Az 1 hónapos felmondási idő alatt mennyire vettétek komolyan, lelkiismeretesen a munkátokat és mennyire készültetek munkaidőben az új munkahelyre?
Elméletileg a munkáltató tehetne feljelentést a munkaügyi bíróságon, de valljuk be,
1. Jogilag minden munkahelyen van olyan szabálysértés, ahol a munkáltató jobban megütné a bokáját, mintha a felmondási idejét vegzáló munkavállalót feljelentené,
2. A munkavállalónak ha van egy kis esze, akkor ki tudja játszani azt, hogy mondjuk amit a főnök kér, "nincs rá képesítése", vagy "nem szerepel a munkaszerződésben".
Ezért kérdezem, hogy amikor ti felmondtatok, akkor is 100%-ot nyújtottatok?
A felmondási idő alatt ugyanolyan szabályok érvényesek rád, mert ugyanúgy kapod a fizetésedet.
De emberi tulajdonság, hogy akit kirúgnak az már nem veszi olyan komolyan a munkáját, ezért veszélyesebb üzemekben be sem engedik azt a dolgozót már akinek felmondtak. Régebben én is ilyen helyen dolgoztam és a nagy leépítésnél az üzemben dolgozókat már a kapunál várták a felmondással, be se léphettek oda utána. A felmondási időre fel voltak mentve a munkavégzés alól és kapták a pénzüket, de így vették elejét a véletlen vagy szándékos károkozásnak. A cégnek ugyanis mindegy, hogy szegény csávó azért hibázik mert ideges, hogy elvesztette a munkáját vagy azért, mert bosszút akar állni a cégen, a kár akkor is megtörténik.
Ha én mondanék fel akkor igen, az utolsó napon is 100%-t nyújtanék (na jó, csak a szokásos 80-90%-t), mert nem úgy akarok elmenni, mint egy tróger.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!