Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Érhet amiatt bármiféle hátrány...

Érhet amiatt bármiféle hátrány vagy retorzió, ha sehol, semmilyen formában nem vagyok hajlandó használni a "vármegye" szót?

Figyelt kérdés
Természetesen a történelmi vonatkozásokat leszámítva.

2023. jún. 13. 17:59
1 2 3
 11/21 DK-s ***** válasza:
76%

#7-nek:

Ha "csodát" akarsz látni, akkor nézd át Pécs utcaneveit! XD

Két példa:

Endresz György utca.

Endresz György a Magyar Tanácsköztársaság idején a győri 4. számú vörös repülőszázad parancsnoka és toborzótisztje volt.

Veres Péter utca.

Veres Péter '45 után a Nemzeti Parasztpárt elnöke, a KOMMUNISTA párt honvédelmi minisztere, '68-tól a Hazafias Népfront elnökségi tagja.

Nem is folytatom.

2023. jún. 13. 18:27
 12/21 anonim ***** válasza:
61%
Ha a munkádhoz nem szükséges, akkor nem. Én sem vagyok hajlandó használni ezeket az idióta elnevezéseket, ahogy a Tarlós idején átnevezett közterületeket is a rendes nevükön emlegetem. Csak azért is.
2023. jún. 13. 18:31
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem érhet. Ha hivatalos üzenetben használod akkor is mindenki tudni fogja miről van szó. A helyesírási hibákért sem ér retorzió senkit, max kijavítanak.
2023. jún. 13. 18:35
 14/21 anonim ***** válasza:
0%
A gyerekedet is érheti hátrány, ha úgy tanítod meg neki, hogy megye, ahelyett, hogy vármegye, aztán a felelésnél majd jól elrontja...
2023. jún. 13. 18:39
 15/21 anonim ***** válasza:
84%

7-es, és a Ferenciek terét Felszab térnek. :-) Így hívtuk annak idején, mert a "Felszabadulás" túl hosszú szó volt.

Mondjuk a Széll Kálmán teret magamban most is Moszkva térnek hívom. Azt marhaság is volt átnevezni. Néha a Lehel teret ill. a Ferdinánd hidat is Élmunkás térnek ill. Élmunkás hídnak.

Ja, és az M1-M7 kivezetőjénél levő buszmegállót nem "Sasadi út" megállónak, hanem Osztyapenkónak. (Fiatalok kedvéért: Itt állt Osztyapenkó szovjet tábornok szobra a rendszerváltásig.)

Kérdezőnek:

Ha magánemberként használod a "megye" szót a "vármegye" helyett, akkor semmiféle retorzió nem érhet. Ha munkahelyeden hivatalos levelet írsz, vagy hivatalnokként, állami alkalmazottként hivatalosan beszélsz valakivel (pl. mint ügyintéző az ügyféllel), akkor maradj a hivatalos elnevezésnél, mert a főnököd szólhat érte. Hasonlóan, ha jogi vagy közigazgatási jellegű képzésen vizsgázol, akkor is a hivatalos elnevezést használd, különben értelemszerűen rossz jegyet kaphatsz érte. De hangsúlyozom, magánemberként semmi bajod nem lehet belőle.

2023. jún. 13. 19:03
 16/21 anonim ***** válasza:
11%

Igen, érhet.

Vármegyék mindig is voltak, a kommunista nemzetrontást és az utána következő átmeneti időszakot leszámítva.

Akit zavar, az jellemzően balliberális, aki egy megvetett törpe kisebbséghez tartozik Magyarországon.

2023. jún. 13. 19:05
 17/21 anonim ***** válasza:
2%

"magánemberként semmi bajod nem lehet belőle"

Legfeljebb majd furcsán néznek rá, előítéletesek lesznek vele szemben, rájönnek egyes ismerősei, hogy valószínűleg ellenzéki, amitől megváltozhat a viszonyuk, mert pl. elkezdik kevésbé komolyan venni őt, stb. Szóval azért magánemberként is érheti hátrány, csak az valószínűleg nem lesz annyira feltűnő, egyértelmű, azonnali.

2023. jún. 13. 19:08
 18/21 anonim ***** válasza:
92%

17-es, ennyi erővel mondhatjuk, hogy a fideszes ismerőseinek is lehet baja abból, hogy megtudja róluk a kérdező a pártszimpátiájukat: elkezdni kevésbé komolyan venni őket, megváltozik velük a viszonya.

Nevetséges...

Felnőtt ember miért ne vállalhatná a politikai véleményét ismerősei előtt? Aki kiakad rajta, az nyalja ki a s...ét.

2023. jún. 13. 19:15
 19/21 anonim ***** válasza:
0%
Nem mondtam, hogy nem vállalhatja, vagy hogy ne vállalja, csak azt mondom, hogy a magánéletben is lehet belőle baja: olyasmik, amiket írtam. Vannak, akiknek nem baj, ha egyesek véleménye megváltozik róluk, másoknak meg baj.
2023. jún. 13. 19:22
 20/21 anonim ***** válasza:
80%
Nem angyon foglalkozik vele senki.
2023. jún. 14. 06:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!