Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A társadalom szerint a tanárok...

A társadalom szerint a tanárok tulajdonképpen lúzerek?

Figyelt kérdés

Próbálok visszaemlékezni, de nagyon rég hallottam, hogy valaki őszintén pozitívan nyilatkozott volna róluk. Parragh is megmondta, hogy szabad nyaruk van és délután 2-kor hazamehetnek, szóval ne elégedetlenkedjenek. De másoktól is ezt hallom legtöbbször, hogy a tanárok semmirekellő ingyenélők és alapból csak azok mennek oda, akik máshol nem állnák meg a helyüket. Egyik munkatársam is mondta, hogy a nővére "csak tanár, neki nem is voltak soha életcéljai".

Én sem szerettem amúgy különösebben a tanáraim, volt pár közülük, akikre felnéztem, de többsége eléggé lesz@rta a dolgokat. Egyik még azt is mondta mikor ideges volt, hogy ha bejönne és semmit sem csinálna, úgyis megkapná a fizuját azt csá. Nem tudom mi lenne a jó rendszer vagy nyugaton hogy csinálják, de tanárokra azért csak szükség lenne és egyelőre egyetlen életrevaló fiatal ismerősöm sincs, aki elment volna tanítani.

2023. márc. 14. 20:36
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
85%

A jelenlegi rezsim érdeke a buta ember. A tanár a fidesznek ellenség.

Amíg fidesz van a tanárokat mindennek el fogják mondani hogy porba tiporják őket. Minden borzalmas kormánynak a buta lakosság az érdeke ami hatalmon tartja.

https://www.youtube.com/watch?v=vbbSE_AMBGo&t=12s

Tipikus példa.

2023. márc. 14. 21:22
 12/54 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem is azok.

Reggel fölkeltem 5.20-kor, 6.10-kor elbicikliztem az állomásra, onnan vonatoztam 20 percet, aztán még 10 perc gyalog. 7.15-re beértem az iskolába. Ügyeletes voltam, 8-ig a folyosón tartózkodtam.

5 órám volt, minden szünetben ügyeltem, vagy a folyosón vagy az udvaron. 5. óra után egyből megebédeltettem az osztályomat, mert ebéd után egyből kezdődött a délutáni készségtárgy órájuk. Óra után még egy fél órát felügyeltem az udvaron. Fél 3-kor kezdődött a tanulószoba, 60 percen át nonstop segítettem a tanulásban a diákokat.

Majd újra ügyeltem az udvaron 4-ig.

17.15-re értem haza. Csak a holnapi ünnepnap miatt nem készülök most a holnapi óráimra.

Megalázó a társadalom véleménye, a megbecsültség, a fizetés. IGEN ÉN EGY LÚZER VAGYOK.

2023. márc. 14. 21:23
 13/54 anonim ***** válasza:
84%

"sokan nagyon sokan, "féltékenyek" vagy nem is tudom mi a jó szó erre, hogy ők csak 13-14-ig dolgoznak és utána szabad a napjuk"

Az ilyenektől, meg azoktól, akik a nyári szünettel jönnek, meg szoktam kérdezni, hogy akkor ők miért nem tanárnak mentek, ha szerintük annyira baromi jó dolguk van a tanároknak...

2023. márc. 14. 21:27
 14/54 anonim ***** válasza:
18%

"Ebben az orszàgban minde ki lenèz mindenkit. Az orvosok pökhendiek ès èrzèketlenek, a tanàrok lùzerek, a rendőrök csak trafipaxoznak... a fidesz goebbelsi propagandagèpezetèt..."

Te is fideszes vagy, hogy ezt a propagandát tolod az első mondatoddal, amivel nem is csak egy szakma képviselőit, hanem egy egész ország teljes lakosságát veszed egy kalap alá?

Nem. Nem néz le mindenki mindenkit se ebben az országban, se más országban. Viszont minden országban vannak olyanok, akik lenéznek másokat, pont úgy, mint Magyarországon. És minden országban vannak olyanok is, akik hajlamosak rá, hogy általánosításokkal dobálózzanak, mint most te. Semmivel sem rosszabb ország ez, mint bármelyik másik.

2023. márc. 14. 21:31
 15/54 anonim ***** válasza:
71%

#14 Bocs, de èn nem hiszek a kulturàlis reltivizmusban, igenis vannak társadalmak amik hajlamosabbak a fent emlìtett viselkedésre vannak pedig amelyek nem.

Ha neked lenne igazad, akkor minden ország társadalma azonos lenne, de tudjuk hogx ez nem ìgy van.

Persze én sem gondolom, hogy a magyarok genetikailag lennének ilyenek, egyszerűen erre vannak szocializálva évtizedek óta. A kormánynak pedig nem célja ezen változtatni.

2023. márc. 14. 21:36
 16/54 anonim ***** válasza:
3%

"a magyarok ... erre vannak szocializálva évtizedek óta"

Senki más, csak a magyarok, ugye?...

2023. márc. 14. 21:43
 17/54 anonim ***** válasza:
20%

Ezzel nem válaszolok a kérdésedre, de pl. van olyan tanár ismerősöm, aki azt mondta, hogy az iskolán kívül szinte szégyellnie kell, hogy ő tanár, merthogy az - egyesek szemében - lenézett pálya. Olyan véleményt is hallottam már egy 8 osztályt végzett, pénzügyileg sikeres vállalkozótól, hogy a tanárok csak panaszkodnak egy életen át.

Bizonyára azért is nehéz kérdés ez, mert mindannyiunknak voltak, vannak rossz emlékeik tanárokkal. És bizony vannak olyan tanárok is, akik még azt a kevés pénzt sem érdemlik meg, amit kapnak; és van 1-2 olyan tanár, aki azt várja, hogy az iskolában megtarthassa a jól fizető, "adómentes" magánóráit.

De bizonyára mindannyiunknak vannak jó emlékeik is jó tanárokról, akikre szívesen emlékeznek, akik adtak valamit, vagy elindították...

Volt időszak, amikor szinte bárkit felvettek tanárképzőre tömegével. Sokan azért mentek tanárképzőre, mert máshová nem vették fel őket, és talán néhányuk megszerette a pályát, néhányuk jobb híján lett tanár, és tanítja, "neveli" a gyermekeinket akár úgy, hogy az igazi szakmai tudása nincs is meg. Csak már nem tud, nem akar pályát módosítani. Előfordulhat, hogy kevésbé jó tudású, kiégett, motiválatlan tanárok egyszerűen "letanítják" az anyagot a diákoknak, és már a 14 évesek is kiégettek lesznek.

És vannak nagyszerű tanárok, ma is, akik szívből-lélekből csinálják, amit. Annak ellenére is, hogy a mai oktatáspolitika nagyon nem könnyíti meg a dolgukat... Igen, lúzereknek tekintik azokat is, akik teszik a dolgukat. Jellemző az emberiségre, hogy egy réteget, egy csoportot, egy szakmát egy kalap alá vesz.

2023. márc. 14. 21:45
 18/54 anonim ***** válasza:
66%

A tanárokat a nyugati kultúrában valóban gyakran ábrázolják lúzernek,a kár filmekben, sorozatokban is, de ez nem jelenti azt, hogy azok is.

Inkább az a cél, hogy tartósan alacsonyan tartsák a bérüket.

2023. márc. 14. 22:45
 19/54 anonim ***** válasza:
71%
Ezért hagyják el a pályát. Pénz nuku, és még lúzernek is tartják őket. Esküszöm nem csodálkozom
2023. márc. 14. 23:04
 20/54 anonim ***** válasza:
69%
Nekem lehet, hogy szerencsém volt, de több iskolába is jártam, és mindenhol szerettem a tanáraimat. Sokat kaptam tőlük. Szerintem tipikusan az ilyen viselkedni nem tudó, tiszteletre képtelen patkányok szokták utálni őket. Nem tetszik, hogy a kormány szivatja őket, jó lenne, ha kevesebb adminisztrációs terhük lenne, és magasabb fizetésük. Mondom ezt annak ellenére, hogy fideszes vagyok.
2023. márc. 14. 23:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!