Lennél tanár?
Nem. Egy multinál vagyok, semmi felelősség nincs rajtam, és kb 180-200 órában megvan a 4 kiló.
Plusz nem vagyok jótékonysági szervezet, saját gyerekem se lesz soha, másét se pátyolgatom.
A jogaimat se lehet elvenni, kamerázzák be az anyjuk fenekét!
Nem.
És a fizetés lenne a legutolsó dolog, ami miatt nem.
a) A sok böszme adminisztráció miatt. Ide értem a portfólió nevű marhaságot is, amitől senki nem lesz jobb tanár és csak a valós munkától vonja el a figyelmét, idejét.
b) Az iskolák döntő többségében kifejezetten rossz a munkahelyi légkör. Részben az igazgatók miatt, részben a sok nő együtt folyton csinálja a feszültséget. Persze nem mindenki, de mindig akad annyi, hogy rossz legyen tőlük a légkör.
c) A tankerületek gyakorlatilag politikai (sőt: párt) ellenőrzést gyakorolnak a tanárok felett. Rosszabbak, mint a Kádár-rendszer idején.
d) A gyerekek jelentős része neveletlen, alkalmazkodásra képtelen és azt képzeli, ő a világ közepe. A szüleik ilyenné nevelték őket, és ez ellen küzdeni szélmalomharc.
e) Ami az előzővel összefügg: a tanárnak nincs eszköze fegyelmezni a helytelen viselkedést. Írogathat az ellenőrzőbe, maximum kiröhögik. Ha kisebbségiek, akkor még meg is fenyegetik, meg is ütik. Sőt pár éve Győrben egy jó nevű műszaki szakközépiskolában egy NEM KISEBBSÉGI diák belevágta a kést a fizikatanárnőjébe, mert nem tetszett neki, hogy rossz jegyet (asszem hármast) adott a dolgozatára.
Szóval összességében gyakorlatilag egy rendőr vagy bv-dolgozó testi erejével és önvédelmi tudásával kéne rendelkeznie, és közben kb. annyi eszköze lenne fegyelmezni, mint egy bölcsődei gondozónak.
Hozzá még a politikai nyomás a tankerület részéről és a rossz munkahelyi légkör.
Hát nem, köszönöm szépen.
A fizetést már csak legutolsó sorban említem, mert ha havi egymilliót adnának, akkor se csinálnám ezt.
Nem lennék.
Két fontos és szükséges dolog egészen biztosan nem az erősségem.
Nem tudok jól előadni.
Nem szeretek másoknak parancsolni.
Ha változik a rendszer, mire végzek, akkor igen. (Tanárszakos hallgató vagyok)
Mondjuk hozzáteszem, nem mentem rá arra a bizonyos ösztöndíj dologra, mi X évig a pályán tartana, biztos, ami tuti alapon. És nem véletlenül.
Végülis az idei felvételiből is kiderül, hogy nem sokan lennének.
Igaz ez csak az ELTE, de itt van végülis a legnagyobb és legszerteágazóbb tanárképző. Például matek szakpárral az ország nagyon kevés egyeteme tanít csak valamit (Talán az Egri még igen, de pl. Pázmányon, Pécsen, Károlin nincs matektanári).
De az is kitűnik, hogy alig páran jelölték ezeket első helyre és van átfedés is köztük (akik pl. többet megjelöltek). Szóval legoptimistább esetbe is a jelentkezők 75%-a HA beiratkozik az egyetemre miután felvették (illetve a státusztörvény emlegetése felvételi lezárása után került szóba, szóval simán lehet hogy páran már csak emiatt is ki fogják zárni a tanári jelentkezésüket).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!