Miért kell ezeket az ukránokat sajnálni?
Kezdem azt érezni, hogy a saját országomban magyarként én leszek a kisebbség. Nyílván nem csak az ukránok miatt, de ők testesítik meg az egészet.
1.) Kulturálatlanok, bunkók, és ha nem beszéled a nyelvüket föl vannak háborodva, sőt angolul sem hajlandó megszólalni.
Sajnos tudom, mert olyan helyen dolgozom, ahol ki kell őket szolgálnom.
2.) 2x-3x többet keres egy "háborús menekült ukrán" mint egy átlag magyar munkavállaló. Tudom, mert ahogy beszélgetek velük még föl is vágnak vele.
3.) Az már el is van felejtve, hogy Kijevbe leszedték a magyar zászlót, és elégedték, sőt nem csak Kijevben volt ilyen....
4.) Mint minden normális magyar ember köztük én is megveszi havonta a bkk bérletet, így a kedves Ukránok fölmutatják az útlevelüket, és hoppá ingyen utaznak. Nem nagy pénz már egy havi bérlet, csak az elv ami kicsit dühítő....
Komolyan ezeket a kultúrálatlan, sötét bunkókat kell sajnálni, meg vonulni a varásoba hogy "slavia ukraine" ?
És aki félre értené: AZOKAT viszint nagyon sajnálom akik a fronton vannak katonák, és már mentálisan tönkre mentek, vagy meghaltak
Kérdező, szerintem lehet, hogy kicsit félre vagy vezetve, vagy pedig általánosítasz. Bár tényleg olyan ukránok is vannak, akikről mesélsz, az ukránok nagy része, mint akármelyik másik népcsoport, nem feltétlenül ilyen.
1) A környezetedtől és munkádtól is függ, mennyi ukrán, vagy egyéb nemzetiségű ember van, és az is, hogy mennyi kedves, vagy kultúrálatlan emberrel találkozol. Vannak olyan piacok vagy utcák, ahol például főleg kínaiak vagy egyéb kelet-ázsiaiak járnak és dolgoznak gyakran, annak ellenére, hogy az ország többsége még mindig magyar. Ez változtathat a te nézéspontodon, hogy esetleg azon a helyen, ahol dolgozol, gyakrabban járnak külföldiek, de ez nem azt jelenti, hogy ez igaz az egész országra.
Másrészt vannak olyan helyszínek, ahol sokkal nagyobbak az elvárások, és sokkal kultúráltabbak, mint egyebek. Pl. egy átlagos McDonald's-ban sokkal több bunkóval vagy nehezen kezelhető vendéggel találkozhatsz, mint egy luxushotelban. Tehát röviden: Ez a Te környezetedtől is függ.
2) Ahogy az első pontomban mondtam: Nem tagadom, hogy vannak olyan ukránok is, amilyeneket leírtál. De nem tartom nagyon valószínűnek, hogy mindegyik ukrán, akivel találkoztál, feltétlenül ilyen volt. Úgyszintén azt se tartom valószínűnek, hogy minden ilyen ember ukrán volt. Egyéb külföldiek, sőt magyarok is vannak, akik tiszteletlenül viselkednek; az én életemben sincs erre kevés magyar példa (kivéve a nyelvi különbséget, egyértelműen).
3) Abba is bele kell gondolni, hogy bár lehet, hogy néhány ukrán többet keres, mint egy magyar, ez a saját munkakörüktől is függ. Például, egy pincér nyilvánvalóan kevesebbet keres, mint egy orvos. Tehát az is lehetséges, hogy azok az ukránok, akikkel találkozol, eleve olyan munkában képzettek, ami alapszinten több, mint az átlag magyaré, és akár az átlag ukráné is. De ez nem igaz a legtöbb ukránnak: nagyon sok forrás szerint a legtöbbjüknek ugyanis nagy nehézséget jelentenek a lakoztatás, a munkatalálás, a gyermekeik iskoláztatása. Tehát lehet, hogy a Te körödben vannak szerencsések, de lehet hogy vannak olyanok is, akik egy dolgot gondolnak vagy mondanak magukról, de sohasem tudhatod, valóban milyen a helyzetük a háttérben.
4) Egy kis javítás: a Kijevi zászló-történetnél csak el AKARTÁK égetni a magyar zászlót, de az ukrán rendőrség megállította őket, ugyanis ez ott még mindig illegális. Az ukrán hatóság szintén kinyilvánította, hogy az ilyet nem támogatja, sőt ez büntetendő is, főleg olyan területeken, ahol nagy a magyar kisebbség. Ezt ráadásul csak radikális jobboldaliak követték el, ami csak egy kis részét képzi az ukrán népességnek. Azért az lehetséges, hogy azért tették, mert Orbán és Szíjjártó kijelentette, sem pénzügyileg, sem fegyverekkel nem támogatja többé Ukrajnát a háborúban, és az EU-nak sem partnere a segítésben. Erre mondjuk én szintén felháborodva reagáltam, de sem én, sem az ukránok nagy része nem gondolja, hogy ez megéri egy zászlót elégetni. Ne feledd: egy csak egy radikális kisebbség, akik ilyeneket elkövetett.
5) A magyarok messze nem a kisebbség: ha rákeresel is az interneten, országunk kb. 84%-a etnikai magyar, és kb. 35.000 ukrán regisztrált menekült Magyarországon. Ez kevesebb, mint az ország 0,4%-a, míg a két legnagyobb kisebbség az országban: a romák az ország kb. 3,2%-át teszik ki, a németek pedig a kb. 1,8%-át.
6) Szeretném, ha elképzelnéd: Egy szomszédos ország váratlanul, valid ok nélkül támadja meg az országunkat. Bombáznak, katonákat küldenek, mindez csak arra, hogy támadja a sűrűn lakott területeket, az ott lévő embereket. Civilek ezrei meghalnak, vagy megsérülnek, pedig teljesen ártatlanok. Az országból milliók kénytelenek otthagyni otthonukat, vagyonjukat, munkájukat, még akár családtagjaikat is, akik a háborúban katonák, vagy már civilként meghaltak. Kénytelen vagy egy másik, idegen nyelvű és kultúrájú országban élned, és már eltelt egy év, de még mindig fogalmad sincs, mikor lesz vége a háborúnak, mikor tudsz végre hazatérni. Ilyen jelenleg az élete az ukránok sokaságának, és teljesen értelmetlenül. Úgyhogy szerintem ha akár némelyikőjük nem együttműködőek, vagy tiszteletlenek, bele kell gondolni, hogy sok embernek ilyenkor más, személyes dolog állhat a háttérben, a lelki világukban; ebben az esetben, a háború katasztrófája.
Szerintem nagyon sokan hagyatkoznak sztereotípiákra, a magyarok is és az ukránok is egyaránt. De garantálom ezt neked: ezek emberek, pont úgy mint te és én, és mi magyarok, és ugyanúgy van családjuk, munkájuk, életük, céljaik. Én sok weboldalon fent vagyok az interneten, és láttam már itt-ott nagyon sok ukránt, aki elmesélte, milyen terrorizálás folyt országukban, és esze ágában sincs senkit bántania, csak látni akarja újra a hazáját.
Tehát szerintem kéne gondolnunk rá, hogy több áll a háttérben az embereknek, mint amennyi látszik belőlük és a nemzetiségi csoportjuk egy részéből.
Az ukrán ugyanolyan trógernép mint az orosz.
Nem is értem, hogy miért akarnak elszakadni Oroszországtól.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!