Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha egyszer Budapest elvileg a...

Ha egyszer Budapest elvileg a legjobb része az országnak gazdaságilag, miért ott a legkönnyebb hajléktalanná válni?

Figyelt kérdés

Direkt nem úgy tettem fel a kérést, hogy miért ott van a legtöbb csöves? Mert nem ez a pontos kérdés, tudom ebben benne vannak azok a csövesek is akik vidékről mennek fel csövezni. De milyen arányban vannak ilyenek? Sok budapesti szerint majdnem minden csöves vidékről jön, én viszont végeztem erre egy kis személyes kutatást. Valóban mennek fel csövesek ez tény, én megyeszékhelyen lakok, itt is voltak hajléktalanok, sőt ráadásul pont a mi társasházunk előtt volt a "főhadiszállásuk", de pár éve eltűntek, gondolom felmentek Pestre.

Nade, én amikor fent voltam Pesten két napig, (másnaposan valamivel agyon kellett csapni az időt estéig), baromira kíváncsi voltam, és odamentem 20 csöveshez, adtam nekik egy kis pénzt, és beszélgettem velük vagy tíz percig. És diszkréten közben megtudakoltam, hogy honnan jött, hogyan lett hajléktalan stb. Kiderült, hogy több mint a fele ezeknek eredetileg is Budapesten született, volt olyan is köztük aki egészen belül, pl. a Kálvin-téren lakott, csak elvesztette valahogy a lakását és az utcára került.

Nem tudom ez a kis kutatás mennyire reprezentatív, de ebből az derült ki, hogy a pesti csövik 60-70% eredetileg is pesti, tehát akkor ott lehet a legkönnyebben csövessé válni.

Ez azért van mert túl magasak az elvárások pl. a budapesti munkahelyeken? Ahogy látom mindenhova csak 20 év tapasztalattal keresnek szakmai szuperhősöket, főleg IT területre, de olyat aki egyszerre 5-6 szakember tudásával rendelkezik senior szinten, és egy maga elvégez ugyanennyi ember munkáját is mint amennyit Nyugaton végeznek kb. És persze anyanyelvi szintet súroló szinten beszél angolul, németül, még az akcentusán sem szabad hallatszania, hogy nem az anyanyelve, mert az ciki.

Szóval böhöm nagy elvárások, nyugati bérek töredékéért. Mégiscsak jobb lenne ha lennének egyszerűbb munkahelyek is, pl. autógyárak, mert akkor nem lenne ennyi csöves? Nem mindenki születik 160-as IQ-val.

2023. ápr. 8. 11:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

"Az utcákon majdnem annyi hajléktalant látni mint nem hajléktalant"

Bizonyos utcákon bizonyos pillanatokban. De azért ez így tényleg túlzás. :)

2023. ápr. 8. 13:44
 12/19 anonim ***** válasza:

10.

Te pesten laksz?

"Románia már jóval gazdagabb, minek másznának ide?"

Nem most jöttek de aki Pesten lakik láthatja hogy rentgeteg román, ukrán van(nem a belvárosban!)

2023. ápr. 8. 13:52
 13/19 anonim ***** válasza:
0%
Nyilván kicsit sem kamu csöves sztori alapján megállapítottad, hogy a belvárosi csövesek Budapestiek és a munkahelyi elvárásokkal van probléma, mert nem lesz mindenkiből jól fizetett IT-s? Az igen.
2023. ápr. 8. 15:42
 14/19 anonim ***** válasza:
19%

"Mégiscsak jobb lenne ha lennének egyszerűbb munkahelyek is"

Vannak ilyen munkahelyek, mi a kérdés?

2023. ápr. 8. 15:44
 15/19 anonim ***** válasza:
46%

"Budapesten már százezres nagyságrendre tehető a hajléktalanok száma."

Jó azt hiszem innentől már tényleg nincsen miről beszélni, mert úgyis a kérdezőnek van "igaza" akkor is ha nem.

Hiszen ő 1 napi kemény kutatómunkával megállapította, hogy Budapesten több csövest lát mint nem csövest mindenhol is, bejárta másnaposan egész Budapestet, értitek... :D

2023. ápr. 8. 15:48
 16/19 anonim ***** válasza:

Ez egyfelől nettó marhaság.

Másfelől aki nem hajléktalan, az miért élne az utcán.

Használd már az eszed.

2023. ápr. 8. 15:55
 17/19 anonim ***** válasza:
Messze nem csak munkával/végzettséggel kapcsolatos okok miatt válhat valaki hajléktalanná. Rengeteg egyéb oka is van. Egészségügyi okok, mentális problémák, haláleset vagy egyéb hirtelen bekövetkező tragikus esemény, családi problémák, bántalmazó kapcsolatok elől való menekülés és még sorolhatnám.
2023. ápr. 15. 21:13
 18/19 anonim ***** válasza:
Azért, mert Budapest a legkapitalistább hely az országban. Az ingatlanárakat orosz, kínai, arab oligarchák diktálják, ha nem vagy 25 éves agysebészinformatikus, akkor nem egyszerű a megélhetés, könnyen az utcán találod magadat egy kis egészségügyi vagy családi probléma után, onnan meg nincs visszaút ebben az undorító, embertelen magyar rendszerben.
2023. ápr. 21. 22:55
 19/19 anonim ***** válasza:

"könnyen az utcán találod magadat egy kis egészségügyi vagy családi probléma után, onnan meg nincs visszaút"

De van. Errefelé lakik valaki, aki régebben hajléktalan volt, most meg újra normális életet él.

2023. ápr. 22. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!