Nem teljes ellentmondás, hogy egy melós elkér napi 100 ezret, és mégis kapkodnak utána, de azért mégis állítja az ellenzék, hogy szegénység van?
5 - Budapesten általában úgy szabnak árat a jó munkás emberek, hogy először megnézik a házat, és ha csili-vili, akkor kicsivel többet számolnak.
Mindenesetre a napi 100 ezer max egy mesternek elképzelhető, ha olyan munkát végez, de egy percig sem igaz, hogy aki dolgozni akar az nem szegény.
Amúgy bírom ezt, ha már elszakadunk a valóságtól írhatunk bármit is :D
Szerintem meg napi 15 milliót is elkérhet egy melós, na mit lépsz? :D
" Nem tudom, hogy napi 100 ezer valós-e, de a napi 20 sem annyira nyomorgós bér."
Kezdjük azzal akkor, hogy a betont hordani nem fogod sokáig, mert 50évesen már olyan gatya leszel, hogy örülsz, ha feltudsz állni, meg kitudod törölni a segged. Ezenkívül az ingatlanpiacon kialakult egy rohadt nagy lufi, ezért kicsit a fizetések is elszálltak arra. Most nézzük akkor meg a gyári munkásokat is, konyhai dolgozókat, tanárokat, ápolókat, asszisztenseket, stb.
Nem véletlenül nem talált az az ember 20ért senkit, értelmes ember ma már nem akarja magát kinyírni rövid időn belül, inkább keres kevesebbet, de nem döglik bele.
Kérdező,te a szakira gondolsz, aki pár milliónyi géppel,felszereléssel,esetleg segéddel kivonul,adót fizet,autót tart fenn.
Nem pedig kispista építőipari R1 munkatársra (melós) ,aki 15-20 ezret keres;)
De ha esetleg tudsz napi 250 euróért asztalos melót, szólj feltétlenül :DDD
Hallottál már a kereslet-kínálatról? A munkaerőpiacon is így vagy. Ha felújítani akarsz, lasszóval sem lehet fogni kőművest. Naná, hogy annyit kér el, amennyit akar. De nem azért kér 100.000-et egy napért, mert a háztulajdonosnak meg napi 1 milla a bére, és röhögve kifizeti, hanem azért, mert senki nincs aki megcsinálja.
Nehéz fizikai munkát senki nem akar végezni ebben az országban, és hármasokkal is mindenféle mondvacsinált irodai szakmákat választanak a fiúk. Most volt a lányom 8.-as, tudom. Az egész osztályból 1 fiú ment el villanyszerelőnek, a többi mindenféle logisztikusnak, meg környezetvédelmi technikusnak, meg ilyen baromságoknak jelentkezett, aztán sehova nem tudnak majd elhelyezkedni. Ezért van az, hogy a logisztikus ha kap is állást, kb. nettó 200-at visz haza, míg a villanyszerelő meg napi ennyit elkérhet simán. (Jó, tudom, hogy van ahol a logisztikus is jól keres, de most a technikusokról beszéltem úgy általában.)
#14: (Huscomb1): igen, értem, hogy ezért nem talált 20 ezerért sem kőművessegédet. Nem is írtam, hogy kötelező elmenni ennyiért, csak hogy aki hajlandó elvégezni ezt a munkát, kérhet többet is.
10-es voltam.
"#14: (Huscomb1): igen, értem, hogy ezért nem talált 20 ezerért sem kőművessegédet. Nem is írtam, hogy kötelező elmenni ennyiért, csak hogy aki hajlandó elvégezni ezt a munkát, kérhet többet is."
Én ezt értem, csak ugye itt ki kell bontani a témát rendesen, mert ugyebár itt a kérdező (nyilván szándékosan, ekkora hülye nem lehet senki), mert ugye kelthetjük azt a látszatot, hogy jól keresnek a kulisok, ami hát, amolyan féligazság, csak akkor még véletlenül az jön ki a végén, hogy bár 100at nem keresnek, de mondjuk 25-öt igen. Jó oké, keresnek 25-öt naponta. Hány órában bejelentve? (ha bejelentve, inkább napi bejelentős baromság, amiből se nyugdíj, se TB nem lesz), mekkora fizetéssel van bejelentve (nem lesz túl szép az a táppénz sem, bár próbáld meg, aztán szétszopat a főnököd is), télen nem nagyon van munka, így nyugodtan számolhatod úgy is, hogy nyáron napi 25ezer, télen meg 0 ezer, mert nem dolgozol. Stb. Lehetne erről diskurálni, csak épp semmi értelme. Az ilyen hangulatkeltő kérdéseknél valójában válaszolni sem kéne, mert mert még a végén bárki azt hiszi, hogy legitim annyira ez az ordas hülyeség, hogy érdemes rajta vitatkozni. Nem, ezt ki kell nevetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!