Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Balosok, ti azt utáljátok...

Balosok, ti azt utáljátok jobban, aki titokban fideszes vagy aki felvállalja?

Figyelt kérdés
Budapesti fiatal vagyok, gyakorlatilag bármilyen társaságba megyek és a politika szóbakerül csak ellenzéki hangokat hallok. Munkahelyen (nagy multi) nincs nyílt politizálás, de a kormány szidása ott is előfordul egy-egy megjegyzésben. Én mondjuk jól elvagyok csendben is, nem akarok senkit sem meggyőzni, de én támogatom a kormányt és főleg Orbán Viktort. Nála csak rosszabb vezetők vannak az ellenzéki oldalon és minden negatívum ellenére a fő irány rendben van. És ezzel még sokan vannak így, nem véletlenül szavaztak rá több, mint 3 millióan. Mégis valahogy ritkán találkozom olyan fiatalokkal, akik nyíltan felvállalnák, hogy kormánypártiak, mert félnek a kiközösítéstől.

2023. ápr. 18. 15:54
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
22%
Pont amiatt nem "vállalják fel" az emberek, hogy kormánypártiak, mert amint megteszik az ellenzékiek azonnal támadnak, mocskolódnak.
2023. ápr. 18. 15:59
 2/27 anonim válasza:
63%
Hogy lehet valaki kormánypárti 2023-ban? LMFAO
2023. ápr. 18. 16:08
 3/27 anonim ***** válasza:
91%

3 millióan vagytok, de rejtőzködnötök kell vagy ki lesztek közösítve. Aha. Hihető sztori.

Azért beszarás, hogy még ebből is az van kihozva, hogy ti vagytok az áldozatok.

2023. ápr. 18. 16:10
 4/27 anonim ***** válasza:
86%

Már bocs, de miféle többség az amelyik kiközösítéstől fél?

Ha annyi orbánista van akkor az ellenzéki érzelműeknek kellene félniük. Nem?

2023. ápr. 18. 16:10
 5/27 anonim ***** válasza:
81%

"Balosok, ti azt utáljátok jobban, aki titokban fideszes vagy aki felvállalja?"

Nem vagyok baloldali, de, lényegesen gerinctelenebb az, aki még fel sem meri vállalni, amit gondol, oldaltól függetlenül.

Ez a kérdés kb. azzal egyenértékű és így tedd is fel magadnak, hogy te milyen munkahelyen dolgoznál, ahol a főnök előre megmondja, hogy mennyit keresl, vagy ott ahol le kell dolgoznod egy hónapot, hogy kiderüljön az összeg?

"én támogatom a kormányt és főleg Orbán Viktort. Nála csak rosszabb vezetők vannak az ellenzéki oldalon"

Egyrészt, ez úgy hívják hazugság, mivel az ellenzék nagy része sosem volt kormányon.

Másrészt, Orbán olyan jó, hogy a Gyurcsány kormány eredményeit is alulmúlta, pedig gazdaságilag jobb nemzetközi helyzet volt, így ez ezért is hazugság.

"nem véletlenül szavaztak rá több, mint 3 millióan."

Hitler is 44%-ot kapott, mégsem az eredményei, hanem a propagandája miatt és itt is ez a helyzet, te pl. benyelted, hogy mennyire jobb Orbán, mint Gyurcsány.

Aztán ez látszik is a GDP-n: [link]

"Mégis valahogy ritkán találkozom olyan fiatalokkal, akik nyíltan felvállalnák, hogy kormánypártiak, mert félnek a kiközösítéstől"

Mert rossz környezetben mozogsz. Én vidéki vagyok és vannak elég jó trükkök, hogy felismerd, ha valaki fideszes, pl. fogatlan, közmunkás stb.

Egy multinál többnyire értelmes emberek vannak és gerinces ember márcsak elvből nem szavaz a fideszre, ami harmadikutas fasiszta párt.

2023. ápr. 18. 16:13
 6/27 anonim ***** válasza:
27%
Én is inkább titkolom, hogy fideszes vagyok. Ha politikáról van szó, nem szoktam hozzászólni, mert egyből jön a gyalázkodás.
2023. ápr. 18. 16:37
 7/27 anonim ***** válasza:
81%

"Nála csak rosszabb vezetők vannak az ellenzéki oldalon és minden negatívum ellenére a fő irány rendben van."

Nézd attól, hogy a "másik se jobb", még nem lesz Orbán jó. Meg kéne tanulni végre politikát, nézeteket, intézkedéseket értékek mentén végiggondolni és nem úgy, hogy "de a másik"...

Én a te szemedben biztosan "balos" vagyok, pusztán azért, mert nem értek egyet a fidesz politikájával, de voltam olyan társaságban, ahol "szent tehén" volt a fidesz. Egyébként engem nem zavar, te így látod, én meg másképp.

2023. ápr. 18. 16:40
 8/27 anonim ***** válasza:
84%

Azért mert az aktív korú, iskolázott emberek többsége nem fideszes, ez az a réteg ahol a fideszesek inkább kisebbségben vannak.

A fideszes az tipikusan a nyugdíjas, cigány, falusi alkoholista segédmunkás.

Sajnos ők így együtt a többség ebben az országban.

A

2023. ápr. 18. 16:47
 9/27 anonim ***** válasza:
89%
Az ellenzéki szavazókon belül van ezer irányzat van a szélsőbaltól a jobbközép korábbi fideszesekig. Tehát ha a legtöbb dologról elmondod a véleményedet, abból még nem derül ki, hogy kire szavaztál!
2023. ápr. 18. 16:56
 10/27 anonim ***** válasza:
84%

#9 vagyok megint. Szóval én meg veled fordított helyzetben vagyok párom szüleivel kapcsolatban. Nem csak simán leszavaznak a Fideszre, hanem nemzeti konzultációt is visszaküldik, meg tényleg bele vannak buzulva Viktorba. A párom megkért, hogy mivel ők már öregek és úgysem meggyőzhetőek, a békesség jegyében inkább ne mondjam el nekik, hogy nem a Fideszre szavazok. Nem láttam ezzel kapcsolatban semmi problémát. Viszont én is alkalmaztam azt, hogy ha konkrét dolog szóba került, elmondtam, hogy én abban speciel miért nem értek egyet a kormányzati állásponttal, és soha nem volt belőle vita.

Arra érdemes vigyázni, hogy ami azért nagyon forró téma, azt mégiscsak jobb békén hagyni. Tehát a mostani választási kampány hevében én nem mondtam el apósoméknak azt, hogy én amúgy támogatom a melegházasságot, mert azt már nem fogadnák el. Ahogy a te ellenzéki ismerőseid se fogadnának el olyat, hogy te mondjuk nem hiszel a klímaváltozásban.

2023. ápr. 18. 17:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!