Mi a bajuk a tanároknak a fizetésükkel?
Figyelt kérdés
Többségük nettó 260 ezret kap.
Miközben sok kisnyugdíjas ennek a feléből él csak.
2023. júl. 23. 10:12
31/37 anonim válasza:
De az ilyeneket mindig azok kérdezik, akik közelről se láttak egyetemet, meg akiknek aztán tökmindegy milyen oktatás van itthon, mert max ilyen 50-es lehet az IQ-juk...
32/37 anonim válasza:
Ennyiből lehetetlen megélni, családot fenntartani esélytelen, hitelt nem kapsz rá, albérlet esélytelen. Mamahoteles alternatíva, amennyiben nem kapsz önkormányzati lakást vagy nem örökölsz. Persze eltarthat a párod is: [link]
„Jól kereső férjek tartják el a magyar oktatást”. Ez mindent elmond, ku rva nagy karrier.
33/37 anonim válasza:
A déli-keleti megyében kédz luxusfizetés az a 260, meg ha az embernek egyáltalán van munkája. A vonaton tegnap is épp a tanárokat szidta valaki, hogy a némettanár megint európai körútra megy, még ő csak nettó 180-at keres irodában. De Budapesten meg Nyugatabbra gondolom ez kevés pénz. De itt elég sok, főleg, hogy aki vidéken él azoknak 90%-a örököl házat, tehát nem albérlet. De egy debreceni tanár havi 150-es albérletben biztos eléggé éhezik. Erre mondják, hogy minden relatív. Nagyvárosban önygilkosság tanítani, kicsiben viszonyt kényelmes (csak sokszor züllöttebbek a gyerekek). Én az utolsó tanári éveim taposom de már várom, hogy legyen munkám, mivel a rokonaimmal élek és sose volt keresetem nekem az a kevés is rengeteg pénz lenne. Rengeteg amúgy a tanáris is és sokan tanítani is akarnak továbbra is.
34/37 anonim válasza:
#33 Nyugodj bele, az a némettanár nem a fizetéséből utazgat annyit, hanem a jól kereső férje révén. S ez a baj, hogy a pedagógus lét lassan hobbi szintre degradálódik, csak az engedheti meg magának, akinek gazdag férje vagy családja van.
35/37 anonim válasza:
Az utolsónak igaza van, én tanári szakon tanulok, rajtam kívül mindenkinek gazdag, de minimum jómódú a családja. Amelyik tanár jól él az vagy tehetős háttérből jön, vagy gazdag a párja, vagy valami ritka magánsuliban tanít, vagy sok magánórát ad, de az meg ugye több munkaidő. Mondjuk keleti országrészben tényleg kimondottan jó bér 250 feletti nettó.
36/37 anonim válasza:
35, dehogy jársz te tanárira.. Olyan ostobaságokat írtál, látszik hogy egyáltalán nem vagy képben.
37/37 anonim válasza:
Keleti országrészben élünk. Csak azért nem mondok fel, mert máshol még ennyit sem keresnék.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!