Ha Magyarországon 9,7 milliós népességnél is ilyen komoly munkaerőhiány van, hogyan szeretné a kormány bevándorlás nélkül fenntartani a gazdaságot?
Igazából sok helyen nincs munkaerőhiány, csak éhbérért, tegnapra, 24 órából 26 órát ledolgozó droidhiány van.
Egyébként a népesség az nem ennyi, ha nem ennyi magyar állampolgár van...
A magyar munkáltatók új slágere: ázsiai vendégmunkások
Honnan szedted ezt a bevándorlásellenesség maszlagot???
Ez a propaganda csak ahhoz kellett, hogy még pár százezer rettegő birka a Fideszre szavazzon, hogy hatalmon maradhassanak.
10 évet húztam le otthon a munkaerőpiacon, mielőtt kijöttem volna külföldre, ebből 5 évet egy cégnél töltöttem és a mai napig van ott kapcsolatom.
Akkor a legtöbbünk évekig volt ott, ma átlag 3 hónapig vannak, de, igazából a legtöbb nem várja meg a próbaidő végét és lelép. A cég egy elég ismert kereskedelmi márka, nem tud lépést tartani a nyugati fizetésekkel és a munkaerőhiány már a cég működését veszélyeztetik:
Nincs szakszerűség a munkavégzésben, mivel 3 hónap alatt semmit sem tanulsz, ami szakmai lenne, az ügyfelek nincsenek megfelelően kiszolgálva, ez látszik a forgalman is. Egységek, boltok kerültek már most is bezárásra, vagy csak kukázták a felét. És, ahogy a volt kollégáim mesélik, az egész szakmában ez van, beszállitóstúl, konkurenciástúl. Amig jön be a tőke a külföldi anyavállalatoktól, addig próbálják, legalább a szintet tartani, de tudnak olyan beszállitóról, aki emiatt már kivonult a magyar piacról. És láthatóan ez tendencia.
"Nem nehéz kimatekozni"
Ne matekozzál te itt semmit, mert buta vagy hozzá!
Nem elsősorban a 30-40e fős mínusz hiányzik, hanem az a többszázezer felnőtt, aki nyugatra ment dolgozni, általában a jobb életkörülmények miatt. Őket kéne először is hazacsábítani, aztán máris jobb lenne a helyzet.
Ja, és aki családostul kint él mondjuk 10 évet, annak a gyerekei valószínűleg már végleg ott maradnak.
A kormány az ILLEGÁLIS migrációt ellenzi. A segély lesőket.
Az ukrán, orosz meg mit tudom én milyen vendég munkásokat csak ugy habzsolja.
Nem nagyon dolgoznak az illegálisok, szoval segélyesek.
Amugy miért van idéző jelben hogy illeális?
Nem nagyon van út levelük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!