Ha nem tartom magam magyarnak rasszista és hazaáruló
vagyok?
Figyelt kérdés
Egy politikai csoportban (Facebook) volt egy ilyen beszélgetés, ahol konkrétan mindenki nekem támadott azért a mondatomért, hogy nem tartom magam magyarnak. Voltam én rasszista, hazaáruló, de még büdös cigány is. Komolyan nem értem mi a baj ezzel, mivel közöm nincs a magyarokhoz, függetlenül attól, hogy a magyar nyelvet beszélem. Mindig is cigány voltam, ezek után is cigány maradok. Értem én, hogy a magyarok 600 éve próbálják sikertelenül kiűzni a cigány identitást az országból (elég csak megnézni hány évtizeden keresztül tiltották az uralkodók még a cigány jelzőt is a cigány nyelv használata mellett), de attól még nem leszek rasszista és hazaáruló sem, hogy leírom a tényeket.
Cigány vagy. Kész, pont, vége. Senki nem akarja, hogy magyar legyél. Egy jobboldali biztos nem.
2023. márc. 13. 09:27
3/26 anonim válasza:
Nem vagy az. Csak szerintem a népednek máshol kellene boldogulást találnia.
2023. márc. 13. 09:28
4/26 anonim válasza:
Arról valahogy nem eseik szó a leírásban, hogy a cigányokat mióta próbálják integrálni a társadalomba sikertelenül, de a többség nem is akar beilleszkedni, ugyan ott tartanak most is, mint a 80-as években, dolgozni se akarnak, teljesen jól elvannak a segélyből.
2023. márc. 13. 09:36
5/26 A kérdező kommentje:
Miért is kellene 3-as? 600 éve itt élünk a Kárpát-Medencében, ugyanannyi jogunk van itt lenni, mint nektek. Főleg annak tekintetében, hogy Magyarország, mint önálló állam a teljes Kárpát-Medencében kb. ugyanennyi ideig állt/áll fent, sosem volt 1000 évig önálló. Attól, hogy szeretitek fényezni és ferdíteni a saját történelmeteket még tény marad.
2023. márc. 13. 09:40
6/26 anonim válasza:
Akkor miért nem használjátok a saját nyelveteket, ha ennyire nem vagytok magyarok?
2023. márc. 13. 09:42
7/26 anonim válasza:
Szerintem ne azoknak akarj megfelelni akik legszívesebben bedobnànak a kemencèbe kèrdező. Ne màsok hatàrozzàk meg az identitàsod.
2023. márc. 13. 09:43
8/26 A kérdező kommentje:
Sokan használják a cigány nyelvet, de érthető és logikus okokból kifolyólag a magyart használjuk általában. Hozzáteszem az ausztrálok sem lesznek angolok attól, hogy angolul beszélnek, valamint az osztrákok sem németek a német nyelvtől, és még sorolhatnám akár estig is az ilyen példákat.
2023. márc. 13. 09:45
9/26 anonim válasza:
#5: Betolakodtatok. Ideje lenne továbbállni.
2023. márc. 13. 09:48
10/26 A kérdező kommentje:
7-es!
Nem akarok megfelelni egy magyarnak sem (még cigánynak sem), szimplán csak nem értettem, hogyan lettem rasszista és hazaáruló a magyarok szemében. :)
9-es!
Betolakodtunk? Miről beszélsz? Pont a ti őseitek voltak azok, akik nem engedtek tovább minket. Az iszlám terjeszkedése miatt hagytuk el Indiát. Görögországban éltünk 1 évszázadig, majd az törökök terjeszkedése miatt indultunk tovább. NEM akartunk a Kárpát-Medencében maradni, a cigányok tovább akartak indulni Nyugat felé, de a TI uralkodóitok erőszakkal betelepítettek minket, nem engedtek tovább. Mindezt azért, hogy a növekvő török veszély miatt legyenek golyófogók és szakemberek, akik gyártják a fegyvereket (történelmi tények, nézz utána mennyit segítettek a cigányok a törökök ellen). Ezek után még mi voltunk azok, akik betolakodtunk ide? Saját magatoknak köszönhetitek, hogy még mindig itt vagyunk.
Hozzátenném az meg van, hogy tulajdonképpen ti tolakodtatok be ide? A Kárpát-Medence nem volt lakatlan az érkezésetek előtt, ha a logikádat követjük ugyanúgy visszamehetnétek akár ti is Ázsiába.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!