Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi ez az erős ember mítosz?

Mi ez az erős ember mítosz?

Figyelt kérdés

Ma beszéltem egy Holland ismerősömmel, tegnap egy svajci ismerőssel...és azt se tudták mi a miniszterelnökük neve.

Kérdeztem ez meg hogy lehet?

Erre mondták, hogy nem a személye a lényeg, mivel csak egy közszolga.

Annyi a dolga hogy teljesítse a nép akaratát meg vezesse a folyamatban lévő ügyeket.

Én meg belehondoltam a Magyar helyzetbe 😂

Hogy itt minden hír, sőt kb minden erről az országot leuraló népakaratot leköpő agresszív pártról és a hírhedt tagjairól szól.

Akik mostmár nemzetbiztonsági kockazatok a Magyarságnak és egyertelmű nyílt akadályai a demokráciának, a nato szövetség fejlődésének, vagy az eu pénzek megkapásának.

Ez egy tragédia.

Hogyan hagyhatja ezt a társadalom?

2023. márc. 5. 21:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
72%
Úgyhogy jobboldi, vagyis szolgalelkű.
2023. márc. 5. 21:15
 2/12 anonim ***** válasza:
64%
Nem vagyunk még érettek a demokráciára, Magyarországon nincs ennek hagyománya. Csak az utóbbi 150 évet gondold át! Ferenc József császár, majd Horthy, majd a kommunista diktatúra. Ehhez vagyunk szokva.
2023. márc. 5. 21:18
 3/12 anonim ***** válasza:
26%
A magyar népben még van némi lényeglátás, nemcsak a fogyasztói kosara. Sajnos az önjelölt elitből a jelenlegi Orbán kormány ehhez a "legközelebb" A MIÉP meg Mi Hazánk csúnya nácik, az intézményes impexellenzék pedig disznóröfögésen kívül semmire sem képes. Az hogy Cseh Katka veri az asztalt Brüsszelben, meg Vadai asszony féligazságokat böfög az ATV-n az édes kevés.
2023. márc. 5. 21:34
 4/12 anonim ***** válasza:
15%

Lett volna hagyománya nálunk is egy FKGP kormány képében 1945-től, csak nem hagyták kibontakozni és érvényesülni.

2023. márc. 5. 21:35
 5/12 anonim ***** válasza:
0%

5#

Ilyet meg se kellett volna említened, zűrzavart okoz. Mi magyar nép eleve elmaradottak vagyunk. A 70 éves impexrezsimen át kéne látnunk. A nyugati átlagember fejlettebb nálunk, pedig csak ugyanolyan fogyasztói idióta szerencsésebb történelmi körülmények közt. Impexklárika lesz a megoldás minden problémánkra.

2023. márc. 5. 21:56
 6/12 anonim ***** válasza:
64%

Én utálom Orbánt, de egyik mondásával nagyon fején találta a szöget:

"Mi [magyarok] nem európaiak vagyunk, hanem félázsiai származékok."

Elsőre sértőnek éreztem, aztán jobban belegondoltam: milyen igaza van!

Ahogy egyre keletebre és délebbre megyünk, egyre nagyobb az emberek igénye egy erős vezetőre. Egyre inkább a személy a lényeg, nem a mögötte álló párt, vagy éppenséggel az elképzelések, a programok.

Egyszer egy politológus mondta, mennyire jellemző, hogy nálunk az elmúlt 150 év történelmét mindig adott személyekhez tudjuk kötni. Ferenc József korszaka, Horthy-korszak, Rákosi-korszak, Kádár-korszak és utána 20 évvel elkezdődött az Orbán-korszak. E személyhez kötött korszakok között csak rövid ideig tartó átmenetek voltak, még a leghosszabb 1990-2010 között.

Egyszóval igen, mi magyarok egy királyt akarunk mindig, akit lehet imádni (vagy éppen szidni), de sosem társadalmi rendszerekben, politikai programokban gondolkodunk. Nem vagyunk érettek a demokráciára, hanem mindig újra autokratikus rendszereket kívánunk vissza magunknak. Ferenc Józsefre, Rákosira és Kádárra még mondhatjuk, hogy külső hatalom kényszerítette őket ránk (FJ-re csak félig-meddig mondhatjuk). De Horthyra a legkevésbé sem mondhatjuk. És most Orbánra sem. És kiderült, hogy 20 év politikai váltógazdálkodása sem változtatja meg az emberek gondolkodását. Valószínűleg mi már örökre egy fél-diktatúrára, hibrid-rezsimre, autokratikus kormányzásra vágyó nép maradunk.

2023. márc. 5. 22:07
 7/12 anonim ***** válasza:
78%

'Ilyet meg se kellett volna említened, zűrzavart okoz.'

Legfeljebb azok fejében, akik még mindig egy keménykezű apuka jellegű vezető személyére vágynak.

2023. márc. 5. 22:35
 8/12 anonim ***** válasza:
91%

7#

Az átmeneti 20 évben hú de fasza volt nekünk, csak nem értettük a demokráciát.... Én nem vágyom királyra, csak egy őszinte emberre. Aki lényeglátó realista és becsületes. Teljesen más irányt kéne vennünk, lehetnénk úttörők.(XD, nem abban az értelemben)

2023. márc. 5. 22:40
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Jelen politikai paletta és társadalmi felfogás közepette örülhetsz, ha egy normálisat kifoghatsz.

2023. márc. 5. 22:54
 10/12 anonim ***** válasza:

8-nak címezve.

2023. márc. 5. 22:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!