Ha most itt valaki 1 FIDESZt kenterbeverő demagógiával akarna diadalmaskodni akkor jelenleg mi lenne az amire a legtöbb embernek beindulna a fantáziája?
Mondjuk mi lenne a legjobb ellenségkép? Nyugat,oroszország,Kína,cigányok,kommmunisták?
És mi lenne a legjobb programterv?
A fidesz egy demagóg párt, többek között ezzel nyer, de persze emellett még számos oka van a folyamatos borítékolható nyerésének, és ez többnyire mind az általuk elkövetett demokrácia és a jogállamiság leépítésének köszönhető.
A demokratikus ellenzék sokkal kevésbé vevő a demagóg politikára, kritikusak akár a saját pártjukkal szemben is - (én is nagyon szigorú vagyok az általam favoritnak tekintett párttal szemben) értékrendhez vagyok hű, nem a párthoz. A fideszesek ezzel szemben mindenféle értékrendet végigpörgettek már és ugyanazok az emberek állva tapsolták végig mindet szemrebbenés nélkül.
Szerintem a túlzott demagóg ígéreteknek nem is dőlnénk be nagyon, átlátnánk, hogy mi a nem fenntartható.
Tehát hiába ígérnénk, hogy egy év alatt utolérjük Ausztria életszínvonalát, bevezetjük az eurót, 500%-os pedagógus és EÜ-dolgozó fizetésemelés lenne, nulla adó... a senki nem venné komolyan.
3 nincs ilyen téma?
Szabad párat mondani? Bár demagóg leszek, de talán számit:
-oktatás
-egészségügy
-elvándorlás
-népességfogyás
-korrupció
-kilátástalanság
-fizetések/infláció/forintárfolyam=gazdaság állapota
-aszály
-akksi gyárak
4
Ezek mindegyikénél a tüntetések kifújtak 1-2 alkalom után. A résztvevők számát inkább ne is emlegessük. Az interneten is csak arról olvasok, mint "hivatalos" ellenzéki demagógia, hogy Orbánék dögöljenek meg...bocsánat...lopnak, meg véres diktatúra van. Ez 2010 óta NAGYON kevés.
6
A kérdés arról szólt, hogy mi lehetne az a dolog, amiért százezrek megmozdulnak. Erre te is írsz egy ilyen hülyeséget.
8
De felfogtad a kérdező kérdésének a lényegét?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!