Hogyan lettek a fideszesek ennyire oroszpártiak?
Beleléptem poénból az egyik fideszes Facebook csoportba, ott volt egy kiírás ahol azt beszélték mennyire rossz a NATO, EU ,hogy fegyvereket szállít Ukrajnába.
Én hozzáírtam, hogy Putyinnak mikor lesz szólva hisz ő támadott, meg a Budapest memorandumot kéne betartani, esküszöm vagy 20 db hozzászólás érkezett. Ilyenek: "Zelenszkij 20 ezer orosz civilt ölt meg, Budapest memorandumban is benne van népírtást kell végrehajtani az oroszok ellen?, De hisz csak békét tesz Putyin ukrán náci kormány van, stb.. Amikor tényekkel válaszolok nem volt népírtás, akkor arra már egy se válaszol.
Később tiltottak a csoportból.
Azt hittem kamu profilok, de mind igazi emberek.
Az sem rossz amikor halál komolyan arról írnak fidesznyikek, hogy Ukrajna támadta meg Oroszországot.
Meg még annyit hozzá, hogy ha igaz is volna az a sok bolondság amit a Fidesz propagandisták állítanak milyen sérelmek érték Oroszországot, abban az esetben megvannak a szokásos lépések fokozatok erre Putyinnak Ukrajna vagy a Nyugat vagy NATO ellen. Ultimátumok kereskedelmi gazdasági vámok, szankciók diplomáciai kapcsolatok beszüntetése és sorolhatnám.
De ő még vidáman kezelgettek orosz vezetők több NATO és G8 konferencián is nyugati vezetőkkel pár éve. Sőt a Krím annektálását lenyelte neki a Nyugat.
Valamint miért kellett bekebelezni ukrán tartományokat Oroszországnak?
Mennyire szolgálja ez a NATO elleni védelmet, vagy fasisztátlanítást ukrán területen, vagy bármi deklarált háborús célt Putyin által? Semennyire. Ez imperialista hódítás hatalomvágyból.
4: Ez baromság. Nincs olyan, hogy vörös vonal, Ukrajna független állam, ha NATO vagy EU vagy akármi tagságot akar, hát akarjon. Ezért nem kell megtámadni. Az orosz kisebbségnek valóban nem volt túl jó dolga (ezt persze részben Putyin provokálta ki az odaküldött szeparatistákkal meg fegyverekkel), de megintcsak lett volna lehetősége tenni ellene más módon is, pláne ennyi pénzből, amibe a háború kerül neki.
Szóval ez mind mese habbal. A valódi ok egyszerűen Putyin nagyhatalmi törekvése.
Nekem több fideszes ismerőseim már a V4eket is utálja már háborúpárti mindenki, mindenki szlovákok, lengyelek, románok egyedül mi magyarok tudjuk mi kell. Az is vicces, nekem sok fideszes ismerősöm Facebookon amikor még nyerésre álltak az oroszok nyáron sorra osztogatták meg mennyire ügyesek az oroszok, milyen jól haladnak Ukrajnában a területek elfoglalásában.
Ma ők a legnagyobb béketábor. Béketábor kicsit olyan mint a Kádár rendszer.
Meddig lesznek még olyan agyhalottak akik a mai Oroszországot a kommunistákkal mossák össze? Ennyire nem futja, hogy utánanézzetek a dolgoknak csak harsogjátok ami az Usából idehallatszik? Tessék egy példa, ezt egy ateista kommunista is megcselekedné tutira
"- Milyen volt a Putyinnal való találkozás?
- Nagyon érdekes. Németül beszélgettünk – tökéletesen beszél németül. Nem mentünk nagyon mélyre, de azt hiszem, annak ellenére, hogy a hatalom embere, a hit szükséges volta valahol megérintette. Realista. Látja, hogy Oroszország az erkölcs lerombolásától szenved. Hazafiként, mint olyan valaki, aki Oroszországot újra nagyhatalommá akarja tenni, látja, hogy a kereszténység szétrombolása Oroszország szétrombolásával fenyeget. Az embernek szüksége van Istenre, ezt világosan látja, és ez bizonyára belülről is megérinti őt. Most is, amikor a pápának (Ferenc pápának) az ikont átnyújtotta, előbb keresztet vetett és megcsókolta… [XVI. Benedek: Utolsó beszélgetések Peter Seewalddal. Bp., 2016, 241-242. o.]"
Pont a magyar véleményéről beszélt 1 éve egy kárpátaljai magyar aki Bucsa városában dolgozott.
Azt mondta egyszerűen félelmetes lett Magyarországon a közbeszéd, meg mennyire putyinista lett a magyar nép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!