Liberálisok, erről mi a véleményetek? Van olyan köztetek, aki roma többségű iskolába járt, és "élvezte"?
Annyit el kell mondjak, hogy én olyan iskolába jártam, ahol az osztályom fele roma volt. Folyamatosan zavarták az órákat, a többieket terrorizálták. Az alsós roma gyerekeke állandóan leköpdösték a felsős lányokat, és az előbbiek érinthetetlenek voltak, mert a nagytesó megvédte őket. Amikor végeztem a suliban, akkorra az alsó tagozatba, azt hiszem 4. osztály alatt egy fehér sem volt. A szülők a szomszédos városba kényszerültek jártani a gyereküket. A rossz közlekedés miatt ez naponta simán elvett akár +2 óra szabadidőt is a helyi iskolához képest.
Kérdezem én, hol van ezeknek a valódi áldozatoknak a kártérítése?? Ők nem jogosan perelhetnének?
Szóval már megint nekünk akarják megmondani, hogy kikkel kelljen együtt élnünk (ráadásul olyanok, akik sosem jártak közöttük, miért nem ők élnek közöttük??), és persze a romák joga a mi jogaink felett állnak szerintük. Nekünk nincs jogunk a nyugalomhoz, az emberi méltósághoz, amit rendszeresen sárba tiportak?
Erről mi a véleményetek, szerintetek nem igazságtalan? Ott vannak nekik a "szegregált" iskoláik. Miért nem mennek oda roma tanárok például?
Én nagyon igazságtalannak érzem, hogy elüldöznek minket, ránk kényszerítik hogy más helyre menjünk, aztán amikor ott van a majdnem 100%-ban roma iskola, akkor mi vagyunk azok, akik diszkriminálunk, szegregálunk, kiközösítünk.
11.: Azért a liberálisokat kérdezem, mert az ő véleményükre vagyok kíváncsi. De kérdezhettem volna erről bármelyik másik csoportot, számít valamit?
A másik kérdésedre válaszolva. Nem, semmit sem javított! De egyébként ez egyértelmű, nem? Akkor mi értelme róla beszélni? A Fidesz részéről megy a
nyugat savazása a migránsok miatt, de itthon ők még annyira sem kezelik a problémát...
Ilyesmi szituban vagyok sajnos...
8 éves a kislányom.
Anyjaval szetmentünk, mindent felrúgot és lelépett. tart a gyerekelhelyezési per. És mivel nem mentem bele a ki lopja el előbb a gyereket a suliból így sajnos vele él.
És a szép környékről és a stabil körülményekből ahol éltünk, tele jó iskolákkal, jatszóvsl, erdővel, egy sötét gettó alberletébe költözött.
Így a kislányom az egyetlen magyar az osztályban.
Énekórán cigány dalokat tanulnak, a szülőin mindenki szabadidő ruhában, fogatlanul, aranyfülbevalókkal és üvöltve összevesztek egymással meg a tanárral is a semmin....mónika show élőben
A suli előtt várva a gyereket latom hogy a felsősök dohányoznak meg fogdossák egymást meg azon a tipikus undorító módon kommunikálnak hogy gyere má ide ge ci.
Csak helyettesítő tanárok vannak a suliban.
A masodikos osztályban ahova 8 eveseknek kellene jarnia tele van 11-12 éves bukott szamarakkal.
Egy tragédia ez.
Persze exem meg eljátsza hogy ő nem érti a problémát meg hogy én rasszista vagyok.
15
Te kb annyira vagy liberális mint Hitler.
Én roma többségű iskolába nem jártam, sőt egyetlen roma gyerek sem volt az iskolánkban. Viszont egyszer dolgoztam egy hónapig közmunkásként egy zenei általános iskolában, ahová nagyon sok cigány gyerek járt. Én a gazdasági irodában voltam, ahová rendszeresen bejártak a gyerekek, vagy néha a szüleik ebédet befizetni, külön órákat befizetni, és egyéb ügyes-bajos dolgaikat intézni. Gyakran kellett beülnöm a portásfülkébe is, ha éppen a portásnak el kellett mennie valahová. A gyerekek ott is sokszor odajöttek hozzám valamiért. Sem ott, sem bent az irodában nem láttam semmi különbséget. A cigány gyerekek éppen olyan aranyosak, kedvesek és tisztelettudóak voltak, mint a nem cigány társaik.
Még a folyosón sem láttam, hogy bántották volna egymást, vagy hogy a cigány gyerekek "terrorizálták" volna a nem cigányokat. Vagy, hogy akárcsak elkülönültek volna egymástól. A legnagyobb egyetértésben játszottak együtt, beszélgettek, várták a tanáraikat, akik a különórákat tartották nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!