Miért lesznek jók nekünk az épülő akkumulátorgyárak?
A válaszom attól függ, hogy mit értesz azon, hogy nekünk?
- Nekem, aki szeretem a tiszta, egészséges emberi környezetet, és szeretném, hogy az unokám is abban éljen, egyáltalán nem jó.
- Azoknak, akik munkát kapnak bennük, jó.
- A Magyarországon dolgozó autógyáraknak jó, mert hozzájuk közel gyártják az akkumulátorokat.
- Azoknak, akik a gyárak közelében laknak, rossz, mert romlanak a lakhatási körülményeik, és elértéktelenednek a házaik.
- a 135+1 dühös embernek jó, mert ...
...
#1 Kik fognak ott munkát kapni? Néhány ügyvédi iroda, akik a peres ügyeiket intézik, biztonsági őrök és az étkeztetést biztosítók meg talán néhány adminisztrátor, középvezető és betanított munkás mutatóban, hogy el lehessen mondani, mennyi új munkahely (meg lehet nézni, hogy a gödi gyárban mekkora a külföldiek aránya). Ehhez képest a közvetlen állami támogatások milliárdjai és a szükséges infrastruktúra bővítésre fordított többször annyi milliárdból talán lehetne olyan magyar beruházásokat is létrehozni, ami az ország versenyképességét valóban növeli és segít az emberek munkalehetőségeit bővíteni.
A "magyar" autógyáraknak lehet hogy jó, de mi, magyarok, abból megint mennyit fogunk profitálni? Semmit...
Lehet, hogy az irdatlan mennyiségű akkumulátor gyártása majd vastagon megjelenik a GDP-ben, így a GDP arányos hiány majd nem tűnik annyira ijesztőnek, de a GDP-t nem lehet megenni. Az akkugyárak alig kapcsolódnak a magyar kis és középvállalatokhoz, gyakorlatilag önmagukban léteznek, nem fogják a gazdaságot magukkal húzni.
5 "...talán lehetne olyan magyar beruházásokat is létrehozni, ami az ország versenyképességét valóban növeli és segít az emberek munkalehetőségeit bővíteni."
Ki akadályoz meg ebben?
Ez olyan "beleböffentés a nagyvilágba" - mit csinálnál amire kész, piacképes technológiád van? És miből csinálnád?
Meg kéne már érteni: egyelőre nincs más út - és nem is lesz addig, amíg ez a kormány lesz, és a nemzeti jövedelem elenyésző százalékát költjük kutatásra, fejlesztésre - és oktatásra!!!
#5 #1 vagyok. Egyetértek Veled. Jeleztem, hogy én nagy ellenzője annak, hogy az egész országot tele rakják akkumulátorgyárakkal.
A munkavállalók nagy része vendégmunkás, akik alacsony bérért kockáztatják az egészségüket. (Így tudják biztosítani a várt nyereséget.)
Azt, hogy a hatalmas hozzájárulásoknak mi lesz a sorsa, talán még a dédunokáink sem fogják megtudni.
Ha a "mi magyarok"-on a lakosság többségét érted, ők tényleg nem fognak profitálni, ha abból indulunk ki, hogy milyen módon részesednek az állami bevételekről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!