Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha nem tartom magam magyarnak...

Ha nem tartom magam magyarnak rasszista és hazaáruló vagyok?

Figyelt kérdés
Egy politikai csoportban (Facebook) volt egy ilyen beszélgetés, ahol konkrétan mindenki nekem támadott azért a mondatomért, hogy nem tartom magam magyarnak. Voltam én rasszista, hazaáruló, de még büdös cigány is. Komolyan nem értem mi a baj ezzel, mivel közöm nincs a magyarokhoz, függetlenül attól, hogy a magyar nyelvet beszélem. Mindig is cigány voltam, ezek után is cigány maradok. Értem én, hogy a magyarok 600 éve próbálják sikertelenül kiűzni a cigány identitást az országból (elég csak megnézni hány évtizeden keresztül tiltották az uralkodók még a cigány jelzőt is a cigány nyelv használata mellett), de attól még nem leszek rasszista és hazaáruló sem, hogy leírom a tényeket.
2023. márc. 13. 09:24
1 2 3
 21/26 D-Mano ***** válasza:

Tisztázzuk: Magyarország az az ország, amiben élsz. Hogy te a hazádnak vagy csak a lakhelyednek tartod ezt az országot, az csak rajtad áll.

Ha neked esetleg nem is, de a benne élők többségének ez a hazája. Ha te annak az országnak, ami neked otthont ad, az ellenében cselekszel vagy beszélsz, akkor, igen, hazaáruló vagy, akkor is, ha te nem tekinted hazádnak, és akkor neked kívül tágasabb.

Ha nem cselekszel ellenében, de nem tiszteled meg annyira az otthonodul szolgáló országot, hogy hazádnak tekintsd, akkor nem vagy (belső) ellenség, csak egy ballaszt. Megférsz itt, de semmi hasznod.

Ha egyszerűen csak nem tartod magad magyarnak, azzal önmagában semmi gond sincs. Vegyük például a szlovákokat. Ők is szlovákoknak tartották magukat, nem magyarnak, de erős volt a magyarországi tudatuk (ún. hungarus tudat) és hazafiak voltak. Egész 1920-ig, ha kellett, vérüket áldozták Magyarországért.

Nekem vannak cigány ismerőseim, akiknek fontos a magyar identitásuk is. Szerintük sem, szerintem sem zárja ki a 2 identitás egymást, jól megférnek azok egymás mellett.

Megjegyzés: Sajnos nem kell ahhoz cigánynak vagy más etnikumunak lenni, hogy valaki idegenszívű legyen. Sok született magyar gyalázza a magyarságot és a hazáját, és nem az egészséges önkritika szintjén, hanem nettó, meddő gyalázkodás formájában.

2023. márc. 13. 11:59
 22/26 anonim ***** válasza:
28%

"Sok született magyar gyalázza a magyarságot és a hazáját"

Esetleg el lehetne gondolkozni azon, hogy ez miért van.

2023. márc. 13. 12:32
 23/26 D-Mano ***** válasza:

22,

Az idézet második felét szépen lehagytad: "és nem az egészséges önkritika szintjén, hanem nettó, meddő gyalázkodás formájában"

2023. márc. 13. 12:38
 24/26 anonim ***** válasza:
23 igen, egyetértek hogy ez nem egészséges. De vajon miért van ez? Mi történhetett velük, amiért a saját identitásukat így gyűlölik?
2023. márc. 13. 12:54
 25/26 anonim ***** válasza:
31%

Liszt Ferencet egyszer megkérdezték,hogy büszke-e arra,hogy magyarként mire vitte,erre ő kikelve magából leordította a kérdezőt,hogy ne hasonlítsa őt ehez a primitív néphez.

"Jegyezze meg jól,én nemzetközi vagyok!"

2023. márc. 13. 12:55
 26/26 anonim ***** válasza:
Liszt olyan volt, mint a mai átlag fiatal. Magyarnak vallotta magát, csak nem örült neki.
2023. márc. 13. 13:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!