Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ellenzékiek ellenzik az...

Ellenzékiek ellenzik az akkugyárat, közben akkumulátoros telefont használnak? Nem ellentmondásos?

Figyelt kérdés
Képmutatás az nagyon megy

2023. jún. 27. 02:56
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
100%

28 - Sok zagyvaságot hordtál össze, meglehetősen primitív stílusban!

A 26-os megfogalmazott egy pár kérdést, amire Te nem voltél képes értékelhető választ adni! Az, hogy a 26-os válaszolót tele akasztod jelzős szerkezetekkel, az nem helyettesíti az érveket! Nagyon okosnak és tévedhetetlennek hiszed magad!

De hát csak az ostoba ember hiszi magáról, hogy sokat tud: az igazi tudás a szerénységgel ismerhető fel, mivel minél többet lát az ember a világból, annál inkább szembesül azzal, hogy milyen keveset tud!

Jössz itt 2016-os felmérésekkel... Ember! 7 évvel ezelőtt még Magyarország nemzetközi súlyjal rendelkezett, mára semmi nincs belőle! A világ ilyen gyorsan változik!

Aki járt már Indiában, a Távol-Keleten, annak egész más véleménye és rálátása van az igazi fejlődésre, mint annak a röghöz kötött megmondó-embereknek, akik ócska statisztikákra építik az érveléseiket! A világ iszonyú tempóban halad előre! Ha elmennél Mumbaiba, Szingapúrba, Sencsenbe, akkor szembesülhetnél azzal, hogy milyen tájékozatlan vagy a világot illetően, milyen szűk-látókörűen osztod az "észt"?!

Én először Szingapúrban olvastam a BMW debreceni beruházásáról. Akkor arról volt szó, hogy diesel és hibrid autókat fognak gyártani. Azóta eltelt 2 év, és az egész koncepció megváltozott, mert az idő múlása ezt parancsolta: már kizárólag elektromos hajtás-láncolt építenek a kocsikba majd Debrecenben. Teljesen logikus és ésszerű döntés, hogy ott, a közelében gyártsák a hozzá szükséges akkumulátorokat! Aki már látott igazi high-tech üzemet, az tudja, hogy maga a gyártástechnolódia követel maximális biztonságot, mivel a legkisebb szennyeződést sem viseli el a gyártás környezete! Göd a 8 évvel ezelőtti technológiát képviseli, a CATL debreceni gyára 10 évvel későbbit! Felfoghatatlan különbség ez a fejlődés iramának tükrében! Elképesztő hogy olyanok tiltakoznak, akiknek nincs (mert nem is lehet!) rálátása a majdani gyártásra! Nem kell nagy jóstehetség: a lítium akkumulátoroknak is behatárolt a jövője, mert Kínában (és jobb helyeken) már most folyik a kiváltásuk lehetőségének a kutatása! Debrecennek már pár éve nagyon jó a nemzetközi sajtója, és ha kellő környezetet tud biztosítani, akkor a fejlesztésekben is komoly szerepet játszhat, ugyanis minden értelmes beruházó igyekszik a beruházása helyszínén kutatni, fejleszteni! Különben az akkumulátor-technológia fejlesztésében legalább akkora lehetőségek vannak, mint a számítástechnikában! A világ sokkal hamarabb meg fog szabadulni a fosszilis energiától mint ahogy azt tervezték, és az kiváltani jelenleg az akkutechnológia látszik befutónak! Sajnos (még) a magyarok nem irányítják, csak (lassan) követik az energetikai világtrendeket. És ezek a világtrendek csak akkor és úgy irányíthatók, ha meg vannak hozzá a humán és a technológiai feltételek!

Sok okos dolgot olvastam itt ebben a témában, de - sajnos - nem valószínű hogy a te tolladból!

Nyilván vannak kockázatai egy-egy új beruházásnak, mert amíg egy űrsikló felrobbanhat, addig egy gyárban is lehetnek balesetek, de ez nem lehet indok az építés leállításának, és bezárásának! A BMW-ben is és a CATL-ben is önálló tűzoltóság lesz - ez azért igen megnyugtató! (mint ahogy pl. a TEVA-ban is van!).

Az ellenzéknek nem a gazdasági és a technológiai folyamatok ellen kellene megmozdulnia, hanem az ellen a kormány ellen, amelyik nem tud/nem akar megnyugtató garanciákat adni a lakosság felé a gyárak biztonságát illetően!

2023. jún. 30. 08:13
 32/33 anonim ***** válasza:
23%

Nem vedve egyik oldalt sem de meg az ellenzek sem ketli azt hogy az egesz vilagon megy a verseny az akkugyarak miatt. Pl az usaban valamikor tavaly hoztak adocsokkento torvenyeket hogy bevonzzak a gyarakat.

India most valami tobb100mrd dollaros kedvezmenyt ad ugyanezert. Egyedul Europa az ami lemaradni latszik ebben az orult versenyben.

Anno biztos atomeromuvet sem akart senki Paksra, aztan csak lett es es senki nem halt meg miatta..

2023. jún. 30. 08:18
 33/33 anonim ***** válasza:
68%

"Nézd jóember: aki a mások minősítgetésével akar a vélt érveinek hitelt és súlyt adni, az önmagát minősíti"

Aki nem képes különbséget tenni tény és sértés között, az tényleg nem túl értelmes.

Ha azt mondod egy szőke embernek, hogy szőke, akkor az tény. Ebben semmi sértés nincs.

Minden állításom, illetve feltételezésem rád nézve bizonyított, amire rá is mutattam, hogy miért igaz. Te ezt sem fogtad fel. Akkor miről beszélünk?

"Sok zagyvaságot hordtál össze, meglehetősen primitív stílusban!"

Abban a stílusban írok, ahogy nekem írtak, szóval csak tükröt tartottam. :)

"A 26-os megfogalmazott egy pár kérdést, amire Te nem voltél képes értékelhető választ adni!"

Sekintve, hogy sorról sorra haladtam, így de, mindenre válaszoltam.

"az nem helyettesíti az érveket! Nagyon okosnak és tévedhetetlennek hiszed magad!"

Mivel igazolod a feltételezéseimet. Én érveltem, erre mit kapok, te elkezdesz a személyemről támadni ahelyett, hogy cáfolnál, miközben még bizonyítékokat is hoztam.

"De hát csak az ostoba ember hiszi magáról, hogy sokat tud"

Meg aki racionálisan felmérte a helyzetét és tőle független forrásoktól megerősítést kapott.

Pl. töltöttem ki nemzetközileg elismert IQ tesztet. Az adott teszten elértem a max eredményt, mert afölé már nem mért a teszt. És még így le tudok írni egy tucat állítást olyan forrásokból, amikhez nincs közöm, vagyis nem befolyásoltam őket sehogy.

Ilyen szempontból pedig, ha kapsz egy eredményt, hogy IQ-t tekintve mondjuk a legjobb 5%-ban vagy, akkor nem ostobaság feltételezni, hogy magasabb az IQ-d.

"Jössz itt 2016-os felmérésekkel... Ember! 7 évvel ezelőtt még Magyarország nemzetközi súlyjal rendelkezett, mára semmi nincs belőle"

Na, ez a különbség köztünk.

Én hoztam adatot, te hol hoztál erre? MErt nem, Mo., értsd egy 10 milliós ország SOHA nem rendelkezett nemzetközi süllyal.

Legutoljára, amikor súlya volt az országnak, akkor Osztrák-Magyar Monarchia néven futott.

"Aki járt már Indiában, a Távol-Keleten, annak egész más véleménye és rálátása van az igazi fejlődésre"

Ez érvelési hiba.

Te a személyes tapasztalatodra hivatkozol, ami nem szempont.

És mégegyszer, én itt nem személyes tapasztalatról beszélek, hanem a teljes szektor egyetértéséről:

[link]

[link]

És lehetne idézni még egy halom másik cikket.

"mint annak a röghöz kötött megmondó-embereknek, akik ócska statisztikákra építik az érveléseiket!"

Amúgy ha zavarna a stílus, amiben írtam, akkor te is kerülnéd ezt. Ennek ellenére, ahogy mondtam, én olyan stílusban írok, kedves idióta, ahogy nekem írnak.

A világ egyik vezető IT cégénél dolgozom, több ezer kollégám van indiában és napi szinten érintkezem velük a munka során, mivel jelenleg épp közös projekten dolgozunk.

Te ezzel szemben az "egyszer voltam ott" szánalmas érvelési hibával jössz.

"Ha elmennél Mumbaiba, Szingapúrba, Sencsenbe, akkor szembesülhetnél azzal, hogy milyen tájékozatlan vagy a világot illetően, milyen szűk-látókörűen osztod az "észt"?!"

Ha egyszer elvégeznél egy egyetemet, miután befejeztél végre egye normális középiskolát, akkor esetleg beszélhetnénk.

Jelenleg azzal érvelsz, hogy ha neked a kutyaszart aranyba csomagolják, akkor az is szép.

"Azóta eltelt 2 év, és az egész koncepció megváltozott, mert az idő múlása ezt parancsolta"

Ugye tudod, hogy jelenleg mellettem érvelsz?

Tegyük fel, hogy felépítik a gyárakat, honnan tudod, hogy 2 év múlva nem avul el a technológiai és nem tök mást kellene gyártani, amit itt nem tudnak? Erre hoztál példát, hogy ez reális eset és én pont erről beszéltem.

"Aki már látott igazi high-tech üzemet"

És aki beszélt már ezekkel az üzem vezetőkkel, akkor tudja, hogy le fogják szarni az esetek 99%-ában, mert max annyit jelent, hogy a hülye vevő 2-szer fizet.

A világ nagy része ráállt az eszköz gyakori cseréjére, ami sok szerktorban hatalmas probléma és nagyon nagy mennyiségű újra nem hasznosított szemetet termelnek.

A legjobb példa, ahol most megfigyelhető hogy valamit akarnak ezzel kezdeni, az a mobilpiac, ahol már android is telefonok is próbálkoznak egy hosszabb élettartalmú támogatást.

"Elképesztő hogy olyanok tiltakoznak, akiknek nincs (mert nem is lehet!) rálátása a majdani gyártásra!"

Nekem pl. van és neked láthatóan nincs, mivel te a papír formát képviseled és nem a realitást.

Tudod, hogy miért csúsznak hatalmas projektek akár 10 éveket is, pl. atomerőművek? Mert az ami papíron jól néz ki, sokszor nem valósul meg és nem azért mert fizikailag nem lehet, hanem mert szakértelem sincs hozzá.

A nap végén nem a 2-3-4 diplomás magasan képzett mérnök fogja felásni az építési területet és téglákat pakolni, hanem a szakképesítés nélküli, hozzá nem értő munkás.

És ez megint olyasmi, amiről számtalanszor lehet olvasni számtalan országban. Legutoljára ami nagyon látványos volt, az a török földrengés során jött elő.

"ugyanis minden értelmes beruházó igyekszik a beruházása helyszínén kutatni, fejleszteni"

Ez tényszerűen nem igaz. :DDD

Honnan vetted ezt az ökörséget? :DDD

A cég oda települ kutatni, ahol egyrészt anyagilag megéri, pl. ilyenkor működhet, ha a kormány milliárdokat ad a cégnek, vagy úgy amúgy olcsóbb a munkaerő.

Másrészt meg, ha van felesleges ember ott, amit egy ilyen R&D cég fel tud szívni, ami nálunk nem sok van, illetve évről évre kevesebb van. Ennek egyik oka az oktatás szétverése, a másik az emberek elüldözése.

Mégegyszer, én IT területén vagyok a jelenlegi számok szerint 20 ezer embert tudnak alkalmazni egyik napról a másikra és 5 év múlva már 40 ezerrel számolnak.

"Különben az akkumulátor-technológia fejlesztésében legalább akkora lehetőségek vannak, mint a számítástechnikában"

ITt gyártásról van szó és nem kutatásról.

"A világ sokkal hamarabb meg fog szabadulni a fosszilis energiától mint ahogy azt tervezték, és az kiváltani jelenleg az akkutechnológia látszik befutónak"

Az a helyzet, hogy nem, mivel olcsóbb a fosszilis és ahogy egyre nagyobb szereplő lesz az aksi, úgy lesz még olcsóbb. A legcsóróbb országok pedig nem fognak váltani, mivel az a jó, ami olcsóbb, illetve infrastruktúrájuk sincs az aksikhoz.

Hogyan akarsz egy szegény országot rávenni az elektromos autók használatára, hogy egyetlen töltő állomás sincs és nincs pénzük se építeni? Sehogy.

"És ezek a világtrendek csak akkor és úgy irányíthatók, ha meg vannak hozzá a humán és a technológiai feltételek!"

Csak ahhoz hogy irányítsd, szakértelem kell, ami nincs meg az országban és nem is lesz, ha a pénzt gyártásba toljuk oktatás helyett.

Minden társadalomban vannak lemorzsolódó rétegek, vagyis valami gyártás alapvetően mindig szükséges, csak mi arra játszunk most, hogy csak lemorzsolódó emberek legyenek.

"Sok okos dolgot olvastam itt ebben a témában, de - sajnos - nem valószínű hogy a te tolladból!"

Tekintve, hogy láthatóan gondot okoz az olvasás, így megértem.

"addig egy gyárban is lehetnek balesetek, de ez nem lehet indok az építés leállításának, és bezárásának"

Tipikusan jó példa arra, hogy nem tudsz olvasni, mivel ezt már kb. 2 kommenttel ezelőtt mondtam, hogy nem erről van szó.

A szabályok szisztematikus be nem tartása és a véletlenül bekövetkezett balesetek két külön kategória. Ezt kellene felfogni, de látom nem megy.

"Az ellenzéknek nem a gazdasági és a technológiai folyamatok ellen kellene megmozdulnia"

Csak a kormány befolyásolja ezeket a folyamatokat az országban.

"amelyik nem tud/nem akar megnyugtató garanciákat adni a lakosság felé a gyárak biztonságát illetően!"

Csak pont ezért kell szüneteltetni ezen beruházásokat, mert nincsenek garanciák.

Te itt most kb. azt állítod, hogy tőled atomhulladék-lerakó is épülhet itt, ami ellen nem szabad tiltakozni, mert technológia és gazdaság, csak a kormány ellen kell. Ezek meg szépen épüljenek meg.

Pont az a lényeg, hogy ne épüljön, amíg nincs garancia és tekintve, hogy a kormány csak ígérget, de nem tart be semmit, így amíg ez a kormnáy van, addig várni kell.

2023. jún. 30. 13:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!