Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon diktatúra van?

Magyarországon diktatúra van?

Figyelt kérdés
Szerintem igen.
2023. máj. 12. 13:04
1 2 3 4 5 6 7
 61/66 anonim ***** válasza:
84%
61 - Számomra az szomorú, hogy bármit hallasz a véleménybuborékodon kívülről egyből lealacsonyítod, szidod azokat akik nem értenek veled egyet. Képzeld el léteznek olyan emberek akik nem fekete-fehéren látják a világot, és mindkét politikai oldalban látnak számukra tetszőt és nem tetszőt is. Próbálj meg nyitni mások véleménye felé, és elfogadni azt, hogyha nem te "nyersz" egy vitában. A személyeskedést meg egyszerűen hanyagold, azzal csak magadat minősíted le mások szemében.
2023. máj. 13. 13:05
 62/66 anonim ***** válasza:
56%

Szánalmas vagy. El sem hangzott részünkről, hogy baloldal-brüsszel-háború, mégis ezzel jössz.

2023. máj. 13. 13:38
 63/66 anonim ***** válasza:
86%
Azt nem tudom, hogy van-e diktatúra, de Országos Kéktúra az biztosan.
2023. máj. 13. 16:45
 64/66 anonim ***** válasza:
36%

59. Mivan? Merkelék 2/3-dal nyertek mindig alkotmányozó többséggel?

Nem dehogy. De nem is változtatgatták az alkotmány úgy mint a napi fehérneműt. Ez a jogállamiság megcsúfolása amikor napi érdekek szerint foltozgatja a Fidesz az alaptörvényt.

Nálam bölcsebb alkotmányjogász köztársasági elnök Sólyom László mondta hogy egy alkotmánynak szellemisége van. Nem a törvény betűje. 2/3-dal valóban mindent meg lehet csinálni az országban. De a szellemisége az alkotmánynak az hogy társadalmi egyeztetések útján több párt az ellenzék bevonásával történjen alkotmányozás.

1989-ben pl. pont ez történt először az ellenzéki kerekasztal, majd az egész politikai elit ült össze megvitatni az átmenetet. Csak ott a szoci alkotmányt írták át nem újat hoztak létre.

Pont ezért fontos hogy az ellenzéket is bevonják az alkotmányozásba, mivel így egy nagy része az országnak nem fogadja el azt, kirekesztve volt, van belőle. Ezért is nem alkotmányozott az MSZP-Szdsz 1994-től mert megtehette volna hogy napi szinten átírja a legfontosabb törvény szövegét, de annak szellemiségével nem illik össze. Így magára nézvést 4/5-öt vezetett be az alkotmányozásban, tehát az ellenzéki pártokra is szükség volt ehhez. Úgy gondolom ez elfogadható érvelés volt akkor és most.

Addig nincs demokrácia Magyarországon ameddig nincs egy új több párt által elfogadott a nép által szentesített Alkotmánya Magyarországnak.

Mindegy hogy a Szájer írja vagy a Borkai esetleg a Schadl. :)

Lényeg az egyeztetés és a közös elfogadás. Ez lenne a demokrácia ünnepe.

2023. máj. 14. 09:19
 65/66 A kérdező kommentje:

megszámoltam.

98.7% szerint diktatúra van. case closed

2023. máj. 15. 16:48
 66/66 anonim ***** válasza:
82%

65 nyilván ha a többség azt mondja akkor úgy lesz...

Ha egy valaki 8x kiírja attól még nem lesz.Szerintem nincsen én pl tök jól szidom az orbánkát

2023. máj. 15. 16:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!