Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az 1 hónapos felmondási idő...

Az 1 hónapos felmondási idő alatt mennyire vettétek komolyan, lelkiismeretesen a munkátokat és mennyire készültetek munkaidőben az új munkahelyre?

Figyelt kérdés

Elméletileg a munkáltató tehetne feljelentést a munkaügyi bíróságon, de valljuk be,

1. Jogilag minden munkahelyen van olyan szabálysértés, ahol a munkáltató jobban megütné a bokáját, mintha a felmondási idejét vegzáló munkavállalót feljelentené,

2. A munkavállalónak ha van egy kis esze, akkor ki tudja játszani azt, hogy mondjuk amit a főnök kér, "nincs rá képesítése", vagy "nem szerepel a munkaszerződésben".

Ezért kérdezem, hogy amikor ti felmondtatok, akkor is 100%-ot nyújtottatok?

2022. máj. 16. 10:45
 1/6 A kérdező kommentje:
Ezt az Emberek -> Munka kategóriába szerettem volna. Shiiieeeet.
2022. máj. 16. 10:48
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanúgy dolgoztam, mint előtte. Én úgy vagyok vele, hogy engem ne szidjanak utána.
2022. máj. 16. 10:49
 3/6 anonim ***** válasza:
75%

A felmondási idő alatt ugyanolyan szabályok érvényesek rád, mert ugyanúgy kapod a fizetésedet.

De emberi tulajdonság, hogy akit kirúgnak az már nem veszi olyan komolyan a munkáját, ezért veszélyesebb üzemekben be sem engedik azt a dolgozót már akinek felmondtak. Régebben én is ilyen helyen dolgoztam és a nagy leépítésnél az üzemben dolgozókat már a kapunál várták a felmondással, be se léphettek oda utána. A felmondási időre fel voltak mentve a munkavégzés alól és kapták a pénzüket, de így vették elejét a véletlen vagy szándékos károkozásnak. A cégnek ugyanis mindegy, hogy szegény csávó azért hibázik mert ideges, hogy elvesztette a munkáját vagy azért, mert bosszút akar állni a cégen, a kár akkor is megtörténik.

Ha én mondanék fel akkor igen, az utolsó napon is 100%-t nyújtanék (na jó, csak a szokásos 80-90%-t), mert nem úgy akarok elmenni, mint egy tróger.

2022. máj. 16. 10:49
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem terhelem túl magam, nem veszek új feladatot a nyakamban, nem túlórázok, de annyira legalább melózok, hogy a kollégáimnak ne csináljak pluszt, vagy kellemetlenséget -nem mindig jön össze, de legalább törekszem rá-
2022. máj. 16. 10:54
 5/6 A kérdező kommentje:
Nem kirúgás, hanem munkavállalói felmondás az, ami a kérdésben szerepelt, illetve az, hogy a cég/munkáltató hogyan ítél meg, a legkisebb gondjaim egyike (sem). A munkahelynek egyetlen szerepe van az életben: Pénzt fizetni a munkavállalónak a munkáért, ezért én pl a legnagyobb projekt kellős közepén sem voltam szívbajos felmondani, ha lehetőség adódott arra, hogy máshol jobban keressek. Szerintem sok ember itt rontja el, érzelmileg elkezd egy munkahelyhez kötődni, holott valójában a munkavállaló soha, semmivel nem tartozik a cégének azon felül, ami a szerződésben le van írva.
2022. máj. 16. 10:55
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem 60 nap a felmondási idő. Az első hónapban még ugyanúgy odatettem magam, de így az utolsó 2 hétben már eléggé leszarom, csak azt csinálom meg, amit nagyon muszáj. Azért mondtam fel, mert egyre több és bonyolultabb munkám van, fizuemelés meg sehol, még az inflációt sem követi (hiába emeltek 10%-ot, ha 30% az infláció). Szerintem ha egy munkahely nem becsül meg, akkor én miért dolgozzam ki a belem nekik? Ez kétirányú utca, oda-vissza kell működnie.
2022. szept. 15. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!