Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fideszesek, szerintetek ezek...

Fideszesek, szerintetek ezek olyan műsorszámok, amiket korlátozni kéne a gyermekvédelmi törvénnyel?

Figyelt kérdés

KÉRLEK OLVASD EL!

Én mérsékelt baloldaliként részben megértem a gyermekvédelmi törvény létjogosultságát. Minden Fideszest vagy akár Mihazánkost meghallgatok, de kérem, maradjunk a kérdésemnél!!

Ez a kérdés arról szól, hogy belinkelek ide 3 zenei videóklippet, amelyekben férfiak erősen nőnek öltözve adnak elő, és el kéne dönteni, hogy te korlátoznád-e EZEKET a törvénnyel! Szerintem ezek valahogy nem tartoznak a drag queen vagy az LMBTQ kategóriába, a hozzáadott művészi érték olyan magas, hogy nem kéne az ilyet gyermekekre veszélyesként értékelni.

Az első egy elegánsabb előadás egy japán férfi zsenitől, aki erős sminket visel. https://www.youtube.com/watch?v=QF7z4s_y5PE

A második egy 80-as években népszerű disco dal volt. A frontember egy perfect nőimitátor. https://www.youtube.com/watch?v=0ZKNzs35GP8

A harmadik a legdurvább. Egy egész zenekar reneszánsz női kosztümben lép fel, mindenki férfi.

https://www.youtube.com/watch?v=CGKmeZ2kWko

Szóval ez a kérdés, ti ezeket korlátoznátok a gyermekvédelmi törvénnyel? Én zenei producernek készülök, és ismerek nőies vagy akár transznemű zenészeket is, és nagyon nem akarnám, ha a magyar álláspont az lenne, hogy az ilyen, színtiszta művészi előadásokat cenzúráznák Magyarországon, mert szerintem ezek nem tartoznak az LMBTQ propaganda kategóriába.

2023. márc. 9. 18:21
A kérdező szavazást indított:
Igen, ezeket is korlátozni kéne.
Nem, ezek maradhatnak.
19 szavazat
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
77%

Valahogy a fideszes gyermekvédelem nem korlátozza Kaletát, inkább kimenti és látszatbüntetést kapsz. Nem korlátozza Fohsz Tivadart és a katolikus papokat.

Sőt a katolikus papok áldozatait hurcolja meg a rezsim.

[link]

[link]

Szóval ezek ne papoljanak gyermekvédelemről. Meg ott van még a sok klasszikus családmodell a zaklató apával. Azokkal se csinálnak semmit.

Egyedül a melegeket zaklatják hiszen nem a gyermekvédelem a fontos nekik, hanem a témát politikai célokra felhasználni.

2023. márc. 9. 18:31
 2/26 anonim ***** válasza:
Kérdező, mit Gondolsz az I Want to Break Free-ről?
2023. márc. 9. 18:47
 3/26 A kérdező kommentje:
Szerintem az sem veszélyes a gyerekekre, de én személy szerint azt nem szeretem, az a videó nem tetszik, de csak azért mert nem tetszik, még nem korlátoznám a gyerekek körében. Ami határeset az a Sam Smith videók, én azoktól rosszul vagyok, de akkor is, még azokat is csak a legextrémebb esetekben korlátoznám.
2023. márc. 9. 18:53
 4/26 anonim ***** válasza:
4%
A második semmi extra, az elsőt és a harmadikat úgy adnám le, hogy férfi ruhában vannak. Semmit nem adnak hozzá a produkció színvonalához azzal, hogy nőnek vannak öltözve, céltalan. Úgy gondolom, hogy a transzszexualitás, nem része a zenei műfajnak. Adják elő úgy, hogy rendesen fel vannak öltözve. Ha meg ragaszkodnak a tűsarkúhoz, akkor viseljék annak következményét, hogy nem kerül adásba a produkció.
2023. márc. 9. 18:55
 5/26 A kérdező kommentje:

Az első és a harmadik videó előadói amúgy tuti, hogy transzszexuálisak, bár soha nem beszéltek róla (!). Viszont akkor ezzel a logikával egy transzszexuális ember nem lehet előadóművész, mert automatikusan LMBTQ propaganának tekinti a törvény. Ami hülyeség. Akkor nem értem, hogyan teljesül egy transzszexuális embernek azon joga, hogy a szexualitása magánügy, és ettől függetlenül előadóművész?

2023. márc. 9. 19:11
 6/26 anonim ***** válasza:
100%

(Bocsánat, hogy idepofátlankodok a kérdés alá, de témába vágónak érzem és más is rákérdezett másra.)

A kérdezőtől és a kérdező által kérdezett emberekhez lenne egy kérdésem. Van egy japán csak női musical-színház, a Takarazuka Revue:

[link]

Azt korlátoznátok vagy nem? (Most attól tekintsünk el, hogy miért csak női, bár ha valakit érdekel, privátba szívesen leírom, hogy miért így jött létre, annyit elárulok, hogy se a feminizmushoz se az LMBTQ-hoz semmi köze.)

2023. márc. 9. 21:10
 7/26 anonim ***** válasza:
34%

Miért ne lehetne egy transzszexuális előadóművész? Simán lehet, csak öltözzön fel normálisan, a kinézetének megfelelően. Én nem azért nem engedném a TV-be, mert LMBTQ-propaganda így meg úgy. Simán csak nem érzem úgy, hogy megüti azt a kulturális szintet, ami ahhoz kell, hogy a TV képernyőn legyen. De egyébként én így vagyok a jelenleg futó TV műsorok 95%-ával, értem itt az Éjjel-nappal Budapestet, Való világot, és manapság már a tehetségkutató trash realityk nagy részét. A transz dologra visszatérve: a zene jó, rádióba simán mehet, de a TV az egy audióvizuális dolog, és a vizuális része lehúzza a produkció egészét.

Számomra akkor elfogadható a dolog, ha már végrehajtott magán olyan plasztikai beavatkozásokat, amitől nőnek néz ki. Akkor öltözzön nőnek, de ezeken egyértelműen látszik, hogy férfiak.

"Akkor nem értem, hogyan teljesül egy transzszexuális embernek azon joga, hogy a szexualitása magánügy, és ettől függetlenül előadóművész?"

Simán teljesül. Részemről a szar megjelenés a probléma.

2023. márc. 9. 21:39
 8/26 anonim ***** válasza:
100%

Beteges ez a rettegés attól, hogy egy férfit nőies ruhában vagy szerepben lássunk. Nekem soha nem volt ilyen vágyam, de igazi, önbizalommal rendelkező férfiként abszolút hidegen hagy, ha más művészeti vagy személyes okokból ilyet tesz.

Nem állítom, hogy ilyeneket kellene a gyerekeinknek 0-24-ben néznie. De mégis érdekelne, ki az a főrettegő, aki elhiszi, hogy ha a gyerekem ilyet lát a tévében, akkor bármilyen szempontból befolyásolja majd?

Ez az egész a 10 millió házmester országáról szól. Hogy mindenki (tisztelet a kivételnek) imád mindenbe (is) beleszólni. Ezt ragadta meg jó érzékkel a fideszes propaganda-gépezet, állandó gumicsontként tereli a figyelmet a kormány elhibázott döntéseiről, a mérhetetlen korrupcióról.

2023. márc. 10. 00:12
 9/26 A kérdező kommentje:

Nos, nekem azért jutott az eszembe, hogy esetleg a gyermekvédelmi törvény jogfosztássá válna, mert az eredeti fideszes álláspont az lenne, hogy az olyan műsorokat korlátozzák, amik pl nemi önazonosságtól való eltérésről szólnak. A médiahatóság külön ki is hangsúlyozta, hogy a műsornak kifejezetten arról kell szólnia, ahhoz, hogy korlátozás alá essen, nem elég az, hogy csak kikövetkeztethető a szexualitás. Hogyha az illető transzszexuális, de továbbra is férfi, vagyis csak női ruházatban és sminkben képes magabiztosan szocializálódni és előadni, de nem tudott vagy nem akart orvosi kezelésen átesni, és így ad elő, akkor álláspontod szerint az előadás automatikusan nemi önazonosságtól való eltérésről szól?

Ráadásul a törvényt valahogy szigorítják, akkor előfordulhat, hogy ha magyar előadó lenne ilyen, akkor saját magát nem tudná promótálni, vagy nem tölthetné fel a videóit platformokra, mert olyan a szexualitása? Végső soron akkor a törvény tiltaná, hogy az a férfi, aki nem eléggé nőies, női ruházatot hordjon publikusan.

A másik még, hogy nem értettem annyira a kontrasztot, hogy a második videó semmi extra szerinted, de az elsőt nem engednéd gyerekeknek. A másodikban csomó olyan táncmozdulat van, ami azért emlékeztet szexuális mozdulatokra, míg az elsőben semmi. Az elsőben - amúgy az előadó, japán legnagyobb rocksztárja, Yoshiki a japán császárnak is írt piano concertot, és a Carnegie Hallban is fellépett -csak simán nőiesen elegáns, és persze, feleslegesen sok smink, de nem látom, hogy miért lenne az ő előadása nemi önazonosságtól való eltérés.

A harmadikról csak annyit, hogy ez a kosztümös, porcelánbaba szerű kinézet és színházi stílusú crossdressing hosszú történelemre nyúlik vissza. Csomó országban volt ennek hagyománya. Semmi köze a modern LMBTQ kampányhoz. A magyar törvényt kiterjesztenéd ezekre a jelenségekre is? Nem erre volt kitalálva, nem ez volt a fidesz alapelve.

2023. márc. 10. 00:17
 10/26 anonim ***** válasza:
12%

"De mégis érdekelne, ki az a főrettegő, aki elhiszi, hogy ha a gyerekem ilyet lát a tévében, akkor bármilyen szempontból befolyásolja majd?"

Egy kutatás szerint az USA-ban a 13-17 év közöttiek majdnem az 1/5-e transzneműnek vallja magát. Szerinted mi az oka ennek a magas számnak?

" [link]

2023. márc. 10. 07:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!