járnának az EU működésének.

Egyébként tényleg nem éri me folytatni, mert látom, hogy te sem vagy annyira tisztában a saját állításaiddal. Olyanokra hivatkozol, amiket nem mondtál, és az InfoRádiót is odabökted nekem, hogy nem ismerem a rádiókat, pedig tisztán látszik, hogy te nem ismered, mert tudnád, hogy az vidéken nem elérhető.

Innentől már csak szőrszálhasogatásra megy az egész.

2023. aug. 11. 17:02
 26/34 anonim ***** válasza:
88%

Te szánalmas alak. A fidesz média fogyaszthatatlan, mert 100% elfogult, ideértve a teljes közmédiát, nem lehet hiteles információhoz jutni.

Ez a média elhitette a prolik agyával, hogy minden más média ellenzéki.

Hiába ismered a 444 vagy a telexet, neked ezek mind hazugság források. Nem veszed őket komolyan, holott 100% elfogult ellenzéki lap a nyugati fény meg még pár kisebb, de a 444, telex, hvg, 24, átlátszó stb még véletlenül sem ellenzékiek.

Bármelyik oldal botrányáról írnak. Már ha igaz, nem csak a fidesz fúj fel valamit, mint azt, hogy MZP mindenkit elküld indiába dokihoz vagy hogy kevesebbet fürödjünk.

Nem azt mondja senki, hogy ti nem tudtok a hiteles médiáról, hanem hogy ellenzéki médiaként égették az agyatokba, hogy bármit olvastok rosszat ott a kormányról, az mind hazugság. Itt a gond, de úgy sem érted.

2023. aug. 11. 20:02
 27/34 anonim ***** válasza:
81%

20:02: ott a pont. A KESMA-média egyszerűen a legkisebb mértékben sem kritizálja a kormányt. A Pártnak mindig igaza van.

Emlékszem, mikor még Fletóék voltak hatalmon, és én még keményen fideszes voltam, amikor beleolvastam a baloldali lapokba, mennyire meglepett, hogy sokszor nyíltan szidták Gyurcsányt. A Fidesz-média már akkor is egy kompakt világ volt, megkérdőjelezhetetlen dogmákkal. Elképzelhető manapság, hogy valaki kritikával illesse Orbánt a Magyar Nemzetben?

2023. aug. 11. 20:15
 28/34 bazaltkaroly ***** válasza:
74%
#26-27 Nagyon szépen leírtátok. Úgy látom a "szakértőnk" feladta a vitát, ebből jól látszik, hogy mennyire befolyásolja az embert az eltulajdonított közmédia. Nekem elsőre nem is esett le, hogy narancs párti.
2023. aug. 14. 10:08
 29/34 anonim ***** válasza:
11%

#28 Ezt jó látni, kár hogy nem érted.

Az, hogy neked "elsőre nem is esett le, hogy narancs párti." feltételezem azt jelenti, hogy értettél valamit abból amit leírtam és még te is reálisnak tartottad.

Aztán persze amint kiderült, hogy nem vagyok elfogult a neked tetsző irányba, nem a ballib propagandát tolom, máris "rájöttél" hogy "narancspárti" vagyok és ezzel el is van intézve, akkor már nem is fontos amit leírtam, mert hát így nem is lehet igazam, ugye?

Nem "feladtam a vitát" hanem leírtam, hogy így nincs értelme vitázni, ha leírok valamit ami teljesen egyértelmű, majd a "vitapartnerem" a szöges ellentétét olvassa ki belőle. Akinek leírom valamiről, hogy kék, majd jön azzal hogy leírtam, hogy piros, ezért hát neki van igaza - azzal nem lehet vitázni.

2023. aug. 14. 11:11
 30/34 bazaltkaroly ***** válasza:
60%

#29 Ismét félrebeszélsz. Nem állítottál semmit, amire én az ellenkezőjét állítottam volna. Nem mondtad, hogy nem olvasol a témában, csak utólag húztad ki a kisujjadból. Direkt adsz félinformációkat, hogy utána csapdának használd ellenem, de amire bizonyíthatóan rácáfoltam, arra nem reagálsz semmit. Az Inforádióval kapcsolatban még mindig nagyon csendben vagy, pedig azon látszik, hogy mennyire lehet komolyan venni az állításaidat. Illetve a választási statisztikáid, amiket ideböfögtél, azok is minimum 10 éves eredményekre utalnak vissza, ami nem releváns, mert azóta sok minden változott (pl persze, hogy nagyobb lett most az ellenzéki szavazat, mert az összefogásnak köszönhetően több ember szavazott egyre, illetve 2010-ben még bőven élt a Gyurcsány utáni rengés, ami miatt többen választották a FIDESZT).

Továbbá nem számít, hogy hova tartod magad politikailag, mert a vita itt arról szólt, hogy a vidékiek nem butaságból szavaznak a FIDESZRE, hanem az ismeretség hiányában, amit ellenzéki, és baloldali beállítottságú emberek is ugyanúgy fújnak. Tehát a narancs dolog itt nem releváns, így nem is foglalkoztam vele, sőt, még bizonyítja is a függetlenségemet. Nincs is értelme ezzel védekezned.

Próbálsz okosság látszatát keltve kibújni a vita alól, azzal, hogy "nem éri meg velem vitatkozni", de tisztán látszik, hogy csak belefutottál az ellentmondásaidba, és reménykedtél benne, hogy el tudod sumákolni a tévedéseidet, de ezek a dolgok nem felejtődnek csak úgy el.

Itt inkább nekem kéne befejeznem az egészet, de előre visz az a gondolat, hogy ezzel a társalgással, példát állítunk arra, hogy milyen értelmetlen vitákat szül egy ilyen beszélgetés, mert egy értelmesnek szánt, érvekkel ellátott vitára az ember csak lényegtelen szőrszálhasogatást kap vissza.

2023. aug. 14. 11:52
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!