Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A státusztörvénynél miért...

A státusztörvénynél miért vitatott pont a felmondási idő meghosszabbítása?

Figyelt kérdés

Én ezzel a pontjával teljesen egyetértek.

Amikor a fiam végzős volt gimnáziumban, abban a tanévben félévkor döntött úgy az egyik tanár,hogy átmegy másik iskolába,felmondott.

Az új tanár pedig más módon oktatott, emiatt rosszabb érettségi eredmények születtek, mint az elvárt.

Az iskola van a gyerekekért nem pedig az iskola a tanárokért.

Eredetileg 6 hónapos felmondási időt akartak, de ez 3 hónapra csökkent.Év közben ne ugráljanak össze-vissza.

Amikor engem én a munkahelyen szakértői besorolást kaptam, a 30 napos felmondásomat, 90 napra módosították.Duzzogtam miatta kicsit, de nem kezdtem el sztrájkolni ilyesmi miatt.

2023. júl. 4. 12:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

#8 - Amikor valaki ilyeneket ír, mindig eszembe jutnak a sógoromék és a környezetüök. Idestova 10 éve kimentek ausztriába, ott született gyerekük, ott élnek jól. Sógorom szakács volt, a neje konyhai kisegítő. Mosogatott. Most egy gyárban műszakvezető a sógorom, a felesége ugyanott tesztoperátor, magyarán, igen, gyári munkások.

Be kell osztaniuk a pénzüket, nincs kolbászból a kerítés nekik sem.

Csakhogy.

Belefért nekik, hogy szalonból vegyenek egy új, középkategóriás (kínai) elektromos családi autót. Tudnak fizetni egy jó helyen levő, szép házat. Jó minőségű ételeket esznek, jó minőségű ruhákban járnak, és nem okoz gondot soha semmilyen extra kiadás. Magyarán egy olyan szerény, de tisztességes életszínvonalon élnek, amit itthonról az emberek 80%-a tátott szájjal néznek, hogy "ezek meg milyen gazdagok".

Nem azok.

Csak az osztrákoknál nem szegénységi kockázat gyereket vállalni (brutál egyébkén, hogy mennyi pénzzel támogatják azt az egy szem, egyébként magyar állampolgárságú kissrácot), meg lehet élni tisztességesen a kapott bérből.

2023. júl. 4. 13:22
 12/14 anonim ***** válasza:
0%

Az a baj, hogy külföldre se tudsz menni csak úgy. Főleg nem ausztria. Ahhoz hogy munkát vállalás lakcimmel kell rendelkezned ott. ;).

Én is barmikor kihozok szalonból egy elektromos autót, mi ebbe a nagy dolog?

2023. júl. 4. 13:29
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Neked hogy tetszene, ha nem válthatnál kedvedre munkahelyet családi problémák, költözés, bármi egyéb miatt? 6 honapot egyetlen munkáltató sem vár senkire sem.
2023. júl. 4. 15:44
 14/14 anonim válasza:
100%

Kérdező, nem sok értelme van a példádnak, ugyanis ha valaki felmond szeptembertől, márciustól ugyanúgy új tanárt kapnak a gyerekek... Vagy ha most mond fel, akkor januártól. Teljesen mindegy ilyen szempontból, hogy mennyi a felmondási idő, mindenképp új tanárt kapnak.

Inkább azon kellene dolgozni, hogy tényleg csak az mondjon fel, aki elköltözik/rájön, hogy mégse ezzel szeretne foglalkozni stb., ne az, aki hivatásként tekint rá, de nincs más választása...

2023. júl. 6. 04:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!