Szerinted az államháztartási hiányt miből kéne pótolnunk? A családi adókedvezményt vagy a rezsicsökkentést kellene eltörölni?
Ha csak a kettő közül lehetne választani. Oké, tudom sokan azzal jönnek biztos, hogy a NER lovagok közötti osztogatásból kéne visszavenni, de nézzünk szembe a tényekkel: ez sosem fog megtörténni. Akármilyen szar is lesz a helyzet, akár mekkora kutya nagy válság is lesz, a földes urak akkor is beszedik a pénzt, valamint propagandára is mindig lesz pénz.
Szóval a realitás talaján maradva, a kettő közül melyiket kéne eltörölni szerinted, ha választani kell? Más opció azért nem jut eszembe, mert pl. az EÜ, oktatás már most is az abszolút minimumon van tartva, épp az összeomlás határán.
Miről beszélsz? Hogy jön ide a "nyugati" ár.
A "lakossági díjszabás" évtizedekig létezett, mielőtt ez az alkalmatlan kormány feltalálta a "lakossági piaci árat" ami a lényegét tekintve fából vaskarika. Mert valami vagy lakossági, vagy piaci.
"Mert valami vagy lakossági, vagy piaci."
Szerintem te összekevered a piacit az üzletivel.
Én ugyan nem.
Az alkalmatlan kormány keveri a dolgokat.
Ne menjünk vissza gyerekek a Gyurcsány korszakba!
Nem kell tobbsávos SZJA, mert akkor megint a társadalom " gerincét" adó középosztályt gyalázzuk le anyagilag, és persze még visszahozhatjuk azt a baromságot is,ahogy amit elveszünk a középosztálytól, adjuk oda segély formájában a dolgozni, gyerekét tanittatni nem akaró marginális rétegeknek...na ne!!!!
Azt tudod, hogy 2010-ben az alacsonyabb 17%-os adósávval adózott évi 5 millió forintig jövedelem? Vagyis havi 416 ezer bruttóval még nem volt olyan jövedelmed, hogy a madasabb 32 %-os sávval is adóznod kelljen.
Ennyi bruttóval még ma 13 év múltán is sokan - nevezzük őket csóróknak - kiegyeznének.
Majd amikor az utóbb alkalmatlannak bizonyult kormány hatalomra került, a csórók adóját 1%-kal csökkentették, míg a gazdagok kaptak egy 16 %-os ajándékot az egykulcsos adóval. Nem mintha szükségük lett volna rá.
35# nem igaz.
A középréteg ezt pontosan ellentétesen élte meg, mi is a családban, a munkahelyen, a rokonok stb
#35 416e bruttó 2010-ben az annyi, mint ma 771e Ft. Tudom, hogy sokan keresnek ennél kevesebbet, de ez nem egy különösebben jó fizetés. Sztereotípia, de pl. a budapesti informatikusok közül elég sokan keresik legalább ennek a dupláját. Őket büntetni a németországinál is nagyobb adóval, akik ebben az országban is képesek voltak valamiféle európai középosztály életszínvonalára hasonlító életet összekaparni társadalmi öngyilkosság.
Ez egyedül arra lenne jó, hogy vagy a feketézésbe, vagy a határokon kívülre kergesd ezt a kevés megmaradt középosztálybelit. Vagy ez lenne a cél? Hogy csak a cselédosztály és a földesurak maradjanak? Mert azt gondolom te sem hiszed, hogy az igazán nagy halakat holmi sávos SZJA-val rá tudod szorítani a nagyobb adózásra.
Ez 2010-ben volt ahogy írtam és ahogy te is. Vagyis Bajnaiék úgy adták át a kormányzást, hogy évi 5 milláig 17 % az szja.
13 év alatt lehetett volna emelni ezt az 5 millát 9-re, ha már egyszer úgy szárnyaltunk.
Aki viszont havi több millát kap, az nyugodtan lehet szolidáris a társadalommal úgy, hogy a neki jutó nagy léből magasabb adót fizet.
Pont mint a települések szolidaritási hozzájárulásánál. Ha Budapest, Budaőrs, stb esetében ez helyes akkor a milliókat keresőknél sem lehet helytelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!