Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egyetértesz azzal, hogy egy...

Egyetértesz azzal, hogy egy gimnáziumi tanár az érettségire való felkészítés utolsó hónapjaiban sztrájkoljon további fizetésemelésért?

Figyelt kérdés

2023. márc. 18. 22:39
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
akiknek
2023. márc. 18. 23:20
 22/51 A kérdező kommentje:

"Pénzből van elég, csak jól kellene felhasználni"

Ezért döntött a kormány az állami beruházásstop mellett és a rezsicsökkentés fenntartásáról. Ha nincs rezsicsökkentés, akkor ezt a fűtési szezont senki se tudta volna átvészelni. Nézd meg, hogy mennyi egy köbméter gáz piaci áron. 747 forint.

Rezsicsökkentett áron csak 102 forint egy köbméter.

144 köbméter gáz piaci áron ennyibe kerülne: 107568 Ft

Rezsicsökkentett áron 144 köbméter gáz: 14688 Ft

Szerintem jó, hogy a költségvetésből erre szánt forrást a kormány. Egy tanár a fizetéséből nem tudott volna fűteni otthon, ha nincs a rezsicsökkentés.

2023. márc. 18. 23:22
 23/51 anonim ***** válasza:
95%

Kérdező, akkor te kérjél mindenről számlát, és fizess 27%-kal többet.

Sajnos sok családnál nagyon nem mindegy, hogy egy házfelújítás 10 millió Ft vagy 12-13 millió.

És a szaki még így se keres annyit, mintha teljesen legálisan ugyanezt Ausztriában csinálja, pont ezért nehéz találni építőipari szakmunkást a nyugati határszélen.

Úgy, hogy 33 éve ugyanúgy a kapitalizmust építjük, mint az osztrákok. Lassan több idő telik el a rendszerváltás óta, mint a szocializmusban, amire hivatkozni szokás a nyugati életszínvonaltól való lemaradásunk okaként.

2023. márc. 18. 23:23
 24/51 anonim ***** válasza:
82%

Az a baj, hogy mindenki a másikra mutogat ki fizessen adót!

De a gyerek jövőjéért a szülő felelős!

Autótámogatás felvenni az megy, de ha nem lesz tanár majd nyávognak.

Az a baj, hogy az államtól várnak valamit, mindent, de adót nem akarnak fizetni és elvárják, hogy más marhák éhbérért dolgozzanak(tanárok).

2023. márc. 18. 23:25
 25/51 A kérdező kommentje:

"Kérdező, akkor te kérjél mindenről számlát, és fizess 27%-kal többet.

Sajnos sok családnál nagyon nem mindegy, hogy egy házfelújítás 10 millió Ft vagy 12-13 millió."

Gyönyörű, asszisztálj az adócsaláshoz. És ha a szaki nem végzett tisztességes munkát, akkor számla hiányában hol fogod tudni érvényesíteni az igazadat? Erre válaszolj, kérlek.

A hozzád hasonló balekok létezése miatt tömik a vállalkozók a zsebeiket pofátlan módon büntetlenül és járnak olyan autóval, amivel te az életedben soha nem fogsz.

2023. márc. 18. 23:27
 26/51 anonim ***** válasza:
95%

"Egy tanár a fizetéséből nem tudott volna fűteni otthon, ha nincs a rezsicsökkentés."

Hogy jött most ide a rezsicsökkentés? Mellesleg a rezsicsökkentést pont hogy a magas energiaaárak megjelenésekor lefelezte a kormány, korábban ugyanis minden háztartásnak járt. Mamám pl. egyedül él falun egy olyan házban, amiben gyerekkorában még 2 család lakott együtt. Azt a baromi nagy teret nem tudja kifűteni a kormány által meghatározott "átlagfogyasztás" alatt még úgy sem, hogy 3 szobát egyáltalán nem fűt. Tehát a kormány remek intézkedéseinek köszönhetően most fizetheti a drága rezsit piaci áron.

Amikor azt írtam hogy a pénzt jól kellene felhasználni, akkor tulajdonképpen én is erre gondoltam, csak én mint rossz példa hoztam volna fel :D

2023. márc. 18. 23:28
 27/51 anonim ***** válasza:
91%
Ostoba vagy, kérdező! Gondolom a megafontól küldtek.
2023. márc. 18. 23:30
 28/51 A kérdező kommentje:

"Azt a baromi nagy teret nem tudja kifűteni a kormány által meghatározott "átlagfogyasztás" alatt még úgy sem, hogy 3 szobát egyáltalán nem fűt."

A mamának volt legalább 3 évtizede arra, hogy arra a házra csináltasson normális szigetelést. Ha 20 évvel ezelőtt leszigetelte volna a házat rendesen, akkor a fűtésszámlával visszahozta volna a beruházás árát mára bőven.

Szerintem itt csak a mamát lehet hibáztatni, hogy nem volt eléggé előrelátó.

2023. márc. 18. 23:31
 29/51 anonim ***** válasza:
100%

" Egy tanár a fizetéséből nem tudott volna fűteni otthon, ha nincs a rezsicsökkentés."

Miért, most tudnak fűteni?:D

2023. márc. 18. 23:35
 30/51 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem itt csak a mamát lehet hibáztatni, hogy nem volt eléggé előrelátó."

A fidesz, illetve a magyar kormány tavaly április elején még váltig állította, hogy a rezsicsökkentés ugyanabban a formában fog működni továbbra is, ahogy a bevezetése óta működik. Tehát mindenki aki előre gondolkozott, joggal feltételezhette hogy a számlákat ki fogja tudni fizetni, hiszen a kormány támogatja őket. Ha a magyar kormány nekem garantálja hogy a rezsicsökkentést fenntartja és továbbra is olcsó lesz a gáz és a villany, akkor miért költenék milliókat szigetelésre? Teljesen logikátlan amit állítasz, itt igenis a kormány a hibás, több szempontból is.

2023. márc. 18. 23:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!