A társadalom szerint a tanárok tulajdonképpen lúzerek?
Próbálok visszaemlékezni, de nagyon rég hallottam, hogy valaki őszintén pozitívan nyilatkozott volna róluk. Parragh is megmondta, hogy szabad nyaruk van és délután 2-kor hazamehetnek, szóval ne elégedetlenkedjenek. De másoktól is ezt hallom legtöbbször, hogy a tanárok semmirekellő ingyenélők és alapból csak azok mennek oda, akik máshol nem állnák meg a helyüket. Egyik munkatársam is mondta, hogy a nővére "csak tanár, neki nem is voltak soha életcéljai".
Én sem szerettem amúgy különösebben a tanáraim, volt pár közülük, akikre felnéztem, de többsége eléggé lesz@rta a dolgokat. Egyik még azt is mondta mikor ideges volt, hogy ha bejönne és semmit sem csinálna, úgyis megkapná a fizuját azt csá. Nem tudom mi lenne a jó rendszer vagy nyugaton hogy csinálják, de tanárokra azért csak szükség lenne és egyelőre egyetlen életrevaló fiatal ismerősöm sincs, aki elment volna tanítani.
"Szerintem sokkal sajnálatra méltóbb az, ha valaki még tíz perc sorban állás erejéig sem engedheti el magát, hanem folyton azon kell pörögnie, hogy hogyan ossza be az idejét még jobban..."
Megengedni megengedhetném magamnak, hogy sorba álljak. Időm és lehetőségem lenne rá. De értelmetlen ilyen dolgokra pazarolnom az időmet amikor van millió kellemesebb lehetőség ahogyan el tudom tölteni az időmet.
Te azonban konkrétan azt írtad, hogy élvezed a sorban állást.
(Régen egy sorozatban volt, hogy a pokolban sorba kellett állni. Ha elértél a sor elejére húztál egy sorszámot és beálltál a sor végére. Ez neked maga lenne a mennyország akkor.)
"Tele vagy előítéletekkel. Eleve abból indulsz ki, hogy aki sorba áll, az vagy képtelen bármire, vagy maffiózó. "
Összekeversz a másik válaszolóval. Én nem minősítettem a másik vásárlókat.
"van, akinek semmi gondot sem okozna az önkiszolgáló pénztár használata,"
De feljebb pont azt írtad (felteszem te írtad), hogy próbáltad és mennyi gondot okozott neked. Ezért inkább hagytad. Akkor kik azok akik inkább sorba állnak és semmi gondot nem okozna nekik az önkiszolgáló pénztár használata?
21 jó ostoba vagy. Én ezért örülök, hogy a töritanárom megtanította, hogyan változott a munkaerőpiac az ipari forradalom miatt, akkor nem írnék ilyen butaságokat mint te :)
A tanárok munkáját az ókor óta semmi nem tudta helyettesíteni. De majd akkor te beszélgess a chat gtp vel
"konkrétan azt írtad, hogy élvezed a sorban állást"
Nem, nem írtam konkrétan ezt, de - ha már így rákérdezel - ha ezt választom, nyilván még mindig jobban élvezem, mint az önkiszolgáló használatát.
"Régen egy sorozatban volt, hogy a pokolban sorba kellett állni."
Egy filmben meg az volt, hogy a sorban állást Szent Mihály találta fel. :)
www.youtube.com/watch?v=A_UUb4pk8XA&t
"feljebb pont azt írtad (felteszem te írtad), hogy próbáltad és mennyi gondot okozott neked. Ezért inkább hagytad. Akkor kik azok akik inkább sorba állnak és semmi gondot nem okozna nekik az önkiszolgáló pénztár használata?"
Azok, akik telefonnal fizetnek. :)
Egyébként magamból is kinézem, hogy nem okozna gondot, ha elkezdeném használni, csak egyszerűen nincs kedvem újra próbálkozni, mert elvette a kedvemet a spar azzal, hogy amikor még tényleg újak voltak ezek a kasszák, kvázi lecsesztek, amikor a legelső próbálkozásomnál lerohadt a rendszerük csak amiatt, hogy le mertem tenni a kosaramat (mint utóbb kiderült, rossz helyre :) ), meg azzal, hogy amikor ezek után legközelebb - az ő saját érdekükben - eleve segítséget kértem, nehogy megint lefagyjon minden, kb. le se szarták a fejemet: amikor a végén nem adott a gép blokkot, a nő (aki közben már rég valami ismerősével bájcsevegett) ahelyett, hogy elintézte volna, hogy ne maradjak nyugta nélkül, egyszerűen csak megrándította a vállát. Ilyen élményekkel a hátam mögött ha csak tehetem, nem az önkiszolgáló kasszákhoz megyek - és budapesti lévén simán megtehetem.
Egyébként amikor sokan vannak egy boltban, még időt sem nyernék vele, mert akkor az önkiszolgáló kasszáknál is pont olyan hosszú sor áll, mint a többinél - és ha a profi pénztárossal kellene versenyeznem, elég egyértelmű, hogy ő ügyesebben, gyakorlottabban, tehát gyorsabban elintézi, amit kell, mint ahogy én csinálnám az önkiszolgáló pénztárban.
"A tanárok munkáját az ókor óta semmi nem tudta helyettesíteni."
Attól még a jövőben lehet, hogy tudná valami helyettesíteni. :)
De azért a digitális oktatás időszakában elég jól kiderült, hogy nagyon sokaknak tényleg nagyon hiányzott a tanár személyes jelenléte, személyes segítsége még akkor is, ha egyesek viszont állítják, hogy ők sokkal jobban tudtak tanulni, haladni otthon, egyedül - ami (talán fel sem fogják, hogy) talán épp amiatt volt, hogy az ő tanáruk az adott tantárgy adott tananyagához el tudta találni, hogy milyen önállóan is megoldható, feldolgozható feladatokat adjon ahhoz, hogy haladni tudjon a diák ilyen körülmények között is, míg mások tanárai kevésbé találták el, hogy hogyan is kéne megközelíteni, megközelíttetni a tananyagot online formában ahhoz, hogy ugyanez legyen a végeredmény.
#24: Ez egy utópia, azoknak meg mindig rossz vége van. Ha az emberek tömegeire nem lesz szükség a munkaerőpiacon, az összeomláshoz vezet. Nem beszélve arról, hogy a szabadság is csökken, mert csak bizonyos típusú munkák maradnak, nem dönthetsz úgy, hogy te valami mást csinálnál, mint a robotok karbantartása. Ha pedig alapjövedelmet akarnának bevezetni, az finanszírozhatatlan lesz, és nem is tenne jót az emberiségnek a totális semmittevés. Én látom, hogy te optimista vagy a jövőt illetően, de szerintem nagyon rosszul látod.
#29: "Az iskolák feltalálása előtt is normálisan fejlődtek a gyerekek. :)"
Csak akkor még voltak közösségek, nem egymástól elszeparálva, kis dobozokat nyomkodva éltek az emberek. Ha még az iskolában és a munkahelyen se lesznek az emberek szocializációra kényszerülve, akkor teljesen elszigetelődnek, és nem alakulnak ki a szociális képességeik.
#35: "Tehát a boltban ácsorogva pihensz ahelyett, hogy inkább gyorsan távoznál mennél haza és otthon több időd lenne normálisan pihenni. Nagyon "okos"."
Mindig röhögök a hülyéken, akik az önkiszolgáló kasszához állnak. Mire végeznek, én már rég hazafelé tartok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!