Miért mondják, hogy munkaerőhiány van, amikor 10 hónap az átlagos munkakeresési idő Magyarországon?
Ráadásul ezeknek a munkakereséseknek egy nagy része végül nem is lesz sikeres, hanem csak külföldön. De azok is beleszámítanak ebbe a 10 hónapba, akik végük nem is találnak Magyarországon állást.
Akkor hol van a munkaerőhiány?
Mert valójában nincs munkaerőhiány. Arra a melóra, ami igazi szakképzettséget, szakértelmet, gyakorlatot esetleg nyelvismeretet kíván, arra nagyon sok jelentkező van, így van is kiből válogatni.
A munkáltatók megtehetik, hogy szelektálnak és az egekbe viszik az elvárásaikat...
Én 2 jogi diplomával (egy alap jogi diploma + egy szakjogászi diploma + jogi szakvizsga) 10 hónap alatt találtam állást.
Volt olyan hely, ahová 250 jogász jelentkezett és egyet vettek fel...
A legtöbb helyre (kormányablak, kormányhivatal, önkormányzat) eleve be se hívtak, mert erőteljesen túlképzett voltam, de leginkább be voltak sz@rva attól, hogy nem maradok hosszú távra, mert jó vagyok komolyabb jogi munkákra is...így bármikor elmehetek jogtanácsosnak, ügyésznek, vagy bírónakis. De ha felveszi az átlag jogvégzettet, annál nem kell ilyentől tartania.
Szóval a munkaerőhiány egy f@szság.
Kevés pénzért szakképzett munkaerő tényleg nincs.
Ha meg mégis lenne, nem veszi fel a munkáltató, mert fél, hogy amint lehet, a munkaerő elmegy a f@szba... Ő meg sz@rba marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!