Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Liberálisok, erről mi a...

Liberálisok, erről mi a véleményetek? Van olyan köztetek, aki roma többségű iskolába járt, és "élvezte"?

Figyelt kérdés

[link]

Annyit el kell mondjak, hogy én olyan iskolába jártam, ahol az osztályom fele roma volt. Folyamatosan zavarták az órákat, a többieket terrorizálták. Az alsós roma gyerekeke állandóan leköpdösték a felsős lányokat, és az előbbiek érinthetetlenek voltak, mert a nagytesó megvédte őket. Amikor végeztem a suliban, akkorra az alsó tagozatba, azt hiszem 4. osztály alatt egy fehér sem volt. A szülők a szomszédos városba kényszerültek jártani a gyereküket. A rossz közlekedés miatt ez naponta simán elvett akár +2 óra szabadidőt is a helyi iskolához képest.

Kérdezem én, hol van ezeknek a valódi áldozatoknak a kártérítése?? Ők nem jogosan perelhetnének?

Szóval már megint nekünk akarják megmondani, hogy kikkel kelljen együtt élnünk (ráadásul olyanok, akik sosem jártak közöttük, miért nem ők élnek közöttük??), és persze a romák joga a mi jogaink felett állnak szerintük. Nekünk nincs jogunk a nyugalomhoz, az emberi méltósághoz, amit rendszeresen sárba tiportak?

Erről mi a véleményetek, szerintetek nem igazságtalan? Ott vannak nekik a "szegregált" iskoláik. Miért nem mennek oda roma tanárok például?

Én nagyon igazságtalannak érzem, hogy elüldöznek minket, ránk kényszerítik hogy más helyre menjünk, aztán amikor ott van a majdnem 100%-ban roma iskola, akkor mi vagyunk azok, akik diszkriminálunk, szegregálunk, kiközösítünk.

2023. ápr. 7. 21:19
A kérdező szavazást indított:
Igazad van kérdező, liberális vagyok.
Igazad van kérdező, nem liberális vagyok.
Nincs igazad kérdező, liberális vagyok.
Nincs igazad kérdező, nem liberális vagyok.
14 szavazat
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
31%
Most akkor mégsem vagyunk árjafajú magyarok? Tele van minden az ómigránsokkl? Ó de kár, ó de kár.....
2023. ápr. 7. 21:21
 2/19 anonim ***** válasza:
68%
Én olyan suliba jártam ahol voltunk az osztályban 3-an nem romák. Nem éltem meg traumaként, nem kezeltek másképp. Így is lediplomáztam szóval nem látom hogy hátrányom lett volna belőle viszont számomra a romák is ugyanúgy emberek mint a nem romák. Sok roma barátom van a mai napig.
2023. ápr. 7. 21:22
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Akkor sem lesz jobb amikor ázsiaiak százezrei lesznek behurcolva ide.
2023. ápr. 7. 21:24
 4/19 A kérdező kommentje:
2.: Ez hány éve volt?
2023. ápr. 7. 21:26
 5/19 anonim ***** válasza:
41%
Nincs olyan! Az összes libsi csak távolról beszél a libsi tv-ben egy riportnál megkérdeztek 20 libsit hogy tamogatja-e a cigok felzárkózását,stb azt mondták igen, második kérdés van személyes tapasztalatuk velük vagy éltek köztük? Az összes azt mondta NEM !
2023. ápr. 7. 21:32
 6/19 anonim ***** válasza:
14 éve ballagtam áltsuliból.
2023. ápr. 7. 21:43
 7/19 A kérdező kommentje:

6.: Én is!

És a Te példád mennyire számított egyedinek a nem roma tanulók körében?

2023. ápr. 7. 21:45
 8/19 anonim ***** válasza:

7

Szerintem nem volt egyedi. Inkább azok voltak akik másképp élték megezeket a dolgokat akik csóróbbak voltak és egyébkén nem éltek különbbül mit a putris romák. Tőlük hallottunk ilyeneket hogy azért nem vitték senkire "mert a b. cigányok".

2023. ápr. 7. 21:51
 9/19 Fsms ***** válasza:

Mert jobboldaliakat ez a probléma nem érint?

Ennek semmi köze ahhoz, h ki hova szavaz, sokkal inkább annak, ki hol lakik.

Egyébként ez pont a vidéki fideszeses szavazó bázist érinti leginkább. Minél kisebb egy falu annál több a fideszes, és valószínűbb a szegregátum.

2023. ápr. 7. 21:57
 10/19 anonim ***** válasza:
41%

Olyan naívak vagytok. Én liberálisként roma suliba jártam, osztály fele nem tudott viselkedni, voltak verekedések, néha én is az elszenvedője voltam stb. Én sem szerettem. Mire egyetemre kerültem, néhányuk már családapa/családanya lett. Legnagyobb meglepetésemre egyébként ugyanezek az emberek, mikor felnőttek tök normális, megbánt, de jó indulatú emberek lettek. Gondolom koppantak egy nagyot a valóság kövén.

Mert erről kellene szólnia a felnőtté válásnak: a valósággal való szembesülésnek. Tanult ember tudja, hogy a gyerek a legritkább esetben okolható bármiért is, elsősorban a szülők a fülesek. Tanult ember tudja, hogy egy generációsan lemaradott szubkultúrát nem lehet úgy felemelni, vagy problémáikat megoldani, ha szegregáltan tartjuk őket. Tanult embernek azt is tudnia kellene, hogy erőszakosan talán (hangsúly a "talán"-on) meglehetne oldani, de sanszos, hogy csak rosszabb lesz tőle. Tanult embernek azt is tudnia kéne, hogy függetlenül attól, hogy radikális, van progresszív megoldást is választunk-e, mindkettőhöz idő kell. K*rva sok idő.

De szó ne érje a ház elejét, hogy nem válaszoltam a kérdésre: De igen, igazságtalan a helyzet. De bődületesen elfogultnak kell lenni ahhoz, hogy azt mondjuk, csak számunkra igazságtalan a helyzet. Szerintem k*rvára igazságtalan ez a roma kisgyerekek számára is (lásd fenti levezetésemet a szülői felelősségről). Az viszont a többségi társadalmon áll, hogy ezt az igazságtalanságot gyökerestül meg akarja-e oldani, vagy csak hergelni magát vele és tünetet kezelni. Szerintem azért eléggé egyértelmű, hogy a 30 éve nem kezdtünk semmit ezzel a témával. Ímmel-ámmal voltak beavatkozások, de semmi, amit reformnak nevezhetnénk.

2023. ápr. 7. 22:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!