Ha az ember olyan zenét tölt fel youtube-ra, ami ma már semmilyen formában nem kapható kereskedelmi forgalomban, az jogsértés?
Én 2 hete raktam fel egy elég ismeretlen zenét, azt se mondta rá a youtube hogy bakfitty.
Viszont valami filmből kivágtam egy apró részletet, egyből írta, hogy ez a warner bros. tulajdonában van, és irgumburgum.
Ha nincs jogutód, meg nem tagja valamilyen zenei jogvédő egyletnek, akkor tojnak rá.
Igazából azért kérdezem, mert még sose raktam fel zenét, csak saját készítésű tartalmakat, de most találtam a családi archívumban egy már rég nem létező, kevéssé ismert magyar együttestől digitalizálva egy albumot, amit úgy érzem érdemes lenne megosztani másokkal, hogy ők is megismerhessék.
Illetve azért is érdekel, mert a csatornám alapból monetizálva van, azaz kapok bevételt a videóim után, nyilván ezt az opciót itt kikapcsolnám, tehát nem keresnék pénzt a zenével (nyilván, hiszen nem az enyém), de nem akarnék figyelmeztetést kapni, mert lehet a többi videómon is zárolják a bevételt ha jogsértést követek el, ezért kéne alaposan meggondolnom, ér-e annyit ez a régi zene hogy megosszam másokkal és megőrizze az internet (nem találtam másnál feltöltve).
Ha ilyen tartalmat töltesz fel, figyelmezetetnek. Ha szólnak, leszeded, nincs ebből gond (vagy megvéded, hogy jogosan használod, aztán a Youtube majd eldönti, hogy jogos-e az érved).
A magyar zenészek zenei jogait az Artisjus kezeli. Ha náluk nincs bejegyezve, akkor nem lesz probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!