Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Igaz az, hogy Magyarország...

Igaz az, hogy Magyarország referencia pont lett külföldön és mindenki hozzánk akar idomúlni?

Figyelt kérdés
[link]

2023. márc. 24. 06:40
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
50%
Csak egy aprócska, bár annál hatalmasabb jelentőséggel bíró kérdés: számotokra egy olyan ország a példakép, ahol már annyira nem titkoltan a háttérből irányítanak, hogy egy DEMENS ember állhat az ország élén?
2023. ápr. 22. 10:10
 42/53 anonim ***** válasza:

#41 - A "háttérhatalmat" ne téveszd össze a (többé-kevésbé) jól működő államirányítási infrastruktúrával. Trump elnökségéből is azért nem lett orbitális katasztrófa, mert volt mögötte egy a politikához nagyjából értő republikánus adminisztráció. Ez igaz Bidenre is. Bár az valóban politikai öngól, hogy nem sikerült olyan jelöltet állítani indítani, aki kedves, fura és demens nagypapa helyett inkább tűnik kompetens vezetőnek.

Ha a republikánusok nem lennének megosztottak Trump miatt, akkor simán hozhatnák a következő elnökválasztást, így azonban billeg a dolog.

2023. ápr. 22. 10:16
 43/53 anonim ***** válasza:
50%

Én sem a konteós értelmében gondoltam a háttérhstalmat. Bár még az sem kizárható.

Viszont, nem túl demokratikus, hogy helyette (akit megválasztottak), valaki mások döntenek. És a megválasztott személy csak dísz.

És hát, ő képviseli az Amerikai Egyesült Államokat. Szép képviselet!

Számomra azt sugallja, amire utaltam is előzőleg: tökmindegy, kit választotok, akkor is mi irányítunk a háttérből. Szép demokrácia!

2023. ápr. 22. 10:31
 44/53 A kérdező kommentje:
43as, ez egy másik ország belügyébe való beleszólás és az ottani választók akaratának semmibevétele.
2023. ápr. 22. 10:33
 45/53 anonim ***** válasza:
50%
Ezt hogy érted?
2023. ápr. 22. 10:36
 46/53 A kérdező kommentje:
Úgy, hogy amikor Trump-ot választották, akkor Amerika lett hirtelen a demokrácia mekkája és őket éltette a magyar jobboldal, most, hogy Trump-ot elküldte az ottani nép, hirtelen megszűnt a demokrácia Amerikában. Igy értem.
2023. ápr. 22. 10:38
 47/53 anonim ***** válasza:
50%
De Trump nem demens.
2023. ápr. 22. 10:44
 48/53 A kérdező kommentje:
Ennek semmi értelme.
2023. ápr. 22. 10:47
 49/53 anonim ***** válasza:
2023. ápr. 22. 10:49
 50/53 anonim ***** válasza:
50%

A demokráciáról beszélünk, meg követendő példákról. Mást ne keverjetek bele. (Amúgy a világsajtóban mindenre és mindennek az ellenkezőjére is lehetne példát hozni.)

Az amerikai demokrácia állapotát teljesen meg lehet ítélni önmagában nézve, én erről beszélek.

2023. ápr. 22. 11:00
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!