Gyurcsány Ferenc idején a valódi reálbér tényleg dupla annyi volt mint most? (élelmiszer, ingatlan, rezsi, szolgáltatás árakat is beleszámítva)
Valamint aki okos, az beleszámíthatja az eü és oktatás helyzetét is. Ugyanis én nem emlékszem arra, hogy egy rahedli pénzt kellett volna fizetni azért, hogy egy kicsit is érdemi ellátást kapj, ha valóban beteg vagy. Jelenleg ott tartunk, hogy ha tényleg beteg vagy mész maszekba és fizetsz mint a katonatiszt, vagy ha nincs pénzed beállsz a 6 hónapos várólistába és vagy meghalsz addig vagy nem. Ezt is figyelembe kell venni ha a reálbéreket nézzük, ez is rákerül a kiadás oldalra.
Valamint az oktatás helyzete is, nem tudom Gyurcsány idején vagy most kényszerülnek többen magántanárra, ha nem akarják hogy a gyerekük a kínai aksigyárban végezze a szalag mellett.
Az egy kérdésbe bújtatott kijelentés volt.
Az elmúlt egy evben valóban sokat romlott a helyzet főleg a háború miatt. Illetve már 2020 óta romlik sajnos a covid óta.
A 2010-es években viszont valóban nőttek a reálbérek (nem vagyok fidesz szavazó), abban az időben a keresetek nővekedése hajtotta az árakat (ár bér spirál).
Sajnos ma már az energiaárak hajták fel az árakat csökkennek a reálbérek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!