Romániában érettségizők,ti hogyan készültök,és miből?
Figyelt kérdés
Milyen magyar nyelvű érettségi felkészítő könyvek vannak törinél és földrajznál? vannak egyáltalán ? illetve magyarnál mik a követelmények,milyen regényeket,verseket kell tudni? segítsetek kérlek,nem igazán találok a neten semmit.2023. jan. 29. 19:14
1/1 anonim válasza:
Hányadikos vagy? Csak mert ezt elsősorban a tanáraidtól kellene kérdezned, 12.-ben meg alapvetően kellene még külön felkészítő órák is legyenek az érettségi tárgyakból.
Amúgy én bár nem töriből a földrajzból érettségiztem, hanem matekból s bioszból, de sose vettem hasznát a felkészítő könyveknek. Pedig románból s bioszból volt.
A magyar követelmény nemigazán szokott változni. Nézegesd vissza az elmúlt évek érettségi, pótérettségi, szimulálás tételeit. Ott vannak. Bár nem kell az összes. Egyféle dologból egy elég, mert úgyis csak egyről kell írni. Pl nem kell Az ember tragédiája és a Csongor és Tünde is.
Vesek nem kellenek. Az elemezni való vers lényege, hogy akkor látod először.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!