Mit gondolsz az alábbi posztról?
Egy tanároknak szóló Facebook-csoportból másolom ide. (Én is tanár voltam, de már 4 éve munkát váltottam.) Íme a bejegyzés:
"Mai beszélgetés 9. osztályban, irodalomórán:
(Berci:) -Tanárnő, maguk fognak sztrájkolni?
(Én:) -Nem tudom még, Berci.
(Berci:) -Szerintem kéne. A bátyám csak 19 éves, de olyan szakmája van, amivel 600-at visz haza. Maga megkapja a felét ennek?
(Én hallgatok, mert nyilván nem.)
(András:) -Hagyd már, így is elég szánalmasak a tanárok.
(Egyetértő morajlás az osztályban.)
(Viki:) -Tanárnő, azért maga szerencsés ám, hogy eltartja a férje.
A szünetben bőgtem utána tíz percet, aztán összeszedtem magam, és mosolyogva bementem órát tartani a tizenegyedikhez.
Annyira megalázottnak érzem magam. Már a gyerekek is csak annyit látnak, hogy a társadalom legalja vagyunk."
Őszintén, nem hibáztatom a tanárokat. Hozzá vannak szokva, hogy ha jó szándékkal javaslatot adnak, az automatikusan megy a papírdarálógépbe, ha szerveződnek, akkor meg szarba sincsenek véve. Elefánt és a kötél esete. Amúgy sem hiszek benne, hogy a szakszervezetis dolog itthon bárhol is jól működne. Ha elég ember dobbant, akkor az fájni fog, de lesz változás.
Most képzeld el, hogy te XY pozícióban dolgozol, és a szomszéd azzal csesztet, hogy azért nincs jobb kocsid, mert nem sztrájkolsz.
"Majd azért kilincselnek az EU-ban, hogy ilyen célra ne kapjunk pénzt."
Igazából pont "ellenzéki" Eu képviselő érte el, hogy az EU hajlandó legyen erre pénzt adni, de ilyen apróságok ne zavarjanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!