Mi a bajuk a tanároknak a fizetésükkel?
Többségük nettó 260 ezret kap.
Miközben sok kisnyugdíjas ennek a feléből él csak.
"Valakinek ennyi pénzért dolgoznia is kell. Nem tudom mi a problémàjuk."
Hát veled biztos nem dolgoztak eleget, ebben egyetértünk.
"2 éve volt, nem 20 :D Most sem ajánlanak többet egy pályakezdő mérnök informatikusnak még szoftverfejlesztés területen sem."
Merre és milyennek?
Csak mert szoftverfejlesztő és szoftverfejlesztő között is van különbség.
Ha az Isten háta mögött jelentkezel egy állásra és azt sem tudod leprogramozni, hogy "Hello world!" akkor csoda, hogy alkalmaznak.
(sokat számít a hely is az alföldön egy mérnök például fele annyit keres egy Isten háta mögötti gyárban mint például Budapesten vagy környéki megyékben)
"Mi a bajuk a tanároknak a fizetésükkel?"
A legeslegnagyobb problémájuk az, hogy sokan képtelenek felfogni, hogy a fizetés egy nagyon csekély része a problémának.
De koncentráljunk csak a fizetésre:
- A fizetés annak ellenére, hogy diplomás munkakör rettentően alacsony. -> mivel alacsony a fizetés ezért még akik egyébként tanárok is akarnának lenni sokszor meggondolják, hogy megéri-e tanárnak lenni és erre még ráerősít a tanárokhoz való viszonyulás, stb. -> emiatt sokkal kevesebben akarnak tanárok lenni -> nő a tanároknak a feladata miközben az iskolák is kevés pénzt kapnak ami miatt a tanárok csekély fizetéséből kell megvásárolniuk sok olyan dolgot ami egyébként az iskola dolga lenne -> emiatt még több tanár mond fel és még kevesebben mennek tanárnak -> tovább nő a tanárok leterheltsége -> még kevesebb lesz tanár ....
Miután pedig az ország nem fog kitermelni már szellemi téren sem semmit, nem marad más az országnak szinte az országban amiből pénzt lehet csinálni mint a hely, képzetlen munkaerő, korrupt kormány ami tökéletes táptalaja annak, hogy egészségre káros gyárakat építsenek és üzemeltessenek az országban.
Természetesen vidéken meg sem próbáltam elhelyezkedni diplomával, csak Budapesten. De ott is az van, hogy nem hogy szarért-húgyért, de már egyáltalán nincs állás junior fejlesztői pozíciókra, teljesen leállt a felvétel kezdőkből.
Tehát ezért mondom, hogy a tanárok még így is jó helyzetben vannak. Biztos munkájuk van és nem is rossz pénzért, bizony sokan még annak a nettó 260 ezernek is örülnének, Budapesten is, diplomásként is.
Vagy legalábbis én budapesti diplomásként 2 évvel ezelőtt örültem volna ennek.
"Vagy legalábbis én budapesti diplomásként 2 évvel ezelőtt örültem volna ennek."
Akkor miért nem mentél el tanárnak ha már a programozáshoz annyira ennyire nem konyítasz? Ahhoz talán lett volna érzéked.
"Akkor miért nem mentél el tanárnak ha már a programozáshoz annyira ennyire nem konyítasz"
Konyítani konyítok, sőt, már általánosban és gimiben is kisebb-nagyobb matek versenyeket nyertem, vagy értem el dobogós helyezést. Csak egyszerűen olyan sok volt a jelentkező és olyan kevés volt a junior állás, hogy durván lenyomta a béreket. De még így is én kerültem ki győztesen, mert felvettek egy céghez úgy hogy 30-40 jelentkező közül én lettem a legjobb. De a bér az mondom, nettó 230 volt.
9, te ennyire hülye vagy? Friss diplomás, végzett értelmiségi fiatalokról beszélsz... Hogy jön a diploma a 60 eves ctrl c ctrl v-hez?
Van aki egy anglisztika BA!! szakkal pár ev alatt olyan pozíciókban van, hogy csak na... Egy tanár meg mester fokozatot szerez. De szrok rád. Szidd a tanárokat, meg sajnáld tőlük a pénzt, úgyse tudod, hova megy az adód. A gyerekeid oktatása meg úgysem fontos, hisz a sajátodat sem vetted komolyan.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!