Emberek önként miért adják oda a NERnek állampapír formájában a pénzüket, amit aztán soha többet nem fognak viszontlátni, vagy ha igen, egy elértéktelenedett halott valuta formájában?
Kérdező!
Szerinted mit kellene csinálniuk? Te mit teszel a pénzeddel?
Komolyan kíváncsi vagyok a te módszeredre.
"Azért adják oda, amiért odaadták a Horn-, Medgyessy-, Gyurcsány-, és Bajnai-kormány idején is: mert a magyar állam nem azonos az éppen regnáló kormánnyal."
Csak éppen azok a kormányok nem lopták ami éppen kellett nekik - ott lehetett számítani jogfolytonosságra.
Ma két nap alatt bármit elvesznek bármilyen törvénnyel.
"Mellesleg az utolsó államcsőd Magyarországon 1941-ben volt."
Ez nem jelenti azt hogy következő nem holnap lesz. 1940-ben mivel nyugtatták az embereket?
És az állampapírok elértéktelenedéséhez még csak nem is kell állmacsőd, csak '"133 bátor ember" és két nap.
"De ha valaki a zoknisfiókban akarja tartani a megtakarítását, nem tilos. Vagy el is ihatja."
Messze nem csak ez a két alternatíva van.
"Komolyan kíváncsi vagyok a te módszeredre."
Bár nem én vagyok a kérdező, de az én módszerem: egy részét devizában tartom. A többin garázsokat vásárolok, és azokat bérbe adom. Ha kell egy nagyobb összeg, bármelyiket napok alatt el tudom adni, addig pedig hasznot termel. És amikor eladom, akkor is többet kapok érte, mint amennyiért vettem.
Teljesen valid stratégia, viszont ez feltételezi, hogy neked tartozásod nincs, a költőpénzeden - ami ha azonnal kell pár millió annyid van folyószámlán vagy egy széfben - felüli megtakarításaidon ingatlanokat tudsz vásárolni készpénzért.
Akiket a kérdező ijesztget, azok zömmel nem ilyen anyagi körülmények között élnek. Leginkább a kp-ra ingatlant opció esik ki a lehetőségeik közül.
Nekem pl van állampapír megtakarításom, de szigorúan csakis egy éven belüli. 3-5 évre nem bízom rá senkire se a bankra, se a kincstárra a pénzem.
A diszkont kincstárjegy pár hónapra - maximum egy évre - viszont teljesen jó opció. A haszon gyorsan realizálható és amíg 10% körüli, addig nekem megfelel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!