Mi ez az erős ember mítosz?
Ma beszéltem egy Holland ismerősömmel, tegnap egy svajci ismerőssel...és azt se tudták mi a miniszterelnökük neve.
Kérdeztem ez meg hogy lehet?
Erre mondták, hogy nem a személye a lényeg, mivel csak egy közszolga.
Annyi a dolga hogy teljesítse a nép akaratát meg vezesse a folyamatban lévő ügyeket.
Én meg belehondoltam a Magyar helyzetbe 😂
Hogy itt minden hír, sőt kb minden erről az országot leuraló népakaratot leköpő agresszív pártról és a hírhedt tagjairól szól.
Akik mostmár nemzetbiztonsági kockazatok a Magyarságnak és egyertelmű nyílt akadályai a demokráciának, a nato szövetség fejlődésének, vagy az eu pénzek megkapásának.
Ez egy tragédia.
Hogyan hagyhatja ezt a társadalom?
Lett volna hagyománya nálunk is egy FKGP kormány képében 1945-től, csak nem hagyták kibontakozni és érvényesülni.
5#
Ilyet meg se kellett volna említened, zűrzavart okoz. Mi magyar nép eleve elmaradottak vagyunk. A 70 éves impexrezsimen át kéne látnunk. A nyugati átlagember fejlettebb nálunk, pedig csak ugyanolyan fogyasztói idióta szerencsésebb történelmi körülmények közt. Impexklárika lesz a megoldás minden problémánkra.
Én utálom Orbánt, de egyik mondásával nagyon fején találta a szöget:
"Mi [magyarok] nem európaiak vagyunk, hanem félázsiai származékok."
Elsőre sértőnek éreztem, aztán jobban belegondoltam: milyen igaza van!
Ahogy egyre keletebre és délebbre megyünk, egyre nagyobb az emberek igénye egy erős vezetőre. Egyre inkább a személy a lényeg, nem a mögötte álló párt, vagy éppenséggel az elképzelések, a programok.
Egyszer egy politológus mondta, mennyire jellemző, hogy nálunk az elmúlt 150 év történelmét mindig adott személyekhez tudjuk kötni. Ferenc József korszaka, Horthy-korszak, Rákosi-korszak, Kádár-korszak és utána 20 évvel elkezdődött az Orbán-korszak. E személyhez kötött korszakok között csak rövid ideig tartó átmenetek voltak, még a leghosszabb 1990-2010 között.
Egyszóval igen, mi magyarok egy királyt akarunk mindig, akit lehet imádni (vagy éppen szidni), de sosem társadalmi rendszerekben, politikai programokban gondolkodunk. Nem vagyunk érettek a demokráciára, hanem mindig újra autokratikus rendszereket kívánunk vissza magunknak. Ferenc Józsefre, Rákosira és Kádárra még mondhatjuk, hogy külső hatalom kényszerítette őket ránk (FJ-re csak félig-meddig mondhatjuk). De Horthyra a legkevésbé sem mondhatjuk. És most Orbánra sem. És kiderült, hogy 20 év politikai váltógazdálkodása sem változtatja meg az emberek gondolkodását. Valószínűleg mi már örökre egy fél-diktatúrára, hibrid-rezsimre, autokratikus kormányzásra vágyó nép maradunk.
'Ilyet meg se kellett volna említened, zűrzavart okoz.'
Legfeljebb azok fejében, akik még mindig egy keménykezű apuka jellegű vezető személyére vágynak.
7#
Az átmeneti 20 évben hú de fasza volt nekünk, csak nem értettük a demokráciát.... Én nem vágyom királyra, csak egy őszinte emberre. Aki lényeglátó realista és becsületes. Teljesen más irányt kéne vennünk, lehetnénk úttörők.(XD, nem abban az értelemben)
Jelen politikai paletta és társadalmi felfogás közepette örülhetsz, ha egy normálisat kifoghatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!