Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A ballibek miért akarnak...

A ballibek miért akarnak mindenáron Brüsszel-csicska országot csinálni?

Figyelt kérdés
Bármilyen téma kapcsán: amit az EU csinál/mond/dönt az jó, amit a kormány csinál/mond/dönt az rossz.

2023. júl. 20. 20:44
1 2 3 4 5 6 7
 41/69 anonim ***** válasza:
100%

"A többiek simán átvészelték."

Aki ilyen könnyedséggel beszél 2008-ról, az egy műzlis doboz hátulján tanulhatta ki a közgazdaságot. Nem, nem vészelték át "simán".

"Emellett te is tedd hozzá, hogy a jelenlegi nehéz helyzet a Covid, a háború és szankciós infláció együttes hatása miatt alakult ki, amelyhez képest a 2008-as világválság a kanyarban sincs."

Ha a gőgnek arca lenne, te lennél az. A COVID és háború elsősorban reálgazdasági válságot jelentettek, míg a 2008-as egy pénzügyi válság volt. Legnagyobb különbség az, hogy míg 2008-ban Magyarország nem kapott hitelt, csak az IMF-től, addig napjainkban a pénz és tőkepiacok ugyanúgy működésben vannak és finanszírozást nyújtanak. Ebből egyenesen következik, hogyha valaki nem tudja kezelni a jelenlegi válságot, noha az erőforrások adottak, az sokkalta inkább skill issue.

2023. júl. 21. 22:35
 42/69 anonim ***** válasza:
30%

30

Annyit írtál le, hogy fű alatt migránsokat fogadtunk be. Egyáltalán nem ezt kérdeztem. Még harmadjára is ennyire értetlen vagy.

2023. júl. 21. 23:38
 43/69 anonim ***** válasza:
100%

"Annyit írtál le, hogy fű alatt migránsokat fogadtunk be. Egyáltalán nem ezt kérdeztem. Még harmadjára is ennyire értetlen vagy."

Lehet, de akkor vehetnéd a fáradtságod, hogy elmagyarzád, mégis mi a f*szt értesz a kérdésed alatt, ahelyett, hogy játszanád a sértődött királylányt. Szerintem igenis megválaszoltam a kérdésedet is, meg azt a hátsó kihallást, amit ki akartál hozni belőle. Nálad pattog a labda, ha elégedetlen vagy.

2023. júl. 21. 23:42
 44/69 anonim ***** válasza:
25%

"Lehet, de akkor vehetnéd a fáradtságod, hogy elmagyarzád, mégis mi a f*szt értesz a kérdésed alatt, ahelyett, hogy játszanád a sértődött királylányt. Szerintem igenis megválaszoltam a kérdésedet is, meg azt a hátsó kihallást, amit ki akartál hozni belőle. Nálad pattog a labda, ha elégedetlen vagy."

Megválaszoltad? Emeld ki, ahol szépen leírod, hogy hogyan néznénk ki migráció ügyében napjainkra, ha MINDENBEN az EU útmutatásait követjük 2015 óta. Milyen állapotok lennénk Magyarországon? Erről semmit nem írtál.

2023. júl. 21. 23:45
 45/69 anonim ***** válasza:
100%

"Milyen állapotok lennénk Magyarországon? Erről semmit nem írtál."

Akkor idézem a válaszom: "a lehető leghatározottabban mondhatom, hogy nem rosszabbul, mint most"

Aztán egy későbbi válaszomat: "én pl. Csehországhoz vagy Szlovákiához képest, akik együttműködő partnerei voltak az EU-nak, semmi érdembeni előnyt nem látok az Orbán politikában."

Ha még ezek után se értenéd, akkor azt mondtam, hogy a gyakorlati életünkben semmi érdembeni különbség nem lenne, mert nem jelentett semmi érdembeni különbséget azokban az országokban sem, ahol viszont jobban lekövették az EU politikáját.

És ha még mindig nem vagy elégedett a válaszommal, akkor fejtsd ki, hogy mégis mivel járt volna, ha követjük ezekben a kérdésekben az EU politikáját.

Apró megérzésem szerint egyébként eleve fogalmad sincs, hogy miből áll az EU politikája ebben és hogy az hogyan változott. Csak annyi sejtésed van/lesz erről, amennyit a propagandából halottál, és amennyit majd rá fogsz guglizni a válaszod megírása előtt. Remélem tévedek.

2023. júl. 22. 00:02
 46/69 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem annyival mindenkepp, hogy a V4-ekkel nagyobb esellyel maradt volna meg a jo kapcsolatunk. Meg talan annyival, hogy kapnank most is az EU-s penzeket, igy nem lenne olyan magas az inflacio sem, az allamhaztartasi hiany sem, es nem lenne szukseg a lakossag ilyen merteku sarcolasara sem.
2023. júl. 22. 01:17
 47/69 anonim ***** válasza:
0%

45

"a lehető leghatározottabban mondhatom, hogy nem rosszabbul, mint most"

Oké, de én arra voltam kíváncsi, hogy ez mivel járt volna?

"én pl. Csehországhoz vagy Szlovákiához képest, akik együttműködő partnerei voltak az EU-nak, semmi érdembeni előnyt nem látok az Orbán politikában."

Ők is elutasították az EU migrációs elképzeléseit. Szlovákia még rendőröket is küldött a magyar-szerb határhoz.

"És ha még mindig nem vagy elégedett a válaszommal, akkor fejtsd ki, hogy mégis mivel járt volna, ha követjük ezekben a kérdésekben az EU politikáját."

Téged kérdeztelek, amihez a következő kifejtős választ adtad: "nem rosszabbul mint most"

Ezt ennyi erővel megkérdezhettem volna bármelyik budapesti csövestől, egy ilyen válasszal ő is bármikor előáll.

2023. júl. 22. 08:55
 48/69 anonim ***** válasza:
83%

"Oké, de én arra voltam kíváncsi, hogy ez mivel járt volna?"

Hol éltél ezidáig, barlangban? Azzal járt volna, hogy kb. 1200 embert áthelyeztek volna (Olaszországból és Görögországból tehermentesítés céljából), akiknek a menekültkérelmét mi bíráltuk volna el (szóval a sugalmazás ellenére még az sem lett volna garantált, hogy ezeket az embereket ténylegesen le kellett volna telepíteni Magyarországra). Noha ez nem jelenti azt, hogy még az áthelyezés előtt ne végeztek volna egy olyan szintű átvilágítást, hogy valamilyen nemzetközi védelem szükségessége fennáljon az adott személyeknél. A menekültek után az EU adott volna 6000 euró kisegítést emberenként.

Ez az egész az EU 2015-ös májusi migrációs stratégiájából származik, ami még szól a bevándorlók ujjlenyomatvételi és ellenőrzési folyamatairól, cselekvési tervről az embercsempészek kapcsán és a kékkártya programról. Ide még bekapcsolódik a Dublini rendelet is, de azt most hagyjuk.

Te esetleg másként tudod? Mert muszáj azt feltételeznem, hogy erre ment ki az egész játék.

"Ők is elutasították az EU migrációs elképzeléseit. Szlovákia még rendőröket is küldött a magyar-szerb határhoz."

És? Ellene szavaztak és csatlakoztak a döntést vitató perhez, de legjobb tudomásom szerint az intézkedési tervet végrehajtották és csak ez számít a kérdésed szempontjából.

2023. júl. 22. 11:27
 49/69 anonim ***** válasza:
83%
48: és nem vertek el közpénzmilliárdokat plakátkampányokra és egyéb propagandára. Ezt ne felejtsük el.
2023. júl. 22. 12:07
 50/69 anonim ***** válasza:
0%

"Hol éltél ezidáig, barlangban? Azzal járt volna, hogy kb. 1200 embert áthelyeztek volna (Olaszországból és Görögországból tehermentesítés céljából), akiknek a menekültkérelmét mi bíráltuk volna el (szóval a sugalmazás ellenére még az sem lett volna garantált, hogy ezeket az embereket ténylegesen le kellett volna telepíteni Magyarországra). "

Sokat olvastam erről, és ha nincs egy pár tagállam ellenkezése, akkor az EU egy folyamatos kvótarendszerben gondolkodott volna. Ami úgy nézett ki, hogy Magyarországból egy hotspot lenne, ahol feltorlódnak a migránsok, és folyamatosan elosszák őket, egy automatikus rendszer szerint.

"Noha ez nem jelenti azt, hogy még az áthelyezés előtt ne végeztek volna egy olyan szintű átvilágítást, hogy valamilyen nemzetközi védelem szükségessége fennáljon az adott személyeknél. "

Ennek ellenére terroristák is bejutottak Európába. Meg sokan megkérdőjelezték az átvilágítás hatékonyságát, amikor a migránsok papírok nélkül érkeztek. A későbbi folyamatok a kételkedőket igazolták.

"Te esetleg másként tudod? Mert muszáj azt feltételeznem, hogy erre ment ki az egész játék."

Bárki elolvashatta az EU elképzeléseit, aki nyomon követte a dolgokat. A fentebb leírt "hotspot" elképzelés csak az egyik volt a sok agymenés közül.

2023. júl. 22. 14:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!