Mire következtetsz arról, hogy a tanárok nem vállalják (önként) a nyári táboroztatást?
meg szoktak halni munkahelyi balesetben.
LOL. Én úgy tudom, a többségük azért túléli a munkát...
"Én azt hallottam, hogy megalázóan kevés a munkabér egy ilyen táborért, pl. 1000-1500 ft körüli vagy alacsonyabb órabérek, stb."
Én azt hallottam, hogy heti 50.000Ft-ot kapnak.
A balatoni nyaraltatásért (innen 200km, szóval nincs hazaszaladgálás), 5-7 nap, "napi 24 órás" meg 80-90.000Ft-ot
Szabadságuk alatt pihenni akarnak.
Vagy ha dolgoznának is, nagyon igazat adok annak, aki írta, hogy bármit, csak ne azt, amit főállásban csinál az ember.
Nem tanár vagyok, csak ügyfélszolgálatos, de nekem nem lenne az a pénz, amiért hajlandó lennék a szabadidőmben is emberekkel foglalkozni. Elkényeztetett, neveletlen, tiszteletlen gyerekekkel ez csak hatványozódna. Mert sajnos a mai (de)generáció jelentős része ilyen. Arról már nem is beszélve, hogy pl az Erzsébet táborok sokszor tele vannak c típusúakkal (ezt közeli tanár rokon mesélte, ő sem vállalja már).
A szülőket meg nem tudom sajnálni. Az vállaljon gyereket, aki meg tudja oldani ezt saját erejéből. Tudni lehet előre, hogy a nyári szünetekben ki kell erre találni valamit. Nem, nem más idejére alapozva.
Heti 50000,-Ft, na bmeg. Ha csak 8 órás a műszak, akkor az bruttó 10000 Ft/ munkanap, 5 munkanappal számolva, br 1250 munkabér. Röhejes. Ha a hétvége is benne van, még rosszabb.
Ennél akármelyik gyorsétterem többet fizet.
2022-es bérek a gyorséttermekben:
a Burger King Budaörs: br. 1727 Ft – 2185 forint között fizet óránként
a McDonalds Astoria: br. 1800-2340 Ft/óra között
a KFC Dunakeszi pedig 1450 - 2080 Ft/óra között fizet
forrás: [link]
"Heti 50000,-Ft, na bmeg. Ha csak 8 órás a műszak, akkor az bruttó 10000 Ft/ munkanap"
Ok, de fizetett szabadságon vannak nyáron, szóval nem csak a táboroztatásból élnek meg, hanem kapják a rendes havi fizetést is.
Mielőtt kapnám az ívet: se a táboroztatásért járó pénz, se a fizetés nem sok, csak ez a számítás sem igaz.
17
"Ok, de fizetett szabadságon vannak nyáron, szóval nem csak a táboroztatásból élnek meg, hanem kapják a rendes havi fizetést is."
Úgy nézd, hogy van nekik egy alapfizetés, amihez semmit nem kell tenni és nyáron választhat, hogy táboroztat vagy máshol dolgozik 1,5-2 szeres fizetésért.
16-os, ehhez annyit tennék hozzá, hogy táboroztatni nem napi 8 órás, hanem 16 órás munka + 8 óra készenlét. Ha éjjel történik valami, akkor is ugrani kell és intézkedni. Ha pedig felkeltek a gyerekek, akkor lefekvésig ők a felelősek értük.
Szóval azt az órabért még kettővel el is oszthatod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!