Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért lehet az, hogy minden...

Miért lehet az, hogy minden harmadik magyar fiatal kivándorláson gondolkodik?

Figyelt kérdés
Legalábbis ezen kutatás szerint: [link]
2023. jún. 30. 07:37
 61/91 anonim ***** válasza:
0%

szerintem nektek a hazátok az édes szovjetunió

sztálin koszos kutyái voltak a magyar baloldali hálózat

csak időközben gazdit váltottak, most épp az amerikaiaknak csaholnak

a sok ruppótlanbaloldali meg üvölti, bár tegnap még azt sem tudta, hogy létezik olyan ország, hogy ukrajna : SZALÁMI UKRAINI!

2023. jún. 30. 13:40
 62/91 anonim ***** válasza:
0%

Ellenzékiek, erre várnék egy választ:

- Van olyan volt kommunista ország, amelyiknek a lakóssága nem pont ilyen mértékben gondolkozik a kivándorláson? Mert amit statisztikákban látok, +-20%-os különbségek vannak Csehország meg Bulgária között, de ettől még mértéktelen különbség van Ausztria meg Csehország között, összehasonlíthatatlan azzal, amit a "legjobb" el tudott érni az elmúlt 30 évben. Ezért nem a zOrbán a hibás. Egyszerű rámutatni, de annyira qrvára mindegy, hogy kicserélnénk a magyar elitet a Cseh elittel, vagy a Szlovénnal, ugyanitt lennénk, legfeljebb 20%-al magasabb bérek lennének, ami hangyafaxnyi különbség, tehát, hogy 700 vagy 900 euró ahhoz képest, hogy 2500 euró nyugaton.

S ez amiatt van, mert az Oroszok jöttek, s tönkretettek minket és mindenkit. Elszigeteltek a világ többi részétől, ez az idő alatt a piacot felosztották a nyugati országok egymás között. Mi pedig állunk itt, mint fax a lakodalomban, nincs semmi, amit tehetünk.

Mi az, amit rosszul gondolok? Hol jön itt a képbe Orbán? Magyarázza el valaki... Mert én is valószínűleg külföldön élek majd pár évig vagy évtizedig (most is külföldön vagyok, messze M.O.-tól), de nem látom az alternatívát a s.ar helyzet és a f.os helyzet között. Mi tudott volna itt lenni? Én QRVÁRA nem Lengyelországba vagy Szlovéniába megyek dolgozni, ők sem zárkóztak fel, meg sem fordul a fejemben, annak ellenére, hogy kulturálisan SOKKAL KÖZELEBB van hozzám mindenki Kelet-Európában, és jobban érzem magam itt emiatt, Balkán és Kelet-Európa lenne a 2.-ik, amit mondanék az után, hogy magyar vagyok, de ebben a régióban sehol nincs jó életszínvonal. Az Oroszok miatt. Hol jön itt képbe Orbán? Milyen alternatív lehetőség lett volna???

2023. jún. 30. 15:30
 63/91 anonim ***** válasza:
100%

62, azért Lengyelországról ne beszélj ilyen lenézően, az EUR-on kivüli térség legnagyobb nyertese lett a Brexittel.

Baromi erős lesz a gazdaságuk, már most is az.

2023. jún. 30. 15:42
 64/91 anonim ***** válasza:
24%

Rágugliztam, javaslom, hogy tedd meg te is, nincs jelentős különbség a varsói és a budapesti fizetések között. Szóval akkor hogy jön ez ide? Ausztria 4250 euró/hó, Varsó 1700euró/hó, Budapest 1500euró/hó. Oké, valamivel több, de nagyságrendileg ugyanaz, semmi különbség Ausztriához képest. S.ar itt is, ott is. Hogy jön itt képbe Orbán ennek a jelenségnek a kapcsán? Attól, hogy 0%-ra pontoztok, mert van egy kérdésem a téma kapcsán, attól még nincs letudva ez. Bár, gondolom, senki nem akar itt vitatkozni, beszélgetni, csak kiokádani magából az előző napi 444.hu-ról szerzett ingert.

2023. jún. 30. 15:52
 65/91 anonim ***** válasza:
24%
ha levágjuk a proli környékeket budapestről akkor van annyi az átlagbér, mint varsóban
2023. jún. 30. 15:55
 66/91 anonim ***** válasza:
43%

Nincs miért belemenni ebbe. Forint eléggé rosszul járt utóbbi években, most pedig valamennyire visszaerősödött (illetve legalábbis közvetlen környezetemben sok cég kompenzálta az inflációt), M.O.-n közalkalmazottak bére indokolatlanul alacsony (szerintem) stb... Lehet gyűjteni az érveket, hogy most ők jobbak, mint mi vagy nem (csak egy szerencsétlen időszak ez), de olyan szinten nincs különbség (főleg Ausztriához viszonyítva), hogy ezen nem érdemes pörögni...

2023. jún. 30. 16:01
 67/91 anonim ***** válasza:
0%
Tehát nincs különbség. Akkor hol jön képbe itt Magyarország egyéni teljesítménye? Az elhibázott politikánk miatt akarnak sokan elmenni? Akkor az egész régióban mindenki elbaxta, vagy miért van ugyanez mindenütt? Szerintem esélyünk nem volt felzárkózni és Orbán most csak egy bűnbak erre, hogy rámutattok, hogy miatta, de közben ez a kérdés mögött más okok vannak. Lehet Orbánozni, de most pont ehhez qrvára semmi köze a jelen politikai helyzetnek.
2023. jún. 30. 16:04
 68/91 anonim ***** válasza:
11%

azért ne próbáljuk már meg orbán 13 évére ráfogni, hogy azért nem vagyunk olyan gazdagok, mint ausztria

amikor ausztria már a kommunizmus előtt is lényegesen gazdagabb volt, mint mi

ha valamiről érdemes beszélni az a régiós leszakadás, amikor az egész régió szépen fejlődött, mi pedig 2002-2010 között egy nagyságrenddel szegényebbek lettünk

ez van, és ameddig mindenféle összefosásos ezt tagadja, addig megy az ajándék 2/3 az orbánnak

még csak az sem igaz, hogy a szocik megbecsülték volna a közalkalmazottakat, egy kezdő tanár keresett 70 ezer forintot, ami mai értéken 140 ezer forint BRUTTÓ

2023. jún. 30. 16:09
 69/91 anonim ***** válasza:
100%

#62 ehhez képest ti vagytok oda a Szovjetunióért, nem mi. ti nyomjátok a ruszki propagandát, nem mi

mániátok megvádolni másokat azzal amit ti csináltok, de mára ez már ritka átlátszó és uncsi

még a kommunikációban sem vagytok képesek fejlődni, ócska régi panelek, hazugságok az igénytelen hiveiteknek

2023. jún. 30. 16:15
 70/91 anonim ***** válasza:
0%

a ti édes dobrevmamátok klánját a szovjeteknek köszönheti az ország

nem tudom én miért lennék oda a szovjetunióért

2023. jún. 30. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!