Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Igazából milyen az életszínvon...

Igazából milyen az életszínvonal Magyarországon?

Figyelt kérdés
Tényleg tengődik az ország fele, vagy ez hazugság? Egyre - másra jönnek ezek a statisztikák, hogy a lakosság fele egyik napról a másikra él, vagy tengődik. De hol van ez a lakosság fele? Mert tegnap is étteremben voltunk, és amúgy tele volt a hely, a belvárosi helyek mindig tele vannak, az utak szintén (mikor drága a benzin vagy mi) csomó foglalás van nyárra a szálláshelyeken, szóval hol él a lakosság tengődő fele? Mindenki borsodi zsákfaluban van?
2023. máj. 15. 08:52
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
36%
#5 ez kb 15 éve lehetett igaz. Ma már nem megy a minimálbérezés, sőt 5 éve sem nagyon ment.
2023. máj. 15. 09:17
 12/21 anonim ***** válasza:
85%

Nincs tanár, nincs orvos, hónapos sorok az egészségügyben, európa legalján az átlag fizetés, legmagasabb infláció.

Így állunk.

2023. máj. 15. 09:23
 13/21 anonim ***** válasza:
70%

Budapesten van ez az izé, hogy a borsodi falvakban még internet sincs olyan szegények, nincs rá pénzük, csak m1et néznek, ezért nyer a fidesz. Tényleg lehet találni olyan zsákfalukat ahol nincs internet, de azért ez a lakosság csak nagyon nagyon kis százalékát érinti. Borsodban is Miskolc és Nyíregyháza környékén jól lehet élni, sok helyen meg lehet élni. Mint ahogy fentebb említették világviszonylatban benne van vagyunk a felső 10-15% százalékban, de az euban ez csak alsó 10-15ra igaz. De Magyarország elég jól beágyazott a világgazdaságban, hogy van lehetőség nyugati színvonalon élni.

Ami egy nagy probléma itt, hogy az előző évszázadban minden vállalkozás tönkre ment a két világháború meg a kommunisták miatt. Ami nem ment tönkre azt a kommunisták államosították. Ezért nekünk nincs régi nagy cégeink mint Nyugaton. Ez meg volt pl. Lengyelországban is, de ott a rendszerváltás tiszteletben tartották a magántulajdont, itt azonban nem. Ezért nagyon kevés magyar közepes vállalkozás van, és nincs az egésznek igazából kultúrája. Ha nem lennének ilyen nagyon magasak az adók (amiket a multiknak adnk) és a magántulajdonnak is nagyon kultúrája lenne, akkor itt is nyugati színvonal lehetne.

2023. máj. 15. 09:23
 14/21 anonim ***** válasza:
77%
"Mert tegnap is étteremben voltunk," Sok helyen, étterem sincs, max egy omladozó kocsma. Azután is utánanézhetnél, mennyi szálláshely van az országba, abban hány százalékban vannak magyarok. Megnézed hozzá mennyi az ország lakossága, valószínű, kapsz 20-25 százalékot akik ezt megtehetik. Közéjük tartozol, akkor őket látod a többit nem. Ez olyan, én szeretem a párkányi parasztéttermet és találkozok ott több magyarral.Ebből mégsem szűrhetem le, hogy a magyarok odajárnak étterembe.
2023. máj. 15. 09:28
 15/21 anonim ***** válasza:
12%

12# "Nincs tanár, nincs orvos, hónapos sorok az egészségügyben, "

Azért azt tegyük hozzá, hogy több az orvos a rendszerben ! Egyszerűen a lakosság korosztály táblázata olyan, hogy a rengeteg ratkó gyerek most betegszik meg és megy orvoshoz. Naná hogy ezt nem bírja egy egyészségügy.

Pedagógus is több van mint előtte. A baloldal idején iskolabezárások és tanár elbocsájtások voltak, csak ezt már elfelejtjük.

Most élünk jobban, csak közben megnött az elvárásunk is

2023. máj. 15. 09:31
 16/21 anonim ***** válasza:
86%

benne van vagyunk a felső 10-15%"

Benne vagy 😀

Vezesd már le számokkal.

Ha magyarországon van 2-3 millió felső közép osztály szinten élő és a földön él 7milliárd ember, aminek tegyük fel csak a 20-30% "él jól" akkor te hogy élsz jobban mint a 7 milliárd ember 90%-a. Ha a teljes népesség 1%-a se vagy?

Ezt a "mi vagyunk a 10%" bugyutaságot felejtsd már el tesco parkoló.

2023. máj. 15. 10:12
 17/21 anonim ***** válasza:
35%
8 milliárd a Föld népessége, annak a 10%-a 800 millió, az USA és az EU lakossága összesen pont 800 millió, és itt élnek a legjobban a világon. Persze már Kínában is van egy 200-300 milliós középosztály, ott van Ausztrália, Japán, Dél-Korea, Tajwan, Dél-Amerikában sem olyan szegény mindenki, az arabok körül is sokan jól élnek, de egy átlag magyar benne globálisan a felső 10-15%-ban. Nem olyan elrugaszkodott ez, nem végeztem pontos statisztikai számolásokat, de azért annyira nem lőttem mellé. (13-as voltam)
2023. máj. 15. 11:01
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerinted mennyi marad egy tanárnak az albérlet, utazás, ruházkodás, evés, egészségügyi költségek (már nekik is magánorvoshoz kell járni, mert az államira akkora várólisták vannak), tanszerek megvásárlása után.

Szórakozást direkt nem írok...

Havi nettó 260.

2023. máj. 15. 11:42
 19/21 anonim ***** válasza:

Eléggé mellé lőttél, mert csak random számokat írsz.

Európa 746,4 millió

Usa 336,5 milló

Csakhogy ha a maradék 7 milliárd ember 20%-a ugyanúgy "jól él" akkor az máris több mint a teljes magyar népesség.

A másik meg az hogy a magyarság annak a "10%"-nak is max a legalja.

2023. máj. 15. 11:45
 20/21 anonim ***** válasza:
51%
Európai Uniót írtam. Valóban nem pontosak a számok. Igazából Svájcot is kihagytam, Szingapúr meg ilyesmi. A magyarok a felső 10-15 (legyen akkor talán 20 de azt nem hiszem) százalékának az alján vannak.
2023. máj. 15. 11:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!