Miért lesznek jók nekünk az épülő akkumulátorgyárak?
Nem tudom hogy hol laksz, de azt megírták ezerszer, hogy Debrecenben az akkugyár a repülőtéren túl épül. A repülőtér nem zavar?
Sehol sem szokták megkérdezni, hogy épülhet-e egy gyár egy ipari parkba!
Hogy zavar-e a repülőtér? Nem zavar, mert nekem a város másik végén van, és az emelte az árakat, és lehetőséget adott arra, hogy Európa városai órák alatt elérhetőek legyenek. Az egy plussz.
Az akksi gyár nekünk nem plussz. Teljesen mindegy, hogy melyik végén van viszont, ha az emberek nem akarnak majd ide költözni, akkor bukom a sok zsozsót, elmaradnak majd a fejlesztések emiatt, meg a többi. Van már itt nekem egy BMW gyár szinte a szomszédban egyébként.
"Sehol sem szokták megkérdezni, hogy épülhet-e egy gyár egy ipari parkba!" Értelmes országok messze rakják a várostól az ilyen akksi gyárakat. És főleg nem az alföldi sivatag közepébe akarnak olyan gyárat, ami zabálja a vizet, főleg nem úgy, hogy még áram sincs hozzá.
Na már most, az a helyzet, hogy mi a hasznom nekem ebből, vagy az itt lakóknak? Kínai vendégmunkások vannak itt, ők építik. Az én pénzemből lesz hozzá áram, víz. Nagyrésze a dolgózoknak nem magyar lesz, amúgy se lenne ki dolgozzon ott, MERT MUNKAERŐHIÁNY van a városban. Szóval mi is a jó benne? Mit ad ez nekünk? Minden értelmes, magára adó ország tisztában van azzal, hogy az ilyen fejlettségi szinten lévő országok, mint a miénk a high-tech felé kell menjenek, a lehető legmagasabb hozzáadott értékű ipart kell szorgalmazzák, és legfőképp ipar helyett a kutatás és fejlesztés irányába kell mozdulniuk. Viktorod azzal hülyít titeket épp, hogy új világrend van kialakulóban, és erre nekünk fel kell készülnünk. Így van, nem téved. Elértük azt a pontot, amikor egyrészt hatalmas átalakításokra van szükség a teljes világgazdaságban, nem mehet tovább az, hogy Kína legyárt mindent, mert már drágábban teszik, nőttek a fizetések annyit, hogy ott már nem mehet ez a buli tovább. Nekik, és az ő szintjükön lévőknek kell átvenni azt, amit eddig a mi kategóriánk csinált. Tehát nekik kellene autókat összeszerelni, és hasonló dolgokat csinálni ahelyett, amit eddig csináltak. (nike cipők pl.) Nyilván kellenek továbbra is olyan országok, akik itt a közelben elvégzik ezeket a feladatokat, mint autók összepakolgatása, elvégre nem hozhatok kínából minden autót ide, sem a hozzá tartozó akksikat. Ez lenne most a dolga Oroszországnak, Fehéroroszországnak, Bulgáriának, Albániának, Szerbiának, sorolhatnám.
Nekünk pedig átkéne venni azt a részt, amit eddig az olyanok csináltak, amit nyugaton látsz. Tehát valós fejlődést felmutatni, nem pedig szánt szándékkal egy helyben toporogni. A lengyelek kapcsoltak, és épül is ott egy Intel gyár. Na, azt nevezik öcsém beruházásnak a jövőbe, nem a szaros, szutykos akkumulátorod. Miért nem mi építetjük azt az Intel gyárat? Bár megértem, ha nem volna kedve idehozni az Intelnek, az USA-nak, az ASML-nek. Ki merné a chipgyártás tetejét kiszervezni egy ruszki és kínai kémekkel telerakott trójai falóba?
Sajnálatos, hogy mennyire nem értitek a helyzetet. Eladták az országotokat, és Kína csicskásának akarják, azzal a szöveggel, hogy nem lehetünk többet a nyugat csicskása. Hát bravo :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!