Miért ajvékolnak állandóan a termelők meg gazdák?
8 és? Attól még nem kell ezt folytatniuk. Miért baj az, hogy leakciózza a penny? Többet tudok venni, ugyanazért az árért. 8 milliós befektetésre 6 millió haszon az kiváló üzlet! Mutass mégegy olyan befektetést, ami 75 százalékos hasznot hoz egy év alatt...
10 ez így működik, lol. Aki hamarabb és jobban elvégzi a munkát, az lesz megfizetve.
11
Szerinted -kétmillió Ft elfogadható? Ezt komolyan hiszed?
13 miért menne tönkre? Elveszti a földjeit meg gépparkját? Tönkre akkor megy az ember, amikor nincsen semmije, még tető se a feje fölött, csak tartozása! Na az a tönkremenetel! Addig ott vannak a földjeid, gépeid, házad, meg minden tulajdonod ami érték.
Akkor pedig majd ha már a penny nem tudja ennyiért adni, vagy ritkább termékké válik a dinnye mint most, akkor majd a piac beárazza, és drágább lesz. Újra elkezdik majd termelni, és újra lejjebb fog menni. Kereslet kínálat! Senki nem kényszerít, hogy dinnyét árulj és termelj! A földjeidre hitelt is vehettél volna, vagy eladhattad volna, hogy mondjuk állampapírba, vagy részvénybe tedd, és akkor biztos hasznod lenne. Te a dinnyetermelés mellett döntöttél. Én sem sírok, ha veszteséget realizálok, hanem tovább csinálom, és visszatermelem a nyolc másik befektetésemmel!
Megnyugtatlak, hogy én 1 Ft-ot sem kapok tőled, mert nincs földem, alkalmazott vagyok mezőgazdaságban, csak pontosan rálátok a dolgokra.
Példaképp, 8 millióból hozol létre egy dinnyeültetvényt, amiből 6milliót árulsz ki, így a pontosabb.
Én csak arra akartam rávilágítani, hogy elhiszed-e azt, hogy februártól-júliusig kemény fizikai munkával dolgozol, rengeteg saját pénzt beleinvesztálsz, majd önhibádon kívül jónagy veszteséged lesz?
Az a hozzáálás meg borzasztóan éretlen, primitív, hogy akkor miért csinálja a termelő.
Abszolút nem erre készült fel februárban, hogy vesztesége lesz.
Megnyugodhatsz effelől, hogy lesz aki nem csinálja tovább, ebben biztos vagyok.
Nincs földem, mégegyszer mondom, felesleges az okoskodásod.
Annyira nem vagy benne a témában, nézed a tv-t, meg olvasod a netet és kb. ennyi amit tudsz.
Ott megáll a dolog nálad, hogy miért csinálja a termelő.
Ugyanezt mondod a tanárnak is, hogy miért tanár? Vagy a nővérnek, hogy miért nővér a kórházban?
16 de miért önhibáján kívül? Miért nem vállal felelősséget, hogy valamit nem jól csinál, ha a penny hasznot tud termelni a külföldről behozott árun? Ez a mentalitás a baj, hogy jaaaaaaaj ez mindenki hibája, nem az enyém. Igen, elhiszem, hogy veszteséget tud termelni egy befektetés/vállalkozás. A legtöbbel ez a helyzet. Ők se arra készülnek fel, hogy veszteséget termelnek, nyilván.
Nem kell ismételgetni magad, hamarabb írtam meg azt a hozzászólást, minthogy te ezt ideírtad.
Összehasonlíthatatlan a tanár, és az ápoló egy vállalkozással. A tanár és ápoló alkalmazottak, akik rendkívül fontosak a társadalom számára, a dinnyetermelő vállalkozó nem az. Az más kérdés, hogy a tanárok nagyrésze leszavaz a fideszre, és nem harcolja ki a fizetésemeléseket és normális körülményeket, de ebbe ne menjünk bele inkább. Tehát megint sikerült hozni egy példát, ami rohadtul nem összehasonlítható a dinnyetermeléssel.
Neked egyszerűen kezdettől fogva az az álláspontod, hogy "a büdös parasztnak kuss a neve".
Lelked rajta.
Felőlem utàlhatod az összeset, én csak "szakmabeliként" próbáltam rávilágítani pár dologra, ami az eredeti kérdesedhez kapcsolódott.
Az meg, hogy olvasod a netet és találsz egy cikket bármiről, majd arról szakmai véleményed van, meg vagy győződve az igazadról ez a semmi, ez a túró kategória.
Lefogadom, hogy 2020-ban vírusszakértő voltál, 2022-ben háborúszakértő, idén májusban magashegymászási tanácsadó, múlt hónapban mélytengeri szakértő.
Tényleg, közlekedési szakjogász nem vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!