A ballibek miért akarnak mindenáron Brüsszel-csicska országot csinálni?
Szóval arra ment ki a játék, hogy a "lehet, hogy ez történt volna" képzeletbeli forgatókönyvekkel vessük össze egymás agymenéseit. Bocs, de én a valóságot írtam le, úgy ahogy azok történtek.
"Ennek ellenére terroristák is bejutottak Európába."
Mármint, ahogy Magyarországon is voltak?
"Meg sokan megkérdőjelezték az átvilágítás hatékonyságát, amikor a migránsok papírok nélkül érkeztek. "
Teljesen jogosan, de Magyarország kifejezetten olaja volt ennek a tűznek, ugyanis mi is ellenőrizetlenül utaztattuk át őket és mikor a kvóta részét képezte, hogy annál az 1200 embernél mi folytatnánk le az ellenőrzést, úgy is megtagadtuk őket.
"A későbbi folyamatok a kételkedőket igazolták."
A későbbi folyamatok okozója nagyrészt a kételkedők maguk is voltak.
"Bárki elolvashatta az EU elképzeléseit, aki nyomon követte a dolgokat."
Bárki olvashatta EU-s politikusok elképzeléseit, de az nem egyenlő az EU elképzeléseivel. Szóval ennyit erről. Ha képzeletbeli forgatókönyvekre és random politikusok, vagy csoportok egyszeri elképzeléseire próbálod alapozni az egész szituációt, akkor te egy fantasy könyv írója vagy, de nem alkalmas vitapartner.
De figyelj, had kérdezzek vissza: A bevándorláspolitikán kívül, mégis mi lenne Magyarországgal az EU ingyen pénzszórása és gazdasági+(nemzetközi)politikai+jogi+adminisztratív együttműködése nélkül?
"Teljesen jogosan, de Magyarország kifejezetten olaja volt ennek a tűznek, ugyanis mi is ellenőrizetlenül utaztattuk át őket és mikor a kvóta részét képezte, hogy annál az 1200 embernél mi folytatnánk le az ellenőrzést, úgy is megtagadtuk őket."
Az EU direktívája úgy rendelkezik, hogy ezt annak a tagállamnak kell lefolytatni, ahol elsőnek belépnek az Európai Unió területére. És az Görögország.
"Bárki olvashatta EU-s politikusok elképzeléseit, de az nem egyenlő az EU elképzeléseivel. Szóval ennyit erről. "
Badarság, mivel szavazás is volt róla, szóval ha nincsenek a "renitens" országok, akkor az őrület alakot ölt.
"A bevándorláspolitikán kívül, mégis mi lenne Magyarországgal az EU ingyen pénzszórása és gazdasági+(nemzetközi)politikai+jogi+adminisztratív együttműködése nélkül?"
Ki mondta neked, vagy hol olvastál ekkora hülyeséget, hogy amit az EU ad, az egy alamizsna, meg ingyenpénz? Hol a frászba van leírva, egy ekkora hülye baromság? Van fogalmad a magyar gazdaság állapotáról a rendszerváltás után? Hát az EU csatlakozás pillanatában? Ha lenne, nem írnál le egy ekkora hülyeséget. Komolyan kérdezem, hol olvastad ezt, vagy ki mondta neked? Eskü elolvasom, csak linkeld ide.
"Az EU direktívája úgy rendelkezik, hogy ezt annak a tagállamnak kell lefolytatni, ahol elsőnek belépnek az Európai Unió területére. És az Görögország."
Igaz, de nincs olyan megengedő kiskapu sem, hogy akkor mi ellenőrizetlenül utaztathatjuk őket az EU-n belül. Ez egyrészt, másrészt pedig a kvóta kapcsán már egy ellenőrzésen átesett embereknek kellett volna lefolytatnunk a menedékkérelmi eljárását. Ne keverd az EU migrációs politika előtti és utáni helyzetet, ahogy a kvóta és azonkívül érintett bevándorlókat sem.
"Badarság, mivel szavazás is volt róla, szóval ha nincsenek a "renitens" országok, akkor az őrület alakot ölt."
Szívesen olvasnék erről, tudnál linkelni?
"Ki mondta neked, vagy hol olvastál ekkora hülyeséget, hogy amit az EU ad, az egy alamizsna, meg ingyenpénz? "
A kérdésemben volt egy költői túlzás (nem nagyobb, mint a te "mi lett volna ha" jellegű forgatókönyveid), de legyél szíves ezen túllendülni. Pályázati tanácsadóként és közgazdászként szerintem szignifikánsan nagyobb ismeretem van a témában nálam, ezért feszülten várom érdemi válaszodat.
"ezért feszülten várom érdemi válaszodat."
De miért? Te is tudod hogy nincs válasza, csak elcsépelt kommunikációs paneljei.
53
"Igaz, de nincs olyan megengedő kiskapu sem, hogy akkor mi ellenőrizetlenül utaztathatjuk őket az EU-n belül. Ez egyrészt, másrészt pedig a kvóta kapcsán már egy ellenőrzésen átesett embereknek kellett volna lefolytatnunk a menedékkérelmi eljárását."
Ettől még a görögöket kell előszedni a mulasztásért. De ezt valamiért az EU vezetése nem teszi meg. Miért nem?
Továbbá a németek miért sikoltoztak, hogy gyakran lehetetlen visszakövetni a papírok nélküliek hátterét, még a kibocsájtó ország is bemondásra megy.
"Szívesen olvasnék erről, tudnál linkelni?"
"A kérdésemben volt egy költői túlzás (nem nagyobb, mint a te "mi lett volna ha" jellegű forgatókönyveid), de legyél szíves ezen túllendülni. Pályázati tanácsadóként és közgazdászként szerintem szignifikánsan nagyobb ismeretem van a témában nálam, ezért feszülten várom érdemi válaszodat."
Oké, kérem a forrást.
"Ettől még a görögöket kell előszedni a mulasztásért. De ezt valamiért az EU vezetése nem teszi meg. Miért nem?"
Mert így alakult a politika. Bővebben is diskúrálhatnánk erről, de ez semmit sem változtat azon, hogy arra az 1200 emberre egyrészt kaptunk volna támogatást, másrészt mi magunk folytathattunk volna le egy menedékkérelmi eljárást, azaz a mi döntési körünkben lett volna, hogy mi történjen velük. És az, hogy mások mulasztását próbáljuk felnagyítani, az igazából nem teszi kisebbé a miénket. Mint mondtam, önbeteljesítő jóslatként működnek az EU szkeptikus hangok és ezt nem igazán tudtad megcáfolni.
Aztán egy másik kérdésemre ideraktál 2 linket. Nem fogadom el. Ezek reakciós hírek/cikkek. Te ezt állítottad: "Badarság, mivel szavazás is volt róla (egy folyamatos kvótarendszerről szerinted), szóval ha nincsenek a "renitens" országok, akkor az őrület alakot ölt."
Erre kérek forrást, ráadásul magáról a szavazásról és a szavazás tartalmáról. Az, hogy volt egy kvótarendszer, az vitán felül áll, erről számoltam be én is. De az, hogy ez "folyamatos" és "automatikus" (olyan értelemben, hogy a bevándorlási válság után is ez legyen az állandó eljárásrend), arra kellene a forrás. A magyar és szlovák kormány egy ÁTMENETI intézkedési határozatot támadott meg a bíróságon, de ez nagyon nem ugyanaz, ráadásul én is erről beszéltem előzőleg.
"Oké, kérem a forrást."
Mármint mire? Én tettem fel neked egy kérdést ember! Vagy mivan? Vitatod, hogy többet kapunk az EU-tól, mint amennyit befizetünk? Vagy a gazdasági együttműködésünket vitatod az EU-val? Vagy a politikai együttműködésünket? Vagy a jogi, adminisztratív együttműködésünket? Ezek mind vitán felül állnak, mégis mi a fészkes fenéről kérsz te forrást?! Inkább válaszolj a kérdésre, ne terelj!
"Mármint mire? Én tettem fel neked egy kérdést ember! Vagy mivan? Vitatod, hogy többet kapunk az EU-tól, mint amennyit befizetünk?"
Tökre nem erről írt, ezt még én is felfogtam, pedig nem is velem vitatkozik. A magyar oktatás tényleg egy nagy rakás foslé. Szerintem elkezdesz olvasni egy mondatot, és mire a végére érsz, fogalmad sincs, hogy mit olvastál.
De adok én neked forrást, én nem félek segíteni az elesetteken:
Itt keresgélj, ez egy idővonal. Tudod, hogy mi az az idővonal?
De engem tisztelj meg egy forrással, ami alátámassza, hogy az EU-s lóvé (ami szinte már nem is jár), egy szánalom alamizsna, és csak úgy idelökik nekünk, ezek a betokosodott szánalmas vadmarhák :)))
58
"De engem tisztelj meg egy forrással, ami alátámassza, hogy az EU-s lóvé (ami szinte már nem is jár), egy szánalom alamizsna, és csak úgy idelökik nekünk, ezek a betokosodott szánalmas vadmarhák :)))"
Azt várhatod, van egy olyan érzésem. Ezek ilyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!