Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Oktatáspolitika - ez hogyan?

Oktatáspolitika - ez hogyan?

Figyelt kérdés

Azt mondta a kormány, hogy 2025-re 800 ezres bért kapnak a tanárok.

Nővérem tanár, most 260 ezret keres, pedig egy erős gimiben tanít.

Ebből hogy lesz 2 év alatt 800 ezer?????

2023. aug. 2. 23:00
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
1etlen esélye, mint a többinek, hogy talál egy pénzes ipsét akinek a szeszélyit ki képes elégíteni és eltartja. Akkor sokra viheti még :(
2023. aug. 3. 05:10
 12/19 anonim ***** válasza:
91%

Már most is több tanárnak megemelték a fizetését azáltal, hogy elüldözték. Pont ugyan ilyen módon fog emelkedni a maradék fizetése is.

Azt pedig mindig lehet mondani, hogy MAJD ez meg az lesz. Mindig csak a MAJD. Aztán úgy is az lesz ami éppen jó az ő pénztárcájuknak nem pedig ami jó az országnak vagy az itt élőknek.

2023. aug. 3. 07:32
 13/19 anonim ***** válasza:
10%

12 "Már most is több tanárnak megemelték a fizetését azáltal, hogy elüldözték"

Az ALDI-ban sem fizetnek jobban, csak ott dolgozni is kell még 7végén is

2023. aug. 3. 14:23
 14/19 anonim ***** válasza:

13

- Egy tanár jóval magasabb pozícióban is el tudd helyezkedni mint egy bolti eladó.

- Rendszeresen látom a tanár ismerőseimet hétvégén is és hétköznap is estig dolgozni. Amilyen diplomás munkakörrel eddig találkoztam azok mind lazábbak voltak. Például itt van az enyém is. Sokkal jobban meg vagyok fizetve és kényelmesen van időm válaszolni még a hozzád hasonlóknak is, hétvégén ha véletlen dolgoznom is kell (ami nagyon ritka és mondhatok rá nemet) akkor is azért rendesen külön megfizetnek. Ellenben egy tanárral aki rengeteg olyan plusz munkát végez amit nem számolnak el.

(én a rendes tanárokról vagy volt tanárokról beszélek mivel akikkel kapcsolatban állok ők is rendesen dolgoznak tanárként vagy már egyéb munkakörben, amit leírtam az nem vonatkozik azokra a tanárokra akiket a mostani rendszer termel ki)

Mivel pedig a válaszodból nekem az jön át, hogy a szokványos provokatív, tudatlan, köpködők táborába tartozol ezért ennél több energiát nem is kívánok rád pazarolni.

2023. aug. 3. 14:57
 15/19 anonim ***** válasza:
0%

14 "- Egy tanár jóval magasabb pozícióban is el tudd helyezkedni mint egy bolti eladó"

A nyelvtanár max

2023. aug. 3. 15:42
 16/19 anonim ***** válasza:

Végül is a szervezés, tömegek előtti előadás, előadás készítése, ...

Ezek mind olyan tapasztalatok/készségek amik teljesen haszontalanok minden nem tanári munkakörben.

Felteszem nem dolgozol túl magas beosztásban.

2023. aug. 3. 20:17
 17/19 anonim ***** válasza:
Max az idióták hiszik el ezt. Még mindig sokkal kevesebben jelentkeznek tanár szakokra, mint ahányan nyugdíjba mennek évente, ráadásul nagy részük nem végez/pályaelhagyó lesz. Nem vált be a propaganda. Azt már nem is írom le, hányan jelentkeztek mondjuk kémia/fizika/biológia szakokra.
2023. aug. 5. 23:40
 18/19 anonim ***** válasza:
Sehogy
2023. aug. 6. 00:05
 19/19 anonim ***** válasza:

Sose.

Egyébként bruttóról beszélünk a 800 ezernél. És átlag(!) fizetésről. A tanárok kb 70%-a 40 évnél idősebb ( [link] szóval ott nyugdíj körül fog leginkább a magasabb fizetés szerepelni, ami felnyomja az átlagot, a fiataloknak meg jut a kevés.

2023. aug. 12. 00:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!