Igaz az, hogy Magyarország referencia pont lett külföldön és mindenki hozzánk akar idomúlni?
#41 - A "háttérhatalmat" ne téveszd össze a (többé-kevésbé) jól működő államirányítási infrastruktúrával. Trump elnökségéből is azért nem lett orbitális katasztrófa, mert volt mögötte egy a politikához nagyjából értő republikánus adminisztráció. Ez igaz Bidenre is. Bár az valóban politikai öngól, hogy nem sikerült olyan jelöltet állítani indítani, aki kedves, fura és demens nagypapa helyett inkább tűnik kompetens vezetőnek.
Ha a republikánusok nem lennének megosztottak Trump miatt, akkor simán hozhatnák a következő elnökválasztást, így azonban billeg a dolog.
Én sem a konteós értelmében gondoltam a háttérhstalmat. Bár még az sem kizárható.
Viszont, nem túl demokratikus, hogy helyette (akit megválasztottak), valaki mások döntenek. És a megválasztott személy csak dísz.
És hát, ő képviseli az Amerikai Egyesült Államokat. Szép képviselet!
Számomra azt sugallja, amire utaltam is előzőleg: tökmindegy, kit választotok, akkor is mi irányítunk a háttérből. Szép demokrácia!
A demokráciáról beszélünk, meg követendő példákról. Mást ne keverjetek bele. (Amúgy a világsajtóban mindenre és mindennek az ellenkezőjére is lehetne példát hozni.)
Az amerikai demokrácia állapotát teljesen meg lehet ítélni önmagában nézve, én erről beszélek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!