Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha jönnek a Filippinók, ők...

Ha jönnek a Filippinók, ők talán majd képesek lesznek normális béreket kiharcolni?

Figyelt kérdés
Röhejes a magyar átlagkereset, Fülöpszigetekről senki nem jönne el azért, hogy itt még annál is kevesebbet keressen, amit ott. Valószínűleg jobb bértárgyalók, bár a magyarnál nem nehezebb jobb bértárgyalónak lenni.

2023. jún. 30. 11:04
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
70%

Hát megpróbáltam értelmezni a kérdés lényegét, nem sikerült...

Akinek siketui esetleg, az írja le, hogy mire jutott.

2023. jún. 30. 11:12
 2/16 anonim ***** válasza:
16%

szerinted a Fülöp szigeteken jobb a fizetés mint itt?🤔

az ázsiai vendégmunkások azért jönnek ide dolgozni,mert itt jobb a fizetés is mint hazájukban.

Magyarországot csak azért látod szarnak mert a nyugathoz hasonlítod, és nem nézel körbe keleten,afrikában,ázsiában

2023. jún. 30. 11:13
 3/16 anonim ***** válasza:
40%
1-es: a kérdezönek aza rögeszméje, hoyg a Fülöp szigetekröl tömegesen jönnek be vendégmunkások, és ezen pörög már több mint egy hete.
2023. jún. 30. 11:15
 4/16 szántóvető ***** válasza:
46%
igen,saját maguknak.majd lesz külön migrénsbér.
2023. jún. 30. 11:15
 5/16 anonim ***** válasza:
47%

Fülöp szigetekről jönnek 192 ezerért dolgozni, amennyiért magyarnak a lakását se érdemes elhagyni

#2 talán azért, mert nem Afrikában, sem Ázsiában van magyarország, hanem közép európai...

2023. jún. 30. 11:17
 6/16 szántóvető ***** válasza:
49%

igen,saját maguknak.majd lesz külön migránsbér.

3) [link]

[link]

[link]

[link]

2023. jún. 30. 11:19
 7/16 anonim ***** válasza:
40%

Köszönöm kedves kommentelőknek, így már értem, hogy miért nem értem 🤔🤣🤣, vagyis tulajdonképpen így már értem.

1# es

2023. jún. 30. 11:19
 8/16 anonim ***** válasza:
79%

Én egy csomó kínait meg mongolt meg a tököm tudja hova valósít láttam Paks környékén.

Ha rendes béreket szeretnének a magyarok akkor nyomást gyakorolnának a kormányra hogy ne hozzanak be ennyi ázsiai niggert mert lenyomják a béreket

2023. jún. 30. 11:49
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát persze.

A mi munkahelyünkön magasabb a bérük, mint a miénk.

Ingyen szállást kapnak, mi nem kapunk albérlet támogatást sem.

Ők ingyen utaznak, nekünk nem fizetik a helyi bérletet, benzint sem.

Nekik ingyenes a kaja a munkahelyen, a miénket felemelték 15.000-ről 25.000-re.

2023. jún. 30. 11:59
 10/16 A kérdező kommentje:

Ugyanez hosszabban...:

- Azért a bérért, amiért a Magyarok dolgoznak, NEM ÉRNÉ MEG idejönni még a Fülöpszigetekről sem. 190 000 egy albérlet, s a betanított munkás keres 200 000-at? Akinek nincs család révén megoldva a lakhatás, annak ez az ország egy NYOMOR. Tehát még a legszegényebb országokból sem éri meg ide, magyar bérért költözni, betanított munkásként. Nem azt mondom, hogy ez a hely rosszabb, mint India (stb..), talán jobb annál, de annyival nem, hogy költözni is megérje ide. Pl. mint nekünk, amilyen Taiwan lehet. Gazdagabb ország, de ettől még nem lesz megérős oda menni.

- Mégis sikerül idehozni a világ legkülönbözőbb pontjairól vendégmunkásokat. Ez azt jelenti, hogy megérős ajánlatot kapnak (nem feltétlen csak a bér, egyéb juttatások, mint lakhatás megoldása, azzal együtt). (forrás pl. ez: [link] több ember jön hozzánk, mint amennyi elmegy). A megérős bér mit jelenthet? JELENTŐSEN magasabbat, mint amit a mi betanított munkásaink keresnek. Most nekifoghatunk matekozni, hogy akkor mi az az összeg, amiért Ázsiából megéri egész Magyarországig utazni, de remélem senki nem érzi szükségét annak, hogy bizonygassam, hogy NEM a magyar bér ez az összeg.

- Mi a kérdésem? Én azt a következetetést vontam le, hogy a Magyar s.ar bértárgyaló, hisz ezeknek a cégeknek megvan a magasabb fizetési hajlandósága, hisz kifizetik a kínainak, indonéznek, akárkinek. De nem nekünk, mert mi nem követeljük ki azt a bért, amit más egy számára idegen országban igen. S.ar bértárgyalók vagyunk, velünk bármit meg lehet csinálni, és remélem, hogy majd a Filippinók harcolnak helyettünk ezen a "fronton" (irónikusan, trollkodva értsd).

2023. jún. 30. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!