Lennél tanár?
Nem. Nagyon nehéz lehet a gyerekekkel, ha rosszak, nem fogadnak szót.
A fizetés meg cserében egy nulla.
"nem tudok előadni"
Ez azért nem minden tantárgy esetében fontos. :)
Egyszer már ott hagytam. Most visszamennék, de látom rosszabb a helyzet, mint valaha...Ráadásul ahova pályáznék, ott határozott idejű helyre keresnek embert, mégpedig úgy, hogy a szerződés az adott tanév végéig szól, június 15-ig. Tehát ledolgozom az egész évet és nyáron meg felkopik az állam, mert a fizetett szabadságomra már nem kerül sor, mert vége a szerződésemnek.
Most elmegyek egy ügyvédhez ezzel.
De az a helyzet, ha igazam van és ezzel állítok be interjúra, hogy figyelj, már bocsánat, de írd ki légyszíves 08.31-ig a szerződést, akkor megköszönnék szépen és vicsorogva becsuknák utánam az ajtót. Keresnének olyat, aki még csicskább és vakon beválallja június 15-ig. Bár nem biztos, hogy találnak:)))
Mert itt arról szól minden, hogyan nyomorítsuk, tegyük tönkre a kisembert, a középosztályt. A mélyszegénység már nem érdekli őket, tőlük már büntetések alapján sem tudnak semmit behajtani, kiszipolyozni, mert NINCS nekik.
A középosztályt még lehet fejni 1-2-3 évtízedig. Aztán nem tudom mi lesz.
A gazdagokhoz meg nem nyúlnak.
"ledolgozom az egész évet és nyáron meg felkopik az állam, mert a fizetett szabadságomra már nem kerül sor, mert vége a szerződésemnek
Minden szakmában minden szerződéses meló ilyen, nem? De. Úgyhogy ezzel hiába mész ügyvédhez. Azt fogja mondani, ha nem tetszik a szerződés, nem kötelező aláírni, ha pedig aláírod, nem kötelező nyáron is dolgoznod, adhatsz magadnak szabadságot. A nyári szünet a szabadsággal annak jár, aki státuszban van, vagyis határozatlan idejű szerződéssel dolgozik - és aki cserébe viszont berendelhető a szabadságán kívüli időszakban táboroztatni meg ilyen apróságok, amiket te szerződésesként megúszol, hiszen jún. 15-től lejár a szerződésed, azt csinálsz, amit akarsz, nem kell táboroztatnod.
"ha igazam van és ezzel állítok be interjúra, hogy figyelj, már bocsánat, de írd ki légyszíves 08.31-ig a szerződést"
Akkor se fogja kiírni, mert akivel tárgyalni fogsz, az igazgató, nem teheti meg, hiszen ő már nem is igazgató egyébként, hanem "intézményvezető", a munkáltatód viszont, vagyis aki a szerződésedet aláírja, a KLIK lesz, ha állami iskoláról beszélünk.
Megsúgom neked, hogy ahol előzőleg dolgoztam, eleinte szintén helyettesítettem. Ott aug.31-ig kaptam szerődést, amit aztán meghosszabbítottak. De vannak olyan iskolák is, most nem írom le melyikek nev szerint, ahol az igazgató azt csinalta, hogy szeptember 1-júni.15.közt dolgoztatta az illetőt, nyáron nem kapott semmit, aztán következő szept.1-től megint kiírta a szerződést.
A tanár fiatal és tapasztalatlan volt, de vegül jelentette az esetet.
3 évig helyettesítettem és érdekes módon fizették az egész nyarat. Amúgy mar bocsánat, de milyen beosztasban dolgozol, hogy ennyire ismered, vagyis inkább nem, a pedagógusok alkalmazását?
Az a baj, hogy ebben az országban fehér embernek nincsenek jogai. Csak kötelességei.
Te pedig támogatod a kizsákmanyolást.. csak lassan elfogy majd a kizsákmányolni való, mert mind elmegyünk az országból.
"az igazgató azt csinalta, hogy szeptember 1-júni.15.közt dolgoztatta az illetőt, nyáron nem kapott semmit, aztán következő szept.1-től megint kiírta a szerződést."
Jelenleg nem az igazgató a munkáltató, hanem a KLIK.
"A tanár fiatal és tapasztalatlan volt, de vegül jelentette az esetet."
Jó, de mi lett a vége?
"3 évig helyettesítettem és érdekes módon fizették az egész nyarat."
Ha úgy szólt a szerződésed, akkor nincs benne semmi furcsa: lehet, hogy előbb csak jún. 15-ig szólt, de amikor kiderült, hogy a következő évben is alkalmazni akarnak, akkor úgy hosszabbították meg, hogy a nyár is beleessen (azért, hogy így kevésbé keress majd másik munkát magadnak, nehogy bemondd nekik az unalmast még az új tanév kezdete előtt), és így történt többször is egymás után.
"Amúgy mar bocsánat, de milyen beosztasban dolgozol, hogy ennyire ismered, vagyis inkább nem, a pedagógusok alkalmazását?"
Teljesen mindegy. Arról van szó, hogy ha a versenyszférában úgy szerződsz le, hogy egyfolytában dolgozol 11 hónapot, akkor azt végig kell csinálni ugyanúgy, mint a tanároknak a tanévet, nem? És utána ki gondoskodik róla, hogy legyen szabid? Hát te magad, mégpedig úgy, hogy ha megint határozott idejű szerződésben gondolkodsz majd, akkor csak akkor szerződsz le újra, amikor már kipihented magad a 11 hónap munka után (ha van egy csöpp eszed). Én is dolgoztam így: az érettségi után eleve adtam magamnak egy nyári szünetet, hogy pihenhessek és csak szeptembertől kezdtem el dolgozni. Aztán viszont úgy jött ki a lépés, hogy a következő nyarat végigdolgoztam, és úgy mentem egyetemre: szabadság nélkül. De tudtam, hogy a saját döntésem volt, nem másokat vádoltam vele, hogy "kizsákmányolnak".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!