Nem teljes ellentmondás, hogy egy melós elkér napi 100 ezret, és mégis kapkodnak utána, de azért mégis állítja az ellenzék, hogy szegénység van?
"Pontosan ki szegény, ha még 8 általánossal is napi 100 ezret is meg lehet keresni az építőiparban? Csak az szegény aki nem dolgozik, de az miért legyen gazdag?"
8 általánossál te nem keresel 100at naponta, hanem 15 ért hurcolod a betont, te idióta
8 általánossal általában nem keres az ember napi 100 ezret.
Ha kétkezi szakmája van, akkor talán, mert mindennek felment az ára. Pl. vízvezeték szerelők szemrebbenés nélkül elkérnek 100 ezer munkadíjat.
Ettől függetlenül szegénység van általánosan. De nyilván a kapitalista rendszer arról szól, hogy aki többet tud, hasznosabb a társadalom számára, kielégíti az igényeit, az vígan éldegél.
Nekem a kőműves mondta évekkel ezelőtt (Heves VÁRmegye), hogy napi 20 ezerért nem talált segédet. Szerintem aki akar dolgozni, az talàl munkát elfogadható pénzért. Nem tudom, hogy napi 100 ezer valós-e, de a napi 20 sem annyira nyomorgós bér.
A szegénység ettől még valós, a milliós számú nyugdíjas elég nehezen jön ki a 100 ezres és hasonló nyugdíjból. A mélyszegénységben élők pedig annyira sincsenek szocializálva, hogy a kőművessegéd munkát el tudják végezni. Pl nem kel fel időben reggel, buszra sincs pénze, nem mer a család kísérete nelkül kilépni a faluból stb. Nekik hiába mondod, hogy van segédmunka, amivel kereshetne pénzt, olyan neki, mintha NASA űrkutatásról beszélnél. És sajnos ilyen is több százezer van szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!